Inici Actualitat Novetats del mes d’abril de 2022 a la Biblioteca de Taradell

Novetats del mes d’abril de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’abril de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

La vida autèntica | Montse Barderi

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiQuan era un nen, l’Oliver Bou destacava en l’escriptura de cartes d’amor per als seus companys de classe. Ara a la cinquantena, s’ha convertit en escriptor de gran èxit de novel·la negra i columnista, i un d’aquells antics companys, el Pere, li demana que escrigui en nom seu unes cartes adreçadesa la Roxana segarra per enamorar-la. Ella, una editora de prestigi, encara ho vol tot però no necessita res. Capaç de fer-se creure a ella mateixa el que vulgui, sempre trobarà bones raons per fer el que decideixi fer, però no li resultarà fàcil trobar el veritable camí quan la vida la posa a prova.

El quartet d’Alexandria | Lawrence Durrell

Barcelona: Proa, 2021

SinopsiEl quartet d’Alexandria és l’obra mestra i més admirada de Lawrence Durrell. El món sensual i corromput de l’Alexandria dels anys trenta i durant la Segona Guerra Mundial es desplega en quatre novel·les centrades cadascuna en un personatge —Justine, Bathazar, Mountolive i Clea— que projecten interpretacions diferents sobre uns mateixos fets i desafien l’habitual progressió de la novel·la convencional. 

Un país amb el teu nom | Alejandro Palomas

Barcelona: Column, 2021

Sinopsi: En Jon, cuidador d’elefants al zoo, i l’Edith, una vídua que viu amb els seus onze gats, són els únics habitants d’un poblet abandonat. Veïns solitaris primer, i ara bons amics, no s’imaginen que la nit en què el penell del campanar gira sobre si mateix, l’ull del temps s’atura sobre el poble i la vida de tots dos també està a punt de girar.

Somia Philip Marlowe amb xais elèctrics? distopies criminals en t’estimo molt!ps de pandèmia | Teresa Solana i Àlex Martín Escribà (edició, selecció i pròleg)

Barcelona: Alrevés Editorial, 2021

SinopsiSomia Philip Marlowe amb xais elèctrics? Amb l’esclat d’una pandèmia d’abast mundial que ha trasbalsat les nostres vides ens hem acostat perillosament a les ficcions distòpiques que hem llegit o vist al cinema, i hem volgut reflexionar sobre el que ens depararà el futur. El resultat és aquesta antologia, la primera d’aquestes característiques que es publica en català, a mig camí entre Raymond Chandler i Philip K. Dick, o, millor dit, entre la novel·la negra i la ciència-ficció.

Bressol de gat  | Kurt Vonnegut

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2021

SinopsiUn jove periodista planeja escriure un llibre on s’expliqui el que feien una sèrie de personatges el dia que la bomba atòmica va arrasar Hiroshima. Mentre busca els descendents del Dr. Hoenikker, un dels pares de la bomba, l’atzar el condueix fins a l’illa de San Lorenzo, una república caribenya que sobreviu entre una dictadura paternalista i una religió estrambòtica anomenada bokononisme.

Les mares no abandonen | Sandra Freijomil

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiLa protagonista es retroba despres de trenta anys amb l’àvia nonagenària que viu en una residencia i pateix demencia avançada. L’impacte d’aquest retrobament la duu a recordar la seva infantesa marcada pel divorci dels pares als anys vuitanta, la depressió de la mare i la relació que aquest fet li fa establir amb els avis i amb el pare. En aquest passat reviscut, en aquells records d’una àvia que mai no va saber fer d’àvia i d’una mare que mai no va saber fer de mare, la protagonista d’aquesta novel·la, confrontant-se amb el seu passat, ha de decidir quina mare vol ser per a la seva filla.

El dijous següent: una novel·la del Club del Crim dels Dijous | Richard Osman

Barcelona: Columna edicions, 2021

SinopsiSembla que la tranquil·litat ha tornat a Cooper Chase. L’Ibrahim ha reprès la natació, la Joyce vol adoptar l’Alan, un gos entremaliat, en Roy espera amb ganes la visita del seu net Kendrick… i l’Elisabeth? Ella també tornaria a la seva vida normal si no fos perquè acaba de rebre la carta del seu vell amic Marcus Carmichael que la convida a prendre el te; s’acaba de traslladar a Cooper Chase i té ganes de reconnectar amb ella. L’únic problema és que en Marcus Carmichael està mort.

Cabells de gebre: ‘per bruixa i metzinera’ | Teresa Sagrera

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiEn Fidel i l’Agustí són dos joves doctors que un cop acabada la residència han decidit acceptar una beca misèrrima per poder continuar a l’Hospital Central, el més prestigiós del país en l’especialitat de psiquiatria. La vida en un gran hospital no és fàcil per a qui comença, i entre les guàrdies interminables i els casos tremendament complicats, els dos amics han de bregar amb les rivalitats de la professió i amb les dificultats per guanyar-s’hi un lloc propi mentre van descobrint que en aquest hospital tan prestigiós, ple de metges mundialment reconeguts, no tot és el que sembla.

Els tres cognoms de Lucía Van Haart: una història de Barcelona | Quim Aranda

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiHi ha fantasmes que mai no t’abandonen. Ho comprova el periodista Martín Genovés quan la Lucía, un antic amor, reapareix catorze anys després d’haver-se esvaït de la nit al dia. Ella vol que el Martín aclareixi què va passar entre l’Eva Marie Saint i el seu oncle, Zacarías Gil, aspirant a actor a la Barcelona dels anys trenta i exiliat de la Guerra Civil que acaba com a acomodador d’un cinema de repertori de la part alta de la ciutat.

Sola | Carlota Gurt

Barcelona: Proa, 2021

SinopsiLa Mei, després de naufragar en la feina i immersa en l’apatia matrimonial, s’aboca a escriure instal·lada a la casa del bosc de la seva infantesa, on s’encararà rabiosament a la grisor del seu passat, a un present inoportú i a un futur a la deriva. Aquesta és la crònica d’una rebel·lió. És la història de la seva solitud impenitent narrada en un compte enrere agònic de 185 dies. Però, què és la solitud? Una realitat objectiva o un estat d’ànim? Una benedicció o una condemna? Potser tot alhora.

L’últim amor de l’Àrsen Lupin | Maurice Leblanc

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiParís, any 1921. L’Arsène Lupin ha decidit dedicar la seva vida a l’educació dels nens més pobres del nord de París. Pero la vida tranquil·la que ha viscut darrerament està a punt d’acabar: algú intenta aconseguir un llibre misteriós que va pertànyer a un avantpassat seu, un general de l’imperi. I està disposat a qualsevol cosa, fins i tot a posar en perill la vida de Cora de Lerne, l’últim i gran amor de l’Arsène Lupin.

Epitelis tendríssims. Contra l’amor en companyia i altres relats | Carme Riera

Barcelona: Edicions 62, 2021

Sinopsi: Un recull set contes de caire humorístic i tema eròtic, volgudament intranscendents; uns relats lúdics, plens d’ironia entorn del plaer i l’univers dels sentits. Els dinou contes de Contra l’amor en companyia i altres relats (1991), en canvi, s’articulen entorn del plaer de l’escriptura o la lectura: escriptors d’estar per casa, lletraferits mistificadors, falsaris, tramoistes, somiatruites o cínics, els seus protagonistes, incloent-hi l’origen d’una fama inconfessable, miren de viure la  vida que creuen que mereixen. I no sempre és com ells es pensen…

Garbo parla | Roser Caminals

Barcelona: Edicions 62, 2021

SinopsiHi ha qui diu que el català Joan Pujol Garcia, Garbo, ha estat el millor espia de la història. Durant els anys més foscos de la dictadura, aquest català corrent, a banda de col·laborar amb els aliats, es va convertir en l’home de confiança dels serveis secrets alemanys a Espanya. La seva actuació, amb èxits sonats, muntant una xarxa falsa d’espies gràcies a la qual va aconseguir enviar informació errònia als nazis, cosa que va afavorir el desembarcament anglès a Normandia, ha estat sempre envoltada de misteri.

Secret professional | Amàlia Lafuente

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiEn Fidel i l’Agustí són dos joves doctors que un cop acabada la residència han decidit acceptar una beca misèrrima per poder continuar a l’Hospital Central, el més prestigiós del país en l’especialitat de psiquiatria. La vida en un gran hospital no és fàcil per a qui comença, i entre les guàrdies interminables i els casos tremendament complicats, els dos amics han de bregar amb les rivalitats de la professió i amb les dificultats per guanyar-s’hi un lloc propi mentre van descobrint que en aquest hospital tan prestigiós, ple de metges mundialment reconeguts, no tot és el que sembla.

Àlies ‘Camallonga’ | Sílvia Terol Ledesma

Barcelona: Obrador Editorial, 2021

SinopsiLa primavera de 1947 Franco preveu visitar Barcelona. Alertat de la visita, el maquis urbà deicveix matar-lo. El desig de participar en l’atemptat és la raó aparent perquè un resistent a la rereguarda, el Camallonga, travessi la frontera. Alhora, la Brigada Político-Slocial organtiza les mesures de seguretat. El Ronaldo, un desnerit falangista acabat d’arribar a la Prefectura de Via Laietana, fantasieja amb les possibilitats d’ascens. Lliurat a una investigació que manté en secret, desemmascara l’acció i alguns dels seus protagonistes. Però l’esforç sembla resultar en va.

La casa al final de Needless Street | Catriona Ward

Madrid: Alianza Editorial, 2021

SinopsiL’última casa de Needless Street és la història d’una nena que va desaparèixer onze anys enrere en una excursió a un llac. De la seva germana, Dee, una dona vulnerable que segueix buscant-la i rastrejant els sospitosos, després que la tragèdia destruís la seva família. De Ted, que sempre va ser un noi estrany i podria haver estat responsable de la desaparició de la nena.

El duelo | Arnaldur Indridason

Barcelona: RBA, 2021

SinopsiEl 1972, se celebra a Reykjavík el duel més gran de la història dels escacs. Tot el món espera amb impaciència l’enfrontament entre el nord-americà Bobby Fisher i el soviètic Borys Spassky. Amb la capital islandesa convertida en un nou escenari de la Guerra Freda, ningú no sembla reparar en l’assassinat d’un jove en un cinema de barri. Al cos de policia, només Marion Briem intueix la veritable importància que amaga el crim.

La chica número 11 | Amy Suiter Clarke

Barcelona: Ediciones Destino, 2021

SinopsiElena Castillo presenta Justícia a l’aire, un reeixit podcast que investiga crims sense resoldre. Després de quatre temporades, decideix abordar el cas de l’assassí en sèrie més temible de tots: l’Assassí dels Números. Vint anys enrere, aquest serial killer va tenir en suspens tota la ciutat, segrestant i torturant noies joves. El seu modus operandi incloïa una sèrie de precisos rituals. Després del segrest de la noia número 11, va desaparèixer sense deixar rastre i l’opinió popular va acceptar que va morir en un incendi. Tot i això, dues dècades després, una noia és segrestada i Elena està convençuda que es tracta del mateix assassí.

Tiempo de perdón | John Grishman

Barcelona: Plaza&Janés, 2021

SinopsiClanton, Mississippi, 1990. Stuart Kofer, ajudant del xèrif, es considera intocable. Encara que, quan beu més del compte, una cosa força habitual, bolca els seus atacs d’ira a la seva nòvia, Josie, i els fills adolescents d’aquesta, el codi de silenci de la policia sempre l’ha protegit. Però, una nit, després de colpejar Josie fins a deixar-la inconscient a terra, el seu fill Drew sap que només té una opció per salvar la família. Agafa una pistola i decideix prendre’s la justícia per la mà.

La conjura d’Herat | Jordi Sierra i Fabra

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiCap de les entrevistes de Magda Ventura es innocent ni desinteressada, i menys si el requeriment ve d’una mare que ha perdut el seu fill en circumstàncies sospitoses i l’entrevistat es el director d’un laboratori farmacèutic que prova fàrmacs nous a voluntaris. No es que hi hagi res estrany o excepcional en la provatura de medicines noves en persones que, lliurament, consenten assumir el risc que això implica.

La ruta de la mort: de com el sagaç cavaller Jaume Plagumà es converteix en Sa Excel·lència el Portantveus del Rei | Teresa Juvé

Barcelona: Editorial Meteora, 2021

SinopsiCap al 1571, amb l’arribada a Catalunya del nou virrei enviat per Felip II, el cavaller Jaume Plagumà és nomenat portantveus del rei, i tindrà com a jutge ajudant el seu amic Pere Joanola. A través d’un escrivà que el virrei afegeix estratègicament a la cort del nou portantveus, s’encomana a Plagumà d’iniciar la seva tasca just en el punt en què el difunt portantveus l’havia deixada: la investigació d’uns crims de gran ferotgia comesos al llarg de la ruta que uneix Barcelona amb Perpinyà.

El nudo Windsor | S.J. Bennett

Barcelona: Salamandra, 2021

SinopsiSom a principis de la primavera de 2016 al castell de Windsor, on Isabel II ultima els preparatius de les celebracions del seu norantè aniversari mentre assaboreix una matutina tassa de te. Però l’ambient festiu es trunca de cop i volta quan un dels seus convidats és trobat mort en un dels dormitoris de la residència. Tot sembla indicar que el jove pianista rus s’ha penjat, però un nus mal fet porta l’MI5 a sospitar que hi ha gat tancat. La reina deixa la investigació en mans dels professionals, fins que les indagacions apunten cap als seus fidels servents i decideix prendre cartes a l’assumpte.

Rosas muertas | Arnaldur Indridason

Barcelona: RBA, 2020

SinopsiAls peus de la tomba de Jón Sigudsson, l’històric heroi de la independència islandesa, jeu el cadàver d’una jove nua. Ningú no sap qui és ni per què l’han abandonada en un lloc tan emblemàtic envoltada de flors. La policia només ha esbrinat que era drogoaddicta i que en van abusar. Al capdavant de la investigació, Erlendur Sveinsson anirà descobrint que la noia només és una peça més en un joc de corrupció, negocis tèrbols i afany desmesurat de poder.

Crónicas desde el país de la gente más feliz de la Tierra | Wole Soyinka

Madrid: Alfaguara, 2021

SinopsiEn una Nigèria imaginària, però molt semblant a la real, un grup de murris, predicadors, emprenedors i polítics es veuen immers en una trama sobre trànsit de membres humans robats d’un hospital. El metge que revela aquest tèrbol negoci ho explica al seu íntim amic, l’home de moda al país, que està a punt d’incorporar-se a un lloc important a les Nacions Unides. Però algú sembla disposat a defensar el secret i aviat queda clar que l’enemic és poderós, i pot estar a qualsevol lloc.

La venjança és meva | Marie NDiaye

Barcelona: Mésllibres, 2021

SinopsiUna advocada que s’acaba d’instal·lar a Bordeus rep la visita d’un client que vol que defensi la seva dona, acusada d’un crim atroç. Però el que trasbalsa la protagonista no és tant la truculència del cas, que segur que serà mediàtic, sinó que li fa l’efecte que acaba de reconèixer en el client, Gilles Principaux, aquell jove de catorze anys que li va marcar la vida. No recorda ben bé el que va passar aquella tarda a l’habitació del noi. Només li ha quedat el record enlluernador d’una passió. Però qui és, en realitat, Gilles Principaux? I què va passar entre tots dos, aquell dia? Ell també l’ha reconeguda?

La boca segellada | Eugène Pujarniscle

Barcelona: Editorial Trípode, 2021

SinopsiA Serbozat, el metge protagonista d’aquesta història, allò que l’atrau envers la colònia és el desig d’altra forma de vida allunyada d’una Europa excessivament geomètrica, confinada dins un món sotmès a un reglamentisme de societat burgesa i tancada.

 

Tots els focs, totes les pistoles | Jordi Benavente

Palma de Mallorca: Lleonard Muntaner, 2021

SinopsiEl caminant-escriptor surt de Martorell, travessa el riu Anoia, segueix nedant, empalma amb el Mississipí, surt xop de l’aigua i trepitja Amèrica. Algú ha notat la diferència? L’elegància dels textos que teniu a les mans fan que no ho noti ningú. Els misteris són universals i el caminant-escriptor ho sap i en fa bandera. Amb un frontal, grata allò que se’ns escapa: les cançons dels avis, la saviesa del patrimoni oral. L’hereu de Sam Shepard i Patti Smith ho té molt clar: caminar és una forma de pensar, caminar és un gènere literari.

Un verano tenebroso | Dan Simmons

Barcelona: Ediciones B, 2019

SinopsiEstiu de 1960. Al poblet d’Elm Haven, Illinois, cinc preadolescents de dotze anys passen els seus dies sota les tardes en bicicleta, jocs i descobriments propis d’una pacífica infància en un lloc idíl·lic. Tot i això, després de la desaparició d’un company de classe, el seu afany d’aventura els portarà a esbrinar molt més del que esperaven: un món paral·lel on la realitat i la fantasia amb prou feines es distingeixen.

Hex | Thomas Olde Heuvelt

Madrid: Nocturna Ediciones, 2020

SinopsiBenvingut a Black Spring, una població pintoresca amb un macabre secret: una dona recorre els carrers amb la boca i els ulls cosits, entra a les llars i espia la gent mentre dorm. L’anomenen la Bruixa de Black Rock. Els veïns ja s’han acostumat tant a la seva presència que de vegades se’ls oblida el que passarà si algun dia obre els ulls.

La cosina Rosamund | Rebecca West

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiEls lluminosos anys vint van apagant-se, i ja s’albira la foscor de la Gran Depressió. La Mary i la Rose s’han convertit en pianistes d’èxit, i viatgen pels Estats Units, allotjant-se als hotels més exclusius i anant a les festes més selectes. Totes dues germanes es troben immerses en un món de luxe extravagant i excessos, habitat per falsos filantrops, experts musicals que no passen d’un diletantisme del tot mediocre. Però el que de veritat impedeix a les dues germanes refer les seves vides és la desaparició de la seva mare i el seu estimat germà. La Rosamund, l’altre gran pilar, és a punt de desaparèixer en un matrimoni sòrdid i insípid.

En la foscor de l’hivern | Tim Winton

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiEn la distant i solitària vall coneguda com el Sot, quatre persones es preparen per passar-hi la nit. Una ombra sembla moure’s a l’hort d’en Murray Jacob. A l’extrem oposat del pantà, la seva veïna Ronnie s’acomiada del seu amant i sent com el nadó es remou al seu interior. I a la petita parcel·la enjardinada dels Stubbs, un gos petit desapareix, arrencat de soca-rel de la seva corretja per una cosa, una presència que ningú arriba a veure. Res no tornarà a ser igual.

Fugir o morir | Toni Cotet i Masià

Barcelona: Stonberg Editorial, 2021

SinopsiQuè ha dut a en Jaume Massot, un home de gairebé seixanta-cinc anys, a fugir durant quaranta anys de la seva vida? I, sobretot, de qui o de què? Una fugida que el farà recórrer, des del seu Premià de Mar natal, fins a Osca, Andorra, Camprodon, Barcelona, Ushuaia i Bahía Blanca.  Les circumstàncies de la seva existència l’han dut a escollir uns camins amb els quals no se sent feliç, però que ara vol i pot redreçar.

Em mates | David Arias

Figueres: Norfeu, 2021

SinopsiLa mort de la seva àvia porta a Roger Armengol a descobrir un quadre misteriós. El desig de descobrir la identitat del seu autor el portarà a viure situacions inesperades que, fins i tot, fan perillar la seva vida. Aquesta recerca relacionarà la seva àvia amb la figura del geni figuerenc Salvador Dalí.

Sucre amb olor de sang | Àngel Guàrdia

Manresa: Parcir Edicions Selectes, 2021

SinopsiHistòria de tres personatges: en Rogerio, un esclau negre que treballa a l’ingeni “La Esperanza”; en Juan Quesada, un frare dominic i en José Puig, fill d’un hisendat esclavista d’origen català. La història està narrada des de la Cuba del segle XIX i com pateix aquesta les repercussions de la convulsa història d’Espanya.

En un principal de la Rambla | Tona Pous i Vilalta

Alzira: Neopàtria, 2021

SinopsiL’autora va escriure: «Et pots enamorar d’un pis, d’un passeig?».
Ara, després de gairebé trenta anys de viure a la Rambla, ho pot afirmar rotundament, sense cap espurna de dubte. I és precisament aquest pis i aquesta Rambla que sembla que li hagin dictat les quatre històries, li hagin dibuixat aquests personatges que van viure, gaudir i patir en aquest pis.

 

Novel·la juvenil

Mary Jo | Ana Pessoa

Barcelona: L’Altra Tribu, 2021

Sinopsi: La Maria João escriu una llarguíssima carta al seu amor d’infantesa, en Júlio; a poc a poc anem descobrint els inicis de la seva amistat a la placeta, l’especial vincle que els uneix i com n’arriba a ser d’important, en Júlio, a la vida de la Maria João (o Mary John, com l’anomena ell). Pero el sentiment es correspost o nomes són imaginacions d’ella? És l’arribada de la Liliana el motiu del distanciament o la seva relació ja estava sentenciada?

La maledicció de les bruixes: tu prens les decisions | Jordi Folck

Barcelona: Barcanova, 2021

SinopsiEts un escriptor famós. T’han convidat a presentar el teu llibre Caça de bruixes en un indret perdut en el no-res i de nom molt sospitós: «La Morta». Però, malgrat que esperaves trobar un grup de joves admiradors, t’hauràs d’enfrontar a un públic que no està gens d’acord amb el llibre que has escrit i que t’han preparat un càstig sever. Quan vulguis fugir, et trobaràs amb mil i un perills: un pou que anomenen «dels lladres», un laboratori abandonat, una biblioteca de llibres enverinats o un calabós. I això que no saps que, entre més de cinquanta possibilitats, només hi ha un camí per sortir amb vida!

Ànsia | Tracy Wolff

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiLa Grace i en Jaxon estaven units per un vincle indestructible, eren companys… Fins que en Hudson va tornar. Sento que estic a punt d’arribar al límit. Si intentar graduar-me en una escola per a éssers sobrenaturals ja era prou estressant, ara resulta que l’estat de la meva relació ha passat de ser complicat a ser impossible… I, per si no fos prou, la Lletradesang ha decidit llançar-nos una bomba de proporcions èpiques a tots. Però, vaja, si hi penses, quan ha estat normal alguna cosa a l’acadèmia Katmere?

(El que queda) entre nosaltres | Marc Klein

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiLa Tessa Jacobs, que ha viscut una infantesa en diverses llars adoptives, esta convençuda que mai no trobara l’amor. Pero tot canvia quan topa amb l’Skylar, un romantic infatigable, i es converteix en protagonista d’un amor de pel·licula… Fins que la tragedia la colpeja. Un dia es desperta a l’hospital; no recorda res del que ha passat. I rep una noticia terrible: l’Skylar ha mort. Mentre la noia intenta omplir les llacunes de la seva memoria, rep estranys missatges del Mes Enlla. Potser el noi, que intenta contactar amb ella? En la cerca del cami per reunir-se de nou, l’Skylar i la Tessa ho desafiaran tot… fins la mort.

Els ulls del llop | Care Santos

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiTornes d’una festa. És de nit. Sents un cotxe que circula molt a poc a poc, t’assetja. La mare et truca al mòbil. Serà l’última vegada que sabrà de tu. Els teus veïns, els teus amics i la teva família inicien la recerca desesperada i anguniosa que posarà a cadascú en contacte amb les seves pròpies pors, esperances i contradiccions.

Bruna Brown | Marta Bellvehí

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiLa Bruna és una noia de Barcelona, amant de l’ordre, introvertida, que amaga un munt d’inseguretats. El dia que ha de fer el primer examen de selectivitat, pateix un atac de pànic provocat per la por a fracassar. Aquest fet la impulsa a prendre una decisió que li capgira la vida: marxar a Anglaterra a treballar com a au pair. A Birmingham viu algunes experiències doloroses i d’altres alliberadores, s’envolta de persones que entren dins el seu petit món amb intensitat, aprèn a superar obstacles i deixa de fugir per començar a prendre les seves pròpies decisions.

El dia de l’esquerda | Mar Bosch Oliveras

Barcelona: La Galera, 2021

SinopsiEn Lluci reuneix els seus amics per explicar-los que aviat marxarà del poble. De sobte, un terratrèmol fa trontollar els seus plans i tot el planeta: del centre de la Terra en surt una noia misteriosa que canviarà les seves vides per sempre més. Fenòmens sorprenents. Éssers al·lucinants. Un grup d’adolescents i un secret dels seus pares que els capgira el món tal i com el coneixen. El futur els demana que formin part d’aquest aventura. Quan la Terra es mou, és senyal que el món està a punt de canviar…

L’assassina de Venècia | Pol Castellanos

Barcelona: Estrella Polar, 2021

SinopsiVenècia, 1914. La Carla Herzog, a punt de complir catorze anys, descobreix que té el poder de preveure desgràcies poc abans que es produeixin. El seu pare, un home molt ric i poderós i amb una mentalitat molt estricta, l’acusa de bruixeria i la tanca en un reformatori. Una nit, la Carla aconsegueix escapar juntament amb dos companys. Tots tres viatjaran a diversos llocs d’Europa a la recerca d’un llibre misteriós que conté l’explicació dels seus poders, alhora que la policia de Venècia busca la Carla acusant-la falsament l’assasinat. Mentrestant, esclata la Primera Guerra Mundial.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments