Inici Opinió El Govern de la Generalitat i la MAT

El Govern de la Generalitat i la MAT

1
COMPARTIR

Després de la carta presentada al President Montilla per part dels 12 Alcaldes dels pobles afectats per la MAT de la Comarca d’Osona i les següents trobades amb el Conseller Castells, van acordar que representants del Govern de la Generalitat vindrien a la Vic a donar explicacions sobre la necessitat de la MAT.

Així doncs el proper 28 de maig a 2/4 de 7 de la tarda el director d’Economia Jordi Anguera i el director general d’Energia i mines Sr. Maure es reuniran amb tots els afectats per la Línia de Molt Alta Tensió al Consell Comarcal d’Osona.

Com diu la cançó de Mª del Mar Bonet: “Que volen aquesta gent, que truquen de matinada?” Finalment algun polític vindrà a explicar-nos el perquè de la MAT, sembla que ara, quan les obres ja estan començades, algú ens vol convèncer de la necessitat de la MAT i els seus avantatges per el nostre País. Però poc ens vindran a dir que tots ja no sapiguem.

Perquè tots ja sabem que encara ningú a justificat la necessitat d’aquesta obra, sabem que no s’han contemplat les alternatives possibles, sabem que els mètodes emprats han estat del tot antidemocràtics, sabem que no s’han fet els pertinents estudis d’impacte ambiental, sabem que s’emparen amb una llei d’expropiació forçosa del temps d’en Franco, sabem les pressions a que sotmeten els propietaris, sabem que no respecten el territori, sabem que destrueixen els llocs mes emblemàtics de la nostra comarca i de Catalunya, sabem que passen per sobre del Patrimoni Cultural, Arqueològic i Arquitectònic de la comarca sense el mes mínim respecte, sabem que destrueixen els espais naturals protegits per Llei, sabem que destrossen el turisme rural i sostenible que tant promocionen a l’estranger, sabem que ensorren la economia de molta gent, sabem que les finques afectades es devaluen un seixanta per cent, sabem, i perquè no, que bona part del projecte encara esta per definir, sabem que la MAT és només el negoci d’uns quants, sabem els greus perjudicis que comporta per la salut i que no volen reconèixer, sabem que a França potser la soterraran i aquí no s’ho volen ni plantejar, sabem que el Govern Català diu que això depèn del Govern Espanyol, sabem que son incapaços de defensar el nostre País, sabem que ens neguen el Dret de Decidir.

Sabem que aposten per un model energètic centralitzat basat en la producció massiva d’energia en pocs llocs i el seu transport a llarga distància fins els llocs de consum. Fent-nos dependents de la generació energètica de les centrals nuclears franceses encarint els subministrament i amb les conseqüències nefastes que té per el medi ambient.

Sabem que aquest projecte privat endarrerirà l’aplicació d’un model alternatiu que, basat en la generació d’energia renovable en llocs propers al consum, evitaria la necessitat de grans línies de transport.

No sabem que més ens poden venir a explicar, però nosaltres tenim moltes coses a dir així que allà hi serem i ens farem escoltar.

Mariana Muchnik i Antoni Vilar
Plataforma No a la MAT d’Osona

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
23 maig 2008 9:11

Però no han començat ja les obres per la linia? Ja sé que mai és tard per parlar-ne, però no haurien d’haver vingut abans a parlar-ne?Ahir al migdia per TV3 ja van anunciar que a Folgueroles ja s’ha muntat la primera torre i que ara la gent se n’adona de l’impacte que farà tot plegat.Aquí com sempre primer deixarem fer i desprès ens queixarem, que consti que no ho dic per la Plataforma No a la MAT, que ells han estat al peu del canó des del primer moment, ho dic per la gent que s’ha quedat a l’espectativa a… Llegeix més »