Inici Actualitat Novetats literàries del mes de maig de 2021 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de maig de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de maig de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Ànima de tramuntana | Núria Esponellà

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiLa Mínia, una arqueològa freelance, recompon la història d’Ekinar, una dona del segle III aC que forma part d’una cultura molt arrelada a la natura que entén la mort com a part del cicle de l’existència. La Mínia, en canvi, pertany a una societat que ha perdut en bona part la connexió amb la naturalesa i en què la mort ha esdevingut gairebé un tema tabú.

La ciutat de les llàgrimes | Kate Mosse

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiJuny de 1572: durant deu anys violents, les guerres de religió han assolat França. Països veïns s’han convertit en enemics acèrrims i s’han perdut moltíssimes vides. Ara, el matrimoni reial entre Marguerite de Valois i Enric de Navarra espera tancar el llarg capítol dels conflictes religiosos entre catòlics i hugonots, i la seva unió pot aconseguir la unificació social i religiosa del país. Mentrestant, a Puivert, la Minou Joubert rep una invitació per assistir, amb tota la seva família, a la boda reial que se celebrarà aquell mes d’agost a París. El que la Minou no sap és que el pitjor enemic de la família Joubert, en Vidal, també hi serà. Tampoc sap que pocs dies després de la boda, la vigília del dia de la festa de Sant Bartomeu, la família de Minou es  dispersarà als quatre vents i una de les seves estimades filles desapareixerà sense deixar rastre…

Amb l’aigua al coll | Donna Leon

Barcelona: Edicions 62, 2020

SinopsiEnllitada a la residència on passa els seus últims dies, Benedetta Toso, malalta de càncer, vol parlar amb Brunetti. Està convençuda que la seva mort fou un assassinat. El fil de la investigació conduirà el comissari a una empresa privada que s’encarrega de vigilar la qualitat de l’aigua, on, a més d’encarar la veritat sobre l’assassinat, Brunetti es capbussarà en un cas de vessaments contaminants, la qual cosa pot tenir conseqüències catastròfiques per a la salut dels venecians.

Dues germanes | David Foenkinos

Barcelona: Ediciones 62, 2020

SinopsiProfessora en un institut, la Mathilde, a la trentena, forma amb l’Etienne una parella feliç. D’un dia per l’altre, però, l’Etienne decideix trencar amb la Mathilde, i l’univers de la jove s’esfondra. Devastada, la Mathilde es refugia en la seva germana, l’Agathe, que l’acull al seu petit apartament amb el marit i la filla. La relació entre les dues germanes es redefineix i uns nous lligams s’estrenyen en aquest petit món familiar on cadascú prova de trobar l’equilibri.

Les germanes de Crest | Sandrine Destombes

Barcelona: Rosa dels Vents, 2020

Sinopsi: El sotssergent Benoit sempre havia somiat participar en missions de gran importància, pero mai no hauria pensat que la seva carrera a la brigada de Crest canviaria de la nit al dia. Perque una conductora que s’ha donat a la fuga pateix un accident fatal. Perque al vehicle hi anava una nena segrestada que ara està en coma. Perquè poc despres apareix un mort amb els ulls extirpats i unes incisions al front.

Ulls de nit | Sílvia Cantos

Barcelona: Columna 2020

SinopsiUn viatge a Positano canviarà la vida de la Lia per sempre. Descobrirà el sexe i l’amor, encara que les millors històries no duren per sempre… Les absències condicionen el seu caràcter, però, gràcies a les amigues, als llibres i a una ferma cuirassa protectora que s’autoimposa, tirarà endavant, mantenint viva l’esperança secreta de retrobar-se amb en Joan, qui sap si algun dia.

Somnis de Valparaíso | Jaume Benavente

Alzira: Bromera, 2020

SinopsiPels carrers de Valparaíso camina l’Enrique Giralt, xile d’origen català. Puja als ascensors que comuniquen els barris de la ciutat i que uneixen, alhora, els seus records, com ara aquell dia de fa vint-i-cinc anys en que son pare li va dir que marxava. Pel mateix paisatge, com en un mosaic, discorre la vida d’altres personatges: Carlota Faber-Lenz, Isaac Lynch, Edna Valdes, Ramón Ortiz. I, a poc a poc, hi descobrim vincles silenciosos, connexions imprevistes, misteris, amors i revenges.

Hivern | Ali Smith

Barcelona: Raig Verd, 2020

SinopsiÉs l’hivern. Quatre persones, desconeguts i família, convergeixen en una casa de quinze habitacions a Cornwall per passar el Nadal, però sembla que no hi ha lloc per a tothom. Una immigrant aporta la llum i l’escalfor que la família no ha sabut trobar unificant passat i present. Així és l’hivern, les coses es tornen visibles quan recordem com endurir-nos per després tornar flexiblement a la vida.

El zoo de Mengele | Gert Nygardshaug

Valls: Cossetània Edicions, 2020

SinopsiEn Mino és un caçador de papallones de la selva tropical i un amant de les aromes, els sons i la diversitat de vida de la jungla. Es guanya la vida recollint papallones peculiars amb el seu pare, però a poc a poc va observant com la seva comunitat està sent explotada i agredida per les principals companyies petrolieres, que provoquen una massacre contra la seva família i amics. Amb el temps, el noi es transforma en un temut guerrer amb una set inesgotable de venjança.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments