Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’octubre de 2021 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’octubre de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’octubre de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Nosaltres, després | Sílvia Soler

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiLa Marta, en Jim, la Rita i en Guillem s’estimen, se senten a prop els uns dels altres perquè tots arrosseguen ferides des que eren petits. En un moment determinat, han de fer front a un gran daltabaix i cadascun ho fa a la seva manera.

 

El pes de la memòria | Xavier Moya

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiEn Goyo és un escriptor amb un passat familiar complicat. Està immers en el procés d’escriptura d’una nova novel·la, basada en la història de la seva família, quan la seva dona decideix abandonar-lo. Això el deixa totalment destarotat, i en un intent de fugida endavant, enceta un viatge a França amb l’Anton, el seu pare, un home fet a si mateix que es va fer molt ric fent de contrabandista i que mai ha aconseguit connectar amb el seu fill.

Els morts no enganyen | Stephen Spotswood

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiLa Will Parker fa tres anys que es ajudant de la Lillian Pentecost, la detectiu mes famosa i solvent de Nova York. Dotada d’unes habilitats úniques, aviat esdeve imprescindible en el dia a dia de la Lillian. A primera vista el cas dels Collins sembla un assassinat mes de l’alta societat. Pero tot es complica i sense saber com, la Will passa a ser la principal sospitosa. La Will haurà de calcular molt be els seus moviments, si vol seguir viva, i tenir l’oportunitat de succeir la Lillian Pentecost.

El rei de la Cerdanya | Sebastià Bennasar

Barcelona: Capital Books, 2020

SinopsiMartí Cots Saleta, més conegut com Rambo, ha portat de corcoll durant gairebé tres dècades les diverses policies de la Cerdanya, a una i altra banda de la frontera. És ben cert que gairebé la meitat dels anys els ha passat entrant i sortint de presons catalanes, on pagava pels seus petits delictes. Però estant en llibertat s’ha guanyat la fama de ser un fugitiu impossible de capturar: invisible als ulls de la policia, era capaç de viure a la intempèrie, superant les duríssimes nits hivernals als Pirineus, amagat en muntanyes inhòspites, mentre feia robatoris de poca volada… Perquè la Cerdanya era el seu regne.

Swing: allà on la vida venç | Rafael Vallbona

Barcelona: Edicions 62, 2021

SinopsiAls anys vint del segle XX, Enric Torres, fill d’una família d’empresaris de Palafrugell, és captivat pel ritme vital i lliure del jazz. Amb els amics, funda una jazz band que obté gran èxit a Catalunya. Quan la banda es dissol, l’Enric marxa a Nova York, on s’aferma en la idea que la música ajudarà a construir un món millor. De tornada a la Barcelona revolucionària dels anys de la Guerra Civil, però, l’Enric descobreix que tot allò que havia somiat s’ha ensorrat sense remei. Ni la llibertat, ni la igualtat ni la tolerància regnen a Europa i  ja no queda ni rastre d’aquella il·lusió i esperança.

El club del crim dels dijous | Richard Osman

Barcelona: Columna Edicions, 2021

SinopsiEn un pacífic complex privat per a jubilats, quatre improbables amics es reuneixen un cop a la setmana per revisar antics casos d’assassinats locals que van quedar sense resoldre. Ells són en Ron, un exactivista socialista ple de tatuatges i revolució; la dolça Joyce, una vídua que no és tan ingènua com aparenta; l’Ibrahim, un antic psiquiatre amb una capacitat d’anàlisi increïble, i la tremenda i enigmàtica Elizabeth, que, amb vuitanta-un anys, lidera el grup d’investigadors aficionats… o no tant. Quan un promotor immobiliari de la zona apareix mort amb una misteriosa fotografia al costat del cos, els amics es troben enmig del seu primer cas real. Encara que siguin octogenaris, els quatre amics guarden alguns trucs a la màniga. Podrà atrapar l’assassí aquest grup poc ortodox però brillant?

El que em queda de tu | Pepa Aguar

Barcelona: Edicions 62, 2021

SinopsiL’oblit sega la bellesa d’una vida. A poc a poc però inexorablement la mare que era ta mare es va esvaint. Els seus instants brillants cada cop són més escassos: ja no et fa petons plens de tendresa i d’alegria i ja no pronuncia tan sovint el teu nom. Una malaltia cruel, imposada i trista, li ennuvola la ment. Tot allò que formava part de la seva vida – la botiga de fruita al poble de Benetússer, prop de València, les trobades amb parents i veïns, les històries de l’àvia Teresa . està condemnat a desaparèixer. Només les tornades esporàdiques de la filla al poble, d’on fa anys que va marxar per estudiar a Barcelona, li retornen alguna espurna de memòria i lucidesa.

El jardí de vidre | Tatiana Tibuleac

Sant Cugat del Vallès: Editorial Les Hores, 2021

SinopsiChişinău, Moldàvia. La petita Lastocika és adoptada per una dona soltera i ambiciosa, que sembla voler oferir-li un futur pròsper, o potser l’ha afillat per tal d’aconseguir una col·laboradora a temps complet que l’ajudi a guanyar-se la vida? La protagonista haurà de donar un cop de mà a la mare adoptiva recollint ampolles buides i rentant-les i contribuir així a la font principal d’ingressos d’aquella nova llar. En el Chişinău dels anys vuitanta, uns anys en què canvien les fronteres i els sistemes polítics, la Lastocika anirà a l’escola i creixerà entre dues llengües i dues cultures. Aprendrà rus, encara que ella prefereixi el moldau, i serà castigada quan erra la pronúncia de les paraules russes.

Fut | Jim Dodge

Barcelona: Edicions de 1984, 2021

SinopsiA les muntanyes de la costa del nord de Califòrnia, hi viuen tres personatges més grans que la vida: dos humans i un ànec. Hi trobem l’avi, Jake Santee, de noranta-nou anys, jugador empedreït i enemic acèrrim de l’ètica del treball; en Menut, un noi alt, gros i dolç que l’avi va adoptar quan tenia quatre anys, i també un ànec de nou quilos, Fut, collverd i intransigent, que amb la seva mera presència imposa l’ordre a la llar dels Santee.

Una bondat complicada | Miriam Toews

Barcelona: Editorial Les Hores, 2021

SinopsiLa Nomi Nickel té setze anys i viu en una comunitat mennonita del Canadà, una petita ciutat anomenada East Village on les normes religioses són cada vegada més estrictes per evitar la contaminació del món exterior i on ni tan sols arriben els trens. Ella és una adolescent curiosa, desafiadora, amb unes ganes de viure ferotges; desitjaria viure al veritable East Village, el de Nova York, i quedar per fer una cervesa amb Lou Reed.

La síndrome del Dr. Strangelove | José A. Donaire Benito

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiUn filòsof vigorèxic, un traductor atrapat a la cabina, un agent funerari que visita furtivament els hospitals o uns siamesos sobrevinguts són alguns dels personatges que interpreten La síndrome del Dr. Strangelove.

 

Tindrem temps: relats confinats | Nora Guiu

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: A vegades la vida ens furta. S’apropa sigil·losament i en un sospir ens fa tornar a començar. Mai s’està preparat, mai es pot preveure, simplement passa. A tu i a mi, com a tanta gent, ens ha robat els nostres moments i les nostres carícies. Però, saps?, els acumulo tots i cadascun, i no en penso perdre cap. Perquè potser tot canvia, però jo seguiré trobant-me a casa entre els teus braços. Així que t’envio aquests relats mentre esperem. Parlen de tu i de mi, del que ens espera i del que desitgem. Llegeix-los com si te’ls pogués explicar enmig d’una de les nostres abraçades. Com si poguessis llegir-los sobre la meva pell. Gaudeix-ne lentament; un dia te’ls llegiré sobre els llençols. Perquè, n’estic segura, tu i jo tindrem temps.

Les gratituds | Delphine de Vigan

Barcelona: Edicions 62, 2021

Sinopsi“T’has demanat mai quantes vegades a la vida havies dit gràcies de debò? Un gràcies de veritat. L’expressió de la teva gratitud, del teu reconeixement, del teu deute.” Michka, una dona gran, va perdent la seva habilitat per parlar. Dues persones l’acompanyen: la Marie, una noia jove molt propera a ella, i en Jerôme, el seu logopeda.

El ball dels estudiants | Anna Crusafont

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiEn el cinquantè aniversari del ball que va marcar les seves vides, quatre amigues, ara altre cop reunides, reviuran el passat que van viure plegades. La Salut, la Clara, l’Àngela i la Rosa i un moment transcendental, el ball del 12 de maig de l’any 1956, una data que havia de marcar-les per sempre. El temps ha passat i, tot i la promesa de tornar-se a trobar, ja no són les noies d’aquell any 1956, han crescut i s’han convertit en persones diferents, sovint amb vides que les allunyen d’aquelles que havien estat anys enrere.

Una rosa sola | Muriel Barbery

Barcelona: Edicions 62, 2020

SinopsiLa Rose tot just acaba de fer quaranta anys, quan rep una trucada d’un notari que li demana que viatgi fins a Tòquio per assistir a la lectura del testament del seu pare, a qui ella en realitat no va arribar a conèixer. Per primer cop a la vida, doncs, es troba al Japó, on l’espera en Paul, l’antic assistent del pare, que era marxant d’art. Enmig de l’amargor, en Paul l’anima a descobrir una estranya cartografia: una ruta, ideada pel pare, esquitxada de temples i jardins. A mesura que la Rose s’endinsa en aquests paisatges i coneix els costums i els amics del pare –un poeta, una velleta encantadora, un xofer– s’asserena i aconsegueix confrontar el seu passat confiscat.

El ball de les boges | Victòria Mas

Barcelona: Salamandra, 2021

SinopsiSom al París de 1885. Com cada any a mitjans de Quaresma, se celebra el popular ball de primavera a l’Hospital de la Salpêtrière, on durant una nit la flor i la nata de París s’encanalla al ritme del vals i la polca en companyia de les internes, engalanades amb les disfresses més extravagants. Una vetllada festiva que, en el fons, amaga una sòrdida realitat: el ball no és més que un dels últims experiments del professor Charcot, decidit a convertir a les malaltes de la Salpêtrière en dones com les altres.

 

Novel·la juvenil

Sense fi ni llei | Marion Brunet

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiL’Ab Stevenson no es una dona com les altres. Ella es una dona lliure de debò… I per aixo haurà de pagar un preu molt alt. Perseguida per tots, l’Ab no tem enfrontar-se als homes que s’interposen entre ella i els seus objectius. Acorralada, fins i tot arriba a segrestar un adolescent per mantenir-lo com a ostatge mentre empren la fugida per un delicte de que se l’acusa. El noi, en Garrett, serà el seu company en un periple gairebe epic a traves de l’Oest americà, vist des d’una perspectiva totalment nova.

Janowitz | Garzón Macip

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiJanowitz és un lloc diferent al nostre món, on hi conviuen persones com nosaltres i criatures estranyes, i ara està en perill. Una batalla entre faccions contràries s’està produint, i si no s’hi posa remei deixarà d’existir. Assistim a batalles entre exèrcits, manifestacions de ciutadans de signe contrari, premonicions d’oracles, forces obscures que intervenen i diàlegs esfereïdors entre els personatges. Però… on som realment…?

Boggiedown: balla pels teus somnis | Santi Baró i Mireia Baró

Barcelona: Fanbooks, 2020

SinopsiUn grup de joves és escollit en un càsting per participar en un Talent show de ball, on han de concursar per parelles. Durant les dotze setmanes que hauran d’estar tancats en una acadèmia als afores de Barcelona, televisats en directe les 24 hores per un canal de youtube, cadascun dels concursants viurà conflictes, posarà a prova els seus sentiments i descobrirà quins són els seus valors.

No em bacil·lis | Montserrat Argerich i Tarrés, Flor Rey i Teijeiro

Vic: Eumo Editorial, 2021

Sinopsi: La Júlia, una competent biòloga que està treballant en l’obtenció d’una vacuna, mor de manera sobtada. Els indicis apunten a una infecció causada pel bacil que investigava. Tothom accepta aquesta mort com un accident, excepte l’Anna, la tècnica del laboratori. Si es confirmés la hipòtesi, seria el primer cas d’infecció en un humà. Entestada a descobrir què hi ha darrere l’accident, l’Anna comença una recerca que la durà a conèixer més bé els microorganismes però també a les persones.

2040: humanitat cancel·lada | Pol Gise

Barcelona: Shaka, 2020

SinopsiEn Pau i l’Aina són una parella que viu a Barcelona en ple 2040, amb una greu crisi mundial a causa d’un sistema socioeconòmic inhumà, l’escalfament global, la desinformació i el control dels governs, la falta de recursos i una dependència tecnològica amb un cost enorme. Una relliscada del president de Catalunya provocarà una situació de pànic a tot el país i en Pau i l’Aina s’hauran d’enfrontar a tot tipus de situacions per poder sobreviure.

Uep! Les meves aventures al camp | Miquel Montoro

Barcelona: Shaka, 2021

SinopsiAquest no és un llibre qualsevol. És un manual d’instruccions per saber de quin planeta ha arribat Miquel Montoro… o sigui, jo mateix! Si voleu conèixer d’on vinc, qui soc i cap a on van les meves aventures, aquest és el lloc. Aquí vos contaré les millors històries: algunes del dia a dia al meu estimat camp mallorquí, d’altres entre càmeres i platós, i un bon grapat d’històries extraordinàries on la imaginació es desborda. Si m’acompanyau, descobrireu animals increïbles, amics invencibles, capítols personals i una invitació a tastar plats d’aquells fets per llepar-se’n els dits… Crec que ja sento l’oloreta de les pilotes! Mmm, que en són de bones!

Ali Cross | James Patterson

Barcelona: La Galera, 2021

SinopsiQuan el seu amic Gabe desapareix, Ali entra en acció. Perquè sap que cada dia que passa sense que la policia doni amb el parador de Gabe, és menys probable que el trobin. Ser el fill del millor li ha ensenyat les habilitats necessàries per resoldre el cas: intel·ligència, perseverança i lògica. Però ser un detectiu tan jove no és fàcil, ¡especialment quan el teu pare no vol que t’involucris!

 

Les esferes del temps | Rubèn Montañá

Barcelona: La Galera, 2021

SinopsiDomènech és un jove orfe que arriba a la ciutat en un espectacle itinerant de fenòmenos, on és exposat com a raresa a causa de les cicatrius que li cobreixen la totalitat del cos. Aviat descobrirà que la seva vida està estretament lligada amb el monstre que amenaça el precari equilibri de la ciutat comtal, i que els petits accidents relacionats amb el foc que sempre l’han perseguit tenen una explicació meravellosa, però també terrible.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR