Inici Actualitat Novetats literàries del mes de març de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de març de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de març de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Mansfield Park | Jane Austen

Barcelona: Viena Edicions, 2021

SinopsiFanny Price és encara una nena quan els seus oncles, nobles, rics i magnànims, l’acullen a la mansió de Mansfield Park, on tindrà ocasió de créixer i formar-se amb els seus quatre cosins: Tom, Edmund, Maria i Júlia. Cultes i superficials, tots tracten la Fanny com a una inferior, excepte l’Edmund, que s’hi interessa realment. El sever patriarca haurà de marxar per negocis, i aquest fet, juntament amb l’arribada d’uns nous veïns, els atractius germans Henry i Mary Crawford, serà l’inici de la irrupció de noves diversions a Mansfield Park.

Ràbia | Sebastià Alzamora

Barcelona: Proa, 2022

SinopsiUn home de mitjana edat viu amb la seva gossa, anomenada Taylor, a la zona de xalets adossats del nucli turístic de Bellavista, en una illa mediterrània sense nom. Un dia la Taylor mor enverinada, sense que el seu amo sàpiga qui pot haver-ho fet, ni per què. Tampoc comprendrà una altra mort absurda, la d’una persona amb qui coincidien sovint quan passejava la gossa, víctima d’un incident de carrer vora un bar de tatuatges regentat per una parella de serbis. Mentre l’home intenta assumir aquests fets, es veu abocat a considerar la relació que té amb el món que l’envolta: un entorn impersonal, degradat per la corrupció i el descontrol, on, tanmateix, el sorprendran fulguracions de bellesa i d’autèntica amistat.

Tres nits fora de casa | Marta Romagosa

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiQuatre amigues d’estiu que amb disset anys enceten la vida. Calella, l’Empordà, les converses fins a altes hores de la nit, amb la franquesa lleugera de les vacances són el fil conductor d’aquesta novel·la. El gran protagonista és el temps, implacable. Trenta estius després, l’any que en fan 50, assistim, entre brindis de vi blanc i la brisa dels vespres al costat del mar, al descabdellament d’unes vides que, com totes, certifiquen que el pas dels anys posa a prova els desitjos atrevits i il·limitats de la joventut.

Dames invisibles: quatre contes de fantasmes | Mary Shelley (i 3 més)

Barcelona: Edicions SECC, 2021

Sinopsi: Una nit de tardor, una tempesta amb llamps i trons, una llar de foc i una bona beguda calenta. Ja teniu tots els elements necessaris per preparar-vos per Dames invisibles. Quatre contes de fantasmes, aquest recull de quatre relats gòtics d’aparicions.

 

Los besos | Manuel Vilas

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiUn professor abandona Madrid per prescripció mèdica, va fins a una cabana a la serra i coneix una dona apassionada quinze anys menor. Ell es diu Salvador; ella Montserrat, i entre tots dos creix una confiança plena i inesperada, plena de revelacions. Les trobades són un gran bany de llum. Salvador s’il·lusiona i li canvia el nom, l’anomena Altisadora, com un personatge del Quixot. Tots dos s’enamoren i es construeixen una relació madura, amb les prevencions pròpies dels seus cossos i records: el passat reapareix constantment.

La història de la truita que somniava truites | Joan Abarca

Manresa: Parcir Edicions Selectes, 2021

SinopsiEs tracta d’un llibre especial, singular i agosarat. Un recull d’històries que s’introdueixen en uns mons fantàstics i, a la vegada, estranys i absurds. Uns relats surrealistes, volgudament provocatius, que no deixaran indiferent el lector.

 

La nena de dretes que va néixer en una família d’esquerres | Ingrid Seyman

Barcelona: La Campana, 2021

SinopsiL’Esther sempre s’ha sentit com una estranya entre la seva família. És un sentiment que li ve de lluny, un coneixement que es remunta al moment mateix en què la van concebre. Ella voldria tenir uns pares convencionals, correctes, discrets. Uns de normals i corrents, com els de les seves amigues. Però, dissortadament, la Babeth i el Patrick, que se senten hereus del Maig del 68 i de la cultura hippy, no estan per brocs. S’encaparren a passejar despullats per casa, prohibeixen les prohibicions, defensen el respecte pel planeta i promouen l’esperit comunal. Davant d’això, què li queda, a l’Esther? Esdevenir una petita “conformista”.

Miss Merkel: el caso de la canciller jubiliada | David Safier

Barcelona: Seix Barral, 2021

SinopsiAngela Merkel es va retirar fa sis setmanes i s’acaba de mudar amb el seu marit, el guardaespatlles i el seu gosset Putin a una despoblada però encantadora regió de l’interior d’Alemanya. Acostumada a una vida turbulenta que el va portar a enfrontar-se a líders mundials durs, situacions límit i uns tres mil banquets d’Estat, ara té dificultats per concentrar-se en la tranquil·litat del camp. Dedicar-se només a fer pastissos i senderisme va camí de convertir-se en un avorriment sobirà.

Després de Julius | Elizabeth Jane Howard

Madrid: Siruela, 2021

Sinopsi: Julius Grace va morir el 1940, durant l’evacuació de les tropes aliades a Dunkerque. Vint anys després, la seva figura continua tenint una presència decisiva a la vida de la seva família. Emma, ​​la filla menor, treballa al món editorial i no mostra interès en el matrimoni. Per contra, Cressida, la més gran, està massa ocupada amb els seus amants per centrar-se en la seva carrera com a pianista. Mentrestant, Esme, la vídua de Julius, esquiva la solitud lliurant-se a les rutines domèstiques ia cura del seu jardí. I després hi ha Felix King, examant d’Esme, a qui va abandonar després de la mort del marit.

El mar de cap per avall | Pep Puig

Barcelona: L’Altra Editorial, 2021

SinopsiFinals d’estiu. Després de separar-se, el Marcel s’instal·la a Altafulla, un poble de la costa que en ple hivern mediterrani està pràcticament desert, cosa que ja li va bé perquè busca solitud. A poc a poc, però, va entrant en la petita comunitat de baix-a-mar, un grup pintoresc i variat al centre del qual hi ha el Fran i la Marie, i els seus fills, l’Adriana i el Víctor, una família que aviat el Marcel sentirà com a pròpia malgrat l’atracció que sent per la Marie.

Isabelle a la tarda | Douglas Kennedy

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiSón els anys setanta, a París. En Sam, un estudiant americà, coneix una dona en una llibreria. La Isabelle és misteriosa, bonica i més gran que en Sam i, a diferència d’ell, és experimentada en l’amor i les seves contradiccions. El jove aviat resta captivat per la Isabelle, però l’anell de casada a la seva mà l’alerta. El que van començar com a innocents trobades en un petit apartament parisenc, va acabar donant lloc a un autèntic romanç que es perpetuarà en el temps.

Coses que no t’havia d’explicar | Iban Zaldua

Barcelona: Godall edicions, 2021

SinopsiNo t’hauria d’haver explicat mai de la vida que estava carregat de quartos. Però el desig de deixar-te esbalaïda va ser més fort. No t’hauria d’haver dit mai de la vida on desava els diners. Però des que vam començar a viure sota el mateix sostre, em va semblar absurd guardar aquest secret. No t’hauria d’haver confessat mai de la vida quina era la clau de la caixa forta. Però l’amor, ho sap tothom, és cec. No t’hauria d’haver dit mai de la vida on amagava el revòlver. Però tenir aquest gest de confiança amb tu em va semblar ben natural. Afortunadament, i malauradament, no et vaig avisar que, després de mort, m’apareixeria davant teu per turmentar-te incessantment: per fer-te pagar el que m’has fet. I és que ni jo sabia que tenia aquest poder. Si no, segur que t’ho hauria dit. I si ho hagués fet, potser ara seria viu. Ignorant, però viu, estimada.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments