Inici Actualitat Més de 18.000 persones diuen No a la MAT

Més de 18.000 persones diuen No a la MAT

0
COMPARTIR

Ahir al mati més de 18.000 persones es van reunir a Girona per tornar dir NO a la MAT. La manifestació va transcórrer pels principals carrers de Girona sota el lema “Pel futur del territori, o ara o mai” i va contar amb la participació de la Plataforma No a la MAT – Osona i la presència d’alguns taradellencs.

Malauradament ni l’alcalde de Taradell, ni cap dels alcaldes d’Osona que van enviar la carta al President Montilla el passat mes de febrer, van ser-hi presents. No havia passat així a la manifestació de principi de mes a Perpinyà on fins i tot en Jean-Paul Alduy, alcalde de Perpinyà, i en Christian Bourguin, President del Consell General , hi van assistir.

Després d’aquesta manifestació i de la del dia 1 a Perpinyà, ja són més de 30.000 les persones que aquest mes de març han sortit al carrer per dir No a la MAT.

Us passem una sèrie de fotografies de la Manifestació i el manifest de la Plataforma No a la MAT – Osona.

Fotos de la manifestació de Girona (Feu un click damunt)

Manifest. Girona, 30 de març de 2008

Avui les més de 18.000 persones que som aquí, sabem molt be perquè hem vingut. Hem vingut perquè estimem el nostre país, hem vingut perquè no volem que ningú el destrueixi i molt menys sense cap justificació, hem vingut per dir als nostres governants que no volem la MAT, i no la volem ni aquí ni enlloc, ni a la plana del Roselló, ni a l’Empordà, ni al Pla de l’Estany, ni al Gironès ni a la Selva, i tampoc a Osona o al Vallès, unes comarques que ja fa dies que les màquines de REE estan foradant i destruint per sempre els nostres millors paisatges, precisament els mes vulnerables, els mes delicats i per tant els mes estimats. Els que els propis governants van protegir com a espais d’interès natural, quina contradicció mes gran!

Espais d’interès com els Cingles de Bertí, les Guilleries, la vall de Sau , Savassona, etc. uns espais on només hi podem passar de puntetes, sense arrencar ni una flor ni una farigola, per preservar el medi ambient, però que REE amb el permís dels nostres dirigents pot destruir impunement només pels seus propis interessos comercials.

Quan a nivell europeu es parla sobre com fer combregar amb la MAT amb arguments de que s’estudiarà minimitzar el seu impacte ambiental aprofitant les noves tecnologies, les obres de la línia Sentmenat-Bescano segueixen el seu curs passant per sobre de les decisions dels Ajuntaments, de les al•legacions dels afectats i per sobre de la voluntat de la majoria de la població.

Van entrar a les nostres comarques per la porta de darrera, amb prepotència, obligant-nos a cedir el nostre territori, signant la nostra sentencia dins de furgons camuflats i sota l’amenaça de “o això o res”. Les seves màquines estant arrasant els nostres pobles, talant els nostres arbres, sense treva, sense previ avis i tot això sense que encara ningú ens hagi justificat aquest projecte.

Però ja fa temps que diem PROU, i ho fem d’una manera pacífica i democràtica, sortint al carrer, parlant amb els mitjans i donant a la població tota aquella informació que ells es neguen a donar.
I dia rere dia veiem com son molts els que es van sumant a aquesta lluita, associacions, organitzacions de tota mena i cada dia son mes els Ajuntaments que es planten davant d’aquest despotisme i desconsideració per als consistoris municipals.

La Generalitat es va comprometre amb els 10 Ajuntaments d’Osona a aturar les obres i reprendre aquest procés de forma dialogant, escoltant les al•legacions a les infinites irregularitats de com s’estan portant a terme. Però el senyor Pinós segueix entrant a les nostres terres fent cas omís a aquest compromís.

Així que senyors governants, senyors de REE, S’ENS ESTÀ ACABANT LA PACIÈNCIA!!! I no pararem fins aturar les obres, no pararem fins que ens justifiqueu la necessitat d’aquest projecte que només ens està portant destrucció i que es un atemptat al nostre medi natural, cultural, econòmic i un perill per la salut de la nostre gent.

Srs del govern català, Srs del govern Espanyol, Srs del govern Francès, la nostra advertència és clara: no volem la MAT ni aquí ni enlloc, i lluitarem fins al final amb totes les nostres forces, no ens quedarem pas a casa, no amb el nostre consentiment, això tot just comença i la lluita continuarà…

Plataforma NO A LA MAT – Osona

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments