Inici Actualitat Novetats literàries per Sant Jordi 2021 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries per Sant Jordi 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb motiu de Sant Jordi 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Napalm al cor | Pol Guasch

Barcelona: Anagrama, 2021

SinopsiSituada en una geografia ambigua, la primera novel·la de Pol Guasch posa en dansa una parella de nois que han crescut en una zona militaritzada, marcats per unes condicions de vida precàries, per la intolerància de l’entorn cap al seu desig, i per unes famílies tocades pel desarrelament. La manca de perspectives ho domina tot, però encara mantenen la possibilitat de deixar-se enlluernar i fins i tot sotmetre, d’aferrar-se a la militància i a la temptació de la violència, i de seguir parlant una llengua que es desfà: la seva. L’única alternativa és fugir d’aquesta terra erma.

Gemma | Milena Busquets

Barcelona: Ara Llibres, 2021

SinopsiLes amigues de la infantesa són com pedres precioses, gemmes que ens acompanyen sense que ho notem, com braçalets agafats a la pell. Una nit càlida d’estiu a Barcelona, més de trenta anys després de la dolorosa mort prematura de la Gema, el seu record emergeix del pou de l’oblit amb la força d’una onada. La protagonista d’aquesta història, una escriptora en la quarantena, es veu arrossegada pels dubtes sobre la seva antiga companya d’escola: quan la va veure per última vegada? Es va poder acomiadar d’ella? En quina dona s’hauria convertit, aquella jove d’ulls inquisitius? La feina, els plans de vacances els fills adolescents, l’idil·li amb un actor de teatre… Tot queda paralitzat per la necessitat de la narradora de reconstruir un passat que creia oblidat.

Los privilegios del ángel | Dolores Redondo

Barcelona: Destino, 2021

SinopsiEn una humil badia pesquera de Passatges, en els anys setanta, envoltada de molls de pesca, estibadors, humitat i salaó, es forja una forta amistat entre Pakutxa i Celeste, dues nenes de cinc anys. Entre jocs, complicitats i entremaliadures, la dissort es creua en el seu camí i una tràgica fatalitat les separa.

 

El juego del alma | Javier Castillo

Barcelona: Suma de Letras, 2021

Sinopsi: Una noia de quinze anys apareix crucificada en un suburbi als afores. Mirin Triggs, periodista d’investigació delManhattanPress, rep de manera inesperada un estrany sobre. A l’interior, la polaroid d’una altra adolescent emmordassada i lligada de mans, amb una sola anotació.

 

 

Consumits pel foc | Jaume Cabré

Barcelona: Proa, 2021

SinopsiL’Ismael no ha tingut una infantesa gens fàcil, però ha aconseguit estudiar i es guanya la vida com a professor de llengua i literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar, fins que una altra trobada aparentment casual, ara amb el conserge de l’institut on treballa, porta l’Ismael a una situació límit, de conseqüències traumàtiques.

 

A cor obert: relat de tot el que he viscut | Oriol Mitjà

Barcelona: Columna edicions, 2021

SinopsiEn aquest llibre el científic més mediàtic del moment ens obre les portes del seu cor per descobrir els seus orígens, la infància a Arenys de Munt, com li va sorgir la vocació, la seva experiència pionera en la lluita contra el pian a Papua Nova Guinea, les investigacions d’avantguarda en què ha participat en el camp del coronavirus, i ens relata la crònica dels fets dins d’un govern dividit que es va veure superat per les circumstàncies. Un llibre imprescindible que marcarà per sempre les futures generacions.

L’anguila | Paula Bonet

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiEls fantasmes que habitaven la botiga de l’avi passen a formar part d’una memòria llunyana i feliç que s’alça com un refugi contra un present marcat pel despertar del cos, de la consciència de ser carn, font de desig i sexe. Ser un cos que crea vida i alhora la rebutja i la destrueix sense raó. Ser un cos que, de sobte, es torna estrany i aliè, habitat pels ulls que el miren i li donen forma a cada instant.

 

Sira | María Dueñas

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiLa Segunda Gran Guerra llega a su fin y el mundo emprende una tortuosa reconstrucción. Concluidas sus funciones como colaboradora de los Servicios Secretos británicos, Sira afronta el futuro con ansias de serenidad. No lo logrará, sin embargo. El destino le tendrá preparada una trágica desventura que la obligará a reinventarse, tomar sola las riendas de su vida y luchar con garra para encauzar el porvenir.

La farmacèutica: 492 dies segrestada | Carles Porta

Barcelona: La Campana, 2021

Sinopsi“El 20 de novembre de 1992 va ser segrestada Maria Àngels Feliu Bassols, farmacèutica d’Olot. Aquella dona, mare de tres fills, va passar setze mesos sota terra, enterrada viva en un forat de la mida d’un armari. Va compartir captiveri amb aranyes, formigues, rates, serps i humitat.” Així comença la història real però increïble d’un dels casos més impactants de la crònica negra del nostre país: la investigació del segrest de la farmacèutica, que es va transformar en un drama humà, va estar plena d’errors policials i judicials, i tampoc no hi van faltar diversos exemples vergonyosos de periodisme escombraria.

Paraules d’Arcadi: què hem après del món i com podem actuar | Arcadi Oliveres

Barcelona: Angle Editorial, 2021

SinopsiQue es produeixi una pandèmia global o que en ple segle xxi haguem de cridar “llibertat presos polítics” no són fets casuals. Hem construït un món de relacions internacionals complexes, amb un sistema capitalista que perpetua les desigualtats controlat per governants i poders fàctics que actuen sense frens, en un planeta que està dient prou, mentre la Mediterrània s’omple de persones que s’ofeguen… 

L’aigua que vols | Víctor García Tur

Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 2021

Sinopsi: La Marie Tremblaypierre aprofita la bonança de l’estiu quebeques per organitzar una trobada familiar a l’antic xalet de vacances. L’excusa de celebrar el setanta-sise aniversari es forçada, pero les filles i el fill no s’hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives, o el que en queda, pero tambe els seus secrets, les seves vivencies i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava.

Escrivim el futur amb tinta lila | Carme Forcadell

Barcelona: Ediciones Destino, 2021

SinopsiCarme Forcadell parla de la seva experiència com a presa política, i ho fa contant la història del bolígraf de tinta lila, un bolígraf que s’ha convertit en un símbol feminista. Forcadell treballa des del feminisme en un entorn de dones doblement víctimes i explica uns fets colpidors, tant de les vides de les dones que s’ha trobat com de tot el que han aconseguit fer juntes. El llibre acaba amb un corol·lari de tot el que ha après (i no ha volgut aprendre) a la presó.

El dia que vaig marxar | Albert Om

Barcelona: Univers, 2021

Sinopsi: A prop de fer 50 anys, un dia l’autor decideix que vol «desaparèixer d’ell mateix», deixar-ho tot i marxar un temps a França, a aprendre francès, la llengua que quan era petit significava per als seus pares la del país de la llibertat i que ara havia estat arraconada per l’omnipresent anglès. I se’n va uns mesos a Aix-en-Provence, on es troba amb ell mateix i amb el plaer de viure amb calma. Compleix així un somni que molts tenim: el de fer un canvi de vida.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments