Inici Actualitat Crítica literària: ‘Joc de nit’ de Toni Cotet

Crítica literària: ‘Joc de nit’ de Toni Cotet

0
COMPARTIR

Títol: Joc de nit

Autor: Toni Cotet (Badalona, 1973)

Editorial: Llibres del Delicte

Any: 2022

Pàgines: 125

Llengua: català

Preu: 12,90 €

Sinopsi: És la gran nit! La nit de la tancada jove a l’escola. Una nit per estar junts, compartir confidències i resoldre el misteri que ens han plantejat els monitors. Una nit ideal per ser joves i gaudir amb els amics. Una nit, però, que recordarem tota la nostra vida.

Hi ha una ombra que s’amaga entre passadissos i aules amb una missió secreta. No deixarà passar l’oportunitat d’assetjar la seva presa i poder-li extreure la sang que li oferirà una llarga vida. La nit de la tancada jove serà la nit perfecta per aconseguir-ho.

Crítica literària (Núria Martínez): Qui no ha somiat passar tota una nit a la seva escola? Veure què passa a les aules quan els alumnes les abandonen, quan no hi ha professors ni a aules ni passadissos, a les hores més màgiques del dia: les hores bruixes.

I si, a més, a més, dos monitors enrotllats, admirats i estimats pels alumnes, preparen una gimcana literària… que més podem demanar?

Aquest son els ingredients de l’última novel·la d’en Toni Cotet, ‘Joc de nit’. Protagonitzada per sis amics, que, en parelles de dos, hauran de trobar els llibres que l’Àngel i la Maria, els dos monitors, han amagat per tot el recinte escolar.

Una novel·la coral on tant els sis joves, com els dos monitors, com una Ombra misteriosa… tindran veu pròpia. També sentirem la veu d’un narrador en tercera persona que acabarà d’arrodonir la història.

Tenim tots els ingredients necessaris per passar una molt bona estona: amistat, confidències a la llum de la lluna, primers amors, companyonia, secrets i una bona dosi de misteri. Sense oblidar la part més de crítica social, on ens trobem els problemes derivats de la ludopatia, la infidelitat, l’avarícia o la por de confessar una orientació sexual.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments