Inici Actualitat L’Escloper de Taradell, exposició a Taradell

L’Escloper de Taradell, exposició a Taradell

0
COMPARTIR


Avui a la tarda s’inaugura a la Sala d’exposicions de Can Costa i Font l’exposició “L’Escloper de Taradell” que versa al voltant de la vida i l’ofici de Jordi Coll, el veí de Taradell i actualment únic escloper de Catalunya, segons consta en el cens d’artesans de la Generalitat.

Els Tonis de Taradell han volgut enguany recordar aquest antic ofici català i també retre homenatge a Jordi Coll que ja fa molts anys que es dedica a aquesta tasca. La història del Jordi es bonica perquè tot i que va aprendre l’ofici quan tenia 13 anys, no va ser fins els 55 anys, desprès de 28 anys treballant en una fabrica, quan va tornar a dedicar-s’hi.

Avui a les 3 de la tarda, i demà tot el dia, en Jordi estarà a Biblioteca per conversar amb qui vulgui i explicar de que es tracta el seu ofici i de com es fan els esclops i altres utensilis de fusta que ell també crea. I a les 8 del vespre s’inaugurarà l’Exposició amb tots els utensilis, eines i esclops que en Jordi ha anat recollint al llarg de la seva vida.

Foto extreta de Drac.Com
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments