Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’abril de 2021 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’abril de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’abril de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Les quatre amigues | Carmen Korn

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiHamburg, 1970. La Henny celebra el seu aniversari envoltada de la família i les seves amigues inseparables. El fil de la complicitat que unia la seva vida amb les de la Käthe, la Lina i l’Ida continua ara en les noves generacions: la Florentine, la model que torna de París amb una notícia inesperada; la Katja, que somnia fotografiar conflictes per tot el món, i la Ruth, que lluita per alliberar-se d’una relació tempestuosa.

La cervesa de la Highsmith | Diverses autores

Lleida: Pagès editors, 2021

SinopsiUna antologia de relats negres de diferents autores contemporànies que no només fan un homenatge a l’escriptora, sinó que escriuen cadascuna de les peces amb la màxima qualitat possible per constatar un fet que molts ja sabíem: que a la novel·la negra catalana les dones hi juguen un paper fonamental. 

 

Que Al·là em perdoni | Laila Karrouch

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiLa Samira és una noia musulmana que va arribar a Catalunya quan era petita. El seu pare, un home profundament creient, de ment oberta, la volia allunyar de les tradicions massa rígides per a les dones del Marroc. Ara la Samira s’ha fet gran, viu la seva fe de manera intensa i intima i és una noia alegre i estudiosa que comença el primer any de carrera. El que no s’imaginava és que coneixeria en Jordi i la seva vida faria un tomb.

Dilluns ens estimaran | Najat El Hachmi

Barcelona: Ediciones 62, 2021

SinopsiDilluns ens estimaran explica la història d’una jove que vol ser lliure i feliç. Les circumstàncies en què viu, però, són complicades. Un entorn opressiu, del qual no li serà fàcil sortir sense haver de pagar un preu molt alt, marca el seu present i potser el seu destí.  Tot comença el dia que coneix una noia que l’enlluerna. Forma part de la seva mateixa comunitat, però la seva família viu la condició cultural sense els llasts ancestrals de la resta.

Fills del febrer | Alan Parks

Barcelona: Univers, 2021

Sinopsi: Grans personalitats de la ciutat de Glasgow mortes de la manera més brutal i, com a única pista, una paraula gravada als seus pits sense vida. Bandes rivals que lluiten per aconseguir el control del submón criminal. I Cooper, el millor amic de la infantesa de l’inspector Harry McCoy, enmig de tot aquest entramat. Res no s’atura i, mentre McCoy està convalescent després del violent i sagnant desenllaç del seu últim cas, el que ha passat a la història amb el nom de Gener de Sang, han arribat a Glasgow drogues noves que han portat una nova classe de violència a una ciutat ja devastada per la penúria.

Jo, que no he conegut els homes | Jacqueline Harpman

Barcelona: Ediciones del Periscopi, 2020

SinopsiQuaranta dones estan engabiades i privades d’intimitat en un soterrani, sota la vigilància externa d’un grup d’homes armats. Entre elles hi ha una jove sense nom que no recorda el passat i s’alimenta dels records que li transmeten les altres dones, nostàlgiques de la seva vida anterior.

L’instint | Ashley Audrain

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiLa Blythe Connor està decidida a convertir-se en la mare amorosa i dolça que ella no va tenir mai, però quan neix la Violet, totes les seves pors es desboquen. S’adona que la criança té moments molt complicats i comença a tenir la sensació que no connecta amb la nena tant com s’espera que ho faci una bona mare. I a mesura que passen els mesos, se li fa intensa la intuïció que hi ha alguna cosa que no va a l’hora en la seva filla, que no es comporta com els altres nens. Pot ser que la Violet sigui una persona malvada?

Tres | Dror Mishani

Barcelona: Editorial Empúries, 2021

Sinopsi: L’Orna busca refer-se després de que el seu marit els hagi abandonat a ella i al seu fill i hagi format una nova família. L’Emília és una immigrant letona que necessita una llar i un signe de déu que es troba en el bon camí. L’Ela, mare de tres fills i atrapada en un matrimoni infeliç, torna a la universitat per acabar la tesi. Totes tres troben el mateix home, en Gil. No en saben res d’ell, perquè ell no els explica la veritat però ell tampoc ho sap tot, d’elles

L’home que va viure dues vegades | Gerard Quintana

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiEivissa, 1999. La Maria i els seus fills, l’Àngel i l’Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, el Salvador, ha estat cancel·lat i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre. Aquesta és la increïble història del Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare.

Gambit de dama | Walter Tevis

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: Quan l’envien a un orfenat als vuit anys, la Beth Harmon aviat descobreix dues maneres d’evadir-se del que l’envolta, ni que sigui fugaçment: jugar als escacs i prendre les petites pastilles verdes que li donen a ella i a les altres nenes per mantenir-les tranquil·les. Al cap de poc temps, es fa evident que el seu és un talent prodigiós, i a mesura que creix i avança cap al cim del rànquing nord-americà d’escacs, és capaç de forjar-se una nova vida per ella mateixa. Però mai no pot superar les seves ganes d’autodestruir-se. I és que per a la Beth hi ha més en joc que guanyar o perdre.

La casa dels avis | Vicenç Villatoro

Barcelona: Proa, 2021

SinopsiÉs la història dels seus avis materns, des de la casa familiar de Canet, que va ser enderrocada, fins a la Terrassa obrera i convulsa de la guerra i la postguerra. Eren un manyà i una nuadora, catalanistes i republicans, que van viure l’exaltació de la República, la derrota de la guerra i l’experiència de l’exili, la presó i el silenci del franquisme. La seva història és la dels que es queden, i la seva casa és el símbol de la persistència i l’arrelament a la terra.

La dona de la seva vida | Xavier Bosch

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: El Joel, el Raimon i la Victòria són els germans Estrada. Malgrat que cadascun viu en una punta de món, es mantenen molt units. Una investigació periodística, però, ho posa tot en risc. El Joel, director de documentals, aviat s’adonarà que hi ha descoberts que fan trontollar els sentiments, sacsegen la vida i obliguen a reescriure el passat.

Seis cuatro | Hideo Yokoyama

Barcelona: Salamandra, 2021

SinopsiAl gener de 1989, una nena de set anys va ser raptada a nord de Tòquio. Els pares mai van arribar a saber la identitat del segrestador. Tampoc van tornar a veure la seva filla. Més d’una dècada després, el cap de premsa de la policia es veu obligat a tornar sobre el succés, el estigma no s’ha diluït en el temps:

Ioga | Emmanuel Carrère

Barcelona: Anagrama, 2021

SinopsiQue quedi clar per a possibles lectors despistats que aquest no és un manual pràctic sobre ioga, ni tampoc un benintencionat llibre d’autoajuda. És la narració en primera persona i sense cap tipus de embut de la profunda depressió amb tendències suïcides que va portar a l’autor a ser hospitalitzat, diagnosticat de trastorn bipolar i tractat durant quatre mesos.

Tàndem | Maria Barbal

Barcelona: Ediciones Destino, 2021

SinopsiDes que es coneixen, l’Elena i l’Armand intentaran desfer-se de tot allò que els té atrapats i recuperar l’espontaneïtat i l’alegria del present. S’adonaran que tenen dret a canviar, a mirar el món de manera diferent de com ho havíen fet durant anys, a estimar-se a sí mateixos. En definitiva, a concedir-se la llibertat de viure plenament

El Danubi també passa per Praga | Jesús Pacheco

Sant Celoni: Tushita Edicions, 2020

SinopsiEs tracta d’una novel·la desmuntada que es va construint a mesura que és llegida, com un trencaclosques. Per una banda, el lector hi trobarà viatges en el temps, episodis històrics de la 2a Guerra Mundial i també d’avui dia. Per l’ altra, es trobarà immers en una lluita fratricida i desconcertant entre diversos narradors que es van superposant a cop de reflexions vitals, literàries i cinèfiles.

Benilluna | Carme Miquel

Alzira: Bromera, 2020

SinopsiAbans de morir, l’àvia Rosa va deixar a la seua neta Rosanna unes memòries en què revela el seu secret més ben guardat: quan va deixar Benilluna, es va casar amb el seu marit argentí i va emigrar a Amèrica, ja estava embarassada del seu primer amor, de qui no diu el nom. Per això, Rosanna retorna a Benilluna, on es retrobarà amb els seus orígens i des d’on reconstruirà la trajectòria vital de la iaia, marcada pel teló de fons de l’ascensió del peronisme i de la irrupció, després, de la terrible dictadura de Videla.

La noia del quadern | Bart van Es

Barcelona: Edicions 62, 2020

Sinopsi: Del passat de la família van Es emergeix aquesta història: la història real de la Lien, una nena jueva que els avis de l’autor van acollir durant l’ocupació nazi, ajudant-la a créixer com si fos la seva filla, però amb la qual, misteriosament, van interrompre la comunicació molt temps després de la fi de la guerra.

La vida mentidera dels adults | Elena Ferrante

Barcelona: Campana, 2020

SinopsiDos anys abans de marxar de casa, el meu pare va dir a la meva mare que jo era molt lletja.» Així comença aquesta novel·la extraordinària sobre el descobriment de la mentida, de l’amor i del sexe, narrada per la inoblidable Giovanna, una jove que s’entesta a conèixer la seva tieta Vittoria, incomprensiblement desapareguda de les converses i dels àlbums de fotografies familiars. Amb això desencadenarà, sense saber-ho, l’enfonsament de la seva família intel·lectual i burgesa, perfecta només en aparença-

El mirall de les nostres penes | Pierre Lemaitre

Alzira: Bromera, 2020

SinopsiAbril de 1940. París espera la invasió de l’exèrcit nazi, que sembla ja inevitable, tot i l’escepticisme de molts dels seus habitants. Louise Belmont, jove i bella, accepta el tracte del doctor Thirion, un vell habitual del bar on treballa. Ella es despullarà davant d’ell i, a canvi, rebrà deu mil francs. Però el que Louise no podia imaginar és que Thirion, tot seguit, es trauria una pistola de la butxaca i es dispararia una bala al cap.

L’horror de rèquiem | Marc Pastor

Girona: Mai més, 2020

SinopsiEn Rèquiem, un tècnic d’autòpsies sense gaire aspiracions a la vida, troba un anell misteriós dins el cos d’una noia que ha aparegut surant al port de Barcelona. Morta, s’entén. A partir d’aquest fet, s’obsessionarà a descobrir tant la causa de la mort com l’origen de l’anell. Quin problema hi ha? Principalment, que comptarà amb l’ajuda de la Dalsy i en Kurosawa, dos companys que també deixa’ls córrer.

Despertar a l’infern | Kenneth Cook

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2020

SinopsiEn Hohn Grant és professor de literatura a un poblet de l’Autràlia profunda, i vol aprofitar les vacances escolars per viatjar a Sidney. Però per arribar-hi abans haurà de fer nit a la localitat de Bundanyabba. Les cerveses y una sèrie de males decisions convertiran aquella vigília en un malson.

 

Memòria de noia | Annie Ernaux

Barcelona: Angle Editorial, 2020

SinopsiÉs l’estiu de 1958. Lluny, per primera vegada, de la família mentre fa de monitora de colònies, una noia de divuit anys s’endinsa audaçment al món: l’amor i el sexe, el desconcert de ser jove, els remordiments, les ànsies de ser lliure i adult…

 

Dones sense nom | Silvestre Vilaplana

Barcelona: Alrevés, 2020

SinopsiEn un ras de l’extraradi de València apareix el cadàver d’una jove sense identificar amb les falanges dels dits de les mans tallades i evidents senyals de violació. Quan la inspectora Araceli Lavila inicia la investigació, descobreix que sota aquella mort s’amaga una dona que sembla tenir mil noms, una mare a qui van robar la filla en el moment de néixer i una jove prostituta que busca sobreviure. Per descobrir els responsables del crim, la inspectora haurà de reconstruir el passat d’una víctima que sembla impossible d’identificar.

Caminant junts per la lluna | Pep Puig

Barcelona: L’Altra Tribu, 2020

SinopsiUna catàstrofe. Un cop més, l’agost ha passat volant. És l’hora violeta. A la platja d’Altafulla quatre amics aprofiten per fer l’últim bany de l’estiu. Al cel s’hi mou un gran núvol de tempesta. Un fil de lluna apareix i desapareix a cada moment. El Pitus, que sempre va a la seva, s’ha tret el banyador i s’ha posat de cap per avall. El Marcel, el narrador d’aquesta història, només vol que arribi la nit per trobar-se d’amagat amb la Guida, l’enigmàtica germana de l’Enzo.

El regal de Gliese | Víctor Nubla

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2020

SinopsiUna nit d’agost l’escriptor Sebastià Janowsky troba un cadàver entre els convidats a una festa privada al barri del Carmel; pocs minuts després perd el coneixement. Quan torna en si està en un apartament desconegut, amb el mort al costat, sense documentació i amb un feix de bitllets a la butxaca.

 

Els nois de la Nickel | Colson Witehead

La Torre de Claramunt: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiL’Elwood ha crescut a la Florida dels anys seixanta i està a punt de començar els estudis universitaris. Seriós, educat i treballador, somia participar en l’incipient moviment pels drets civils, fins que un error innocent el condemna a ingressar en un reformatori juvenil anomenat Acadèmia Nickel, on descobrirà que per a un noi negre n’hi ha prou amb un petit error per destruir tota opció de futur.

Stella | Takis Würger

Barcelona: Angle Editorial, 2020

SinopsiL’any 1942, en plena Segona Guerra Mundial, el jove i ingenu Friedrich es trasllada a Berlín seguint les seves ambicions artístiques. Hi va amb una doble xarxa de seguretat: es de família rica i es suís -ciutadà, doncs, d’un país neutral. En una escola d’art coneix Kristin, una noia que el fascina. Amb ella s’endinsarà en la nit berlinesa, poblada de personatges que volen viure al màxim en les escletxes del III Reich, sigui en clubs clandestins o en festes oficials. Es diverteixen junts i s’enamoren. Pero un dia rep la visita de Kristin, tota plena de ferides i contusions -potser torturada-, i ella ha de confessar que no li ha explicat tota la veritat.

Guillem | Núria Cadenes

Barcelona: Ara Llibres, 2020

SinopsiGuillem Agulló i Salvador va ser assassinat a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993. Era nedador. Antifeixista. Antiracista. Independentista. Tenia divuit anys. El cas va sotragar i marcar una generació sencera de joves. Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de llibertat. L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí.

La morta enamorada | Théophile Gautier

Mallorca: Quid Pro Quo, 2020

SinopsiDes de la vellesa, el capità Romaul relata l’extraordinària història d’amor que de jove va viure amb Clarimonde, dona misteriosa de bellesa sobrenatural. Empès per una força inaudita, el jove mossèn Romuald viu una doble vida en la qual somni i realitat es confonen.

 

El mur | John Lanchester

Barcelona: Univers, 2020

SinopsiKavanagh comença una vida nova al Mur. Si té sort, només seran dos anys. El millor que pot succeir és que no passi res, i que sobrevisqui al Mur; el pitjor, que passi alguna cosa, i que no sobrevisqui. Aviat descobrirà qui són els Defensors, i què fan. Descobrirà qui són els Altres, i què volen.

 

Impossible | Erri De Luca

Barcelona: Bromera, 2020

SinopsiQuan el vell protagonista d’aquesta història surt a passejar tot sol per la muntanya, nota que algú li va al darrere. El deixa passar, per recuperar la soledat i tornar a sentir la immensitat de la natura. Al cap d’unes hores s’adona que aquella persona ha desaparegut en un accident. Quan avisa a emergències, l’acusen d’homicidi: el difunt era un antic company de lluita revolucionària que havia traït el protagonista quaranta anys enrera.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments