Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juliol de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juliol de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juliol de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

L’home de la gelosia | Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2022

SinopsiDues novel·les i deu relats més, en què el mestre del thriller nòrdic Jo Nesbø ens submergeix en històries en què esclaten les pitjors conseqüències de les passions humanes. I si en un primer bloc de relats la preeminència és per a la gelosia, la infidelitat i el desig, en el segon ens situem en un futur proper, distòpic per moments, on la supervivència, l’egoisme i la competició agafen el relleu: un inspector de policia.

La vida i altres projectes impossibles | Katarina Bivald

Barcelona: Edicions 62, 2016

SinopsiL’Emma, la filla de l’Anette, tot just ha marxat de casa per anar a estudiar a la universitat. Ara, amb trenta-vuit anys, l’Anette, que va tenir la seva filla amb tan sols dinou anys i l’ha criat com a mare soltera, es troba més sola que la una i comença a patir la síndrome del niu buit. Així que ha decidit treure la llista de les coses pendents que li agradaria fer a la vida. En primer lloc, conduir una moto; però també altres projectes més difícils o impossibles: com enamorar-se bojament o fer les paus amb la seva mare.

Junil a les terres dels bàrbars | Joan-Lluís Lluís

Barcelona: Club editor, 2021

SinopsiJunil és l’heroïna d’aquesta història, encola papirs a la llibreria del seu pare fins que aquest mor. Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’imperi romà.

 

Cuando el mundo era joven | Carmen Korn

Barcelona: Planeta, 2022

Sinopsi: Colònia: Gerda i Heinrich tenen sempre casa plena de gent, però la seva galeria d’art no acaba de donar prou diners per alimentar tantes boques… Hamburg: La millor amiga de Gerda, Elisabeth, i el seu marit, Kurt, no tenen problemes econòmics però també pateixen: el seu gendre, Joachim, continua desaparegut al front, i la seva filla, la Nina, no acaba de tirar endavant.

Distòcia | Pilar Codony

Barcelona: L’Altra Editorial, 2022

SinopsiAquesta és una història d’amor entre dues vaques. També és la història d’uns quants parts complicats, i de maternitats doloroses. I és la història de la Goja, que té un neguit encallat a dins i està plena de cabòries. I la de la Isabel, que es va sentir atrapada en un món rural que no era com s’havia imaginat. I és també la història d’en Lamine, i de la Montse, i de dos germans que fan formatges.

 

Zoo city | Lauren Beukes

Girona: Mai Més, 2022

SinopsiLa Zinzi du un Peresós a l’esquena, arrossega el mal costum de posar en pràctica l’estafa de la carta nigeriana i té talent per trobar objectes perduts. Quan una anciana apareix morta i els policies li confisquen l’última paga, es veu obligada a acceptar la mena d’encàrrec que més detesta: la cerca de persones desaparegudes.

 

Així es perd la guerra del temps | Amal El-Mohtar, Max Gladstone

Girona: Mai més, 2020

SinopsiEntre les cendres d’un món moribund, la Roja troba una carta amb la inscripció: «Cremar abans de llegir. Signat, Blava». Així s’inicia una correspondència improbable entre dues agents rivals en una guerra que s’estén fins els confins del temps i l’espai. La Roja pertany a l’Agència, una utopia tecnològica postsingularitat. La Blava pertany al Jardí, una vasta consciència col·lectiva present en tota la matèria orgànica.

Reunión | Natasha Brown

Barcelona: Editorial Anagrama, 2022

SinopsiLa protagonista i narradora d?¡’aquesta novel·la, una dona negra britànica, repassa la seva vida i es prepara per anar a una festa. És una triomfadora. Ho ha fet tot bé: té una bona feina al sector financer i l’acaben de promocionar; a més té un nuvi de família adinerada els pares del qual són els que han preparat la festa al camp anglès. No obstant això, en aquesta existència teòricament perfecta hi ha algunes esquerdes.

L’alegria de viure | Sílvia Soler

Barcelona: Univers, 2022

SinopsiA L’alegria de viure trobem postals de felicitat: tres germans trapelles cantant a tot drap al seient del darrere d’un Gordini blau d’excursió amb els pares, una nena que llegeix compulsivament llibres d’Enid Blyton d’amagat, la noia enjogassada que trova l’amor de la seva vida en una discoteca de Mallorca, la dona conscient del privilegi de veure com surt el sol cada dia pel mar de Badalona caminant al costat d’una amiga, la que aplega llimones del pati de casa i en fa la llimonada més gustosa.Decididament optimista i activa practicant de la joie de vivre, Sílvia Soler recull en aquest volum deliciós un seguit d’estampes llamineres, plenes de sal de mar i de llum d’estiu. Les cases on ha viscut, les persones que ha conegut, els records plaents de la memòria particular que configuren un mapa personal que és el seu però que podria molt bé ser el nostre.

Amor lliure  | Tessa Hadley

Barcelona: Edicions 1984, 2022

SinopsiAl Londres del 1967, la Phyllis, una atractiva mestressa de casa, viu en una bombolla d’estabilitat convencional amb en Roger, un marit devot amb una bona feina al Ministeri d’Afers Exteriors, i els seus dos fills: la Colette, una adolescent molt espavilada, i el petit Hugh.

 

El mentalista | Camilla Läckberg i Henrik Fexeus

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiEn un parc d’atraccions, als afores d’Estocolm, apareix el cos d’una jove assassinada de manera macabra: dins d’una caixa de fusta, travessada per diverses espases. L’agent de policia Mina Dabiri, reservada i metòdica, forma part de l’equip especial d’investigació que es fa càrrec del cas. Quan la Mina esgota totes les possibles pistes, recorre al conegut mentalista Vincent Walder perquè els ajudi a desxifrar els indicis que sembla que connecten l’assassinat amb el món de l’il·lusionisme.

El sueño de la crisálida | Vanessa Montfort

Barcelona: Plaza & Janés, 2019

SinopsiPatricia és una periodista a qui una greu crisi d’ansietat obliga a replantejar-se la seva vertiginosa vida professional, que ha afectat la relació amb la família, els amics i la parella. En aquell moment coneix en un avió Greta, una misteriosa dona amb un passat ocult. Gràcies a l’apassionant relat de Greta, que va haver de rebel·lar-se contra una societat que la rebutjava, Patricia descobrirà que en aquest món insegur l’únic que et pot salvar és creure en tu mateixa.

Regreso a la villa de las telas | Anne Jacobs

Barcelona: Plaza&Janés, 2021

SinopsiAugsburg, 1930. Marie i Paul Melzer són feliços i el seu amor és més fort que mai. El seu fill petit, el petit Kurti, que ara té quatre anys, és un raig de sol que es guanya l’afecte de tot el món i els bessons Dodo i Leo han crescut esplèndidament. Dodo ha descobert el seu amor per la tècnica i somia convertir-se en aviadora, mentre que Leo demostra un gran talent per al piano, que s’ha convertit en la seva gran passió.

 

Terres mortes | Núria Bendicho

Barcelona: Anagrama, 2021

Sinopsi: La mort violenta d’en Joan és l’inici d’aquesta novel·la que descabdella la història d’una nissaga maleïda. Ha estat un tret per l’esquena en un casalot aïllat on només hi viu la família. Qui de tots ells ha pogut ser? Era l’únic que ho tenia tot i ara es dessagna en el petit rebost on la mare el va instal·lar després de tres anys d’absència. Quin cor és capaç de proposar que li serrin les cames a un fill per tal d’encabir-lo dins la caixa?

 

Lo último que me dijo  | Laura Dave

Barcelona: Roca Editorial, 2022

SinopsiAbans que Owen Michaels desaparegués, va aconseguir passar d’amagat una nota a la seva nova esposa, Hannah: «Protegeix-la». Hannah sap exactament a qui es refereix la nota: Bailey, la filla adolescent d’Owen, que va perdre tràgicament la seva mare quan era nena. I que no vol tenir absolutament res a veure amb la nova madrastra.

 

Ritus de l’edat adulta | Octavia E. Butler

Girona: Mai Més, 2021

SinopsiLa història de Ritus de l’edat adulta té lloc quan ja han passat molts anys dels fets narrats a Alba. Akin, el fill de Lilith Iyapo, és segrestat poc després de néixer, però aquest cop els captors són ben humans. Ell no ho és, o no del tot. Malgrat tenir un aspecte força normal, en realitat Akin és el primer nadó mascle nascut de la barreja dels gens humans i oankali. 

 

A dos centímetros de ti | Elizabeth Eulberg

Madrid: Alfaguara, 2014

SinopsiMacallan i Levi van ser amics a primera vista. Tothom diu que nois i noies no poden ser amics de debò, però ells ho són. I molt. Queden després de l’institut, comparteixen milers d’acudits que només ells entenen, les seves famílies estan superunides. Levi i Macallan només són amics, i estan feliços així.

Like: blau | Gemma Pasqual i Escrivà

Barcelona: Barcanova, 2020

SinopsiEn un món distòpic on ha desaparegut la natura, tot és artificial: l’aire, el menjar, les relacions personals… la teva posició social depèn del nombre de likes que tinguis.

 

 

Sin amor | Alice Oseman

Madrid: Fandom Books, 2021

SinopsiGeòrgia pensa que no coneix l’amor en el sentit més romàntic de la paraula. Ha fet divuit anys però no ha tingut una relació amorosa ni ha sentit un fletxat en tota la vida. Per això ha començat a creure que potser pateix alguna anomalia i que la gent la considera rara. Ara que comença la universitat, potser ha arribat el moment de descobrir quantes classes damor existeixen.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments