Inici Actualitat Novetats literàries del mes de febrer de 2021 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de febrer de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de febrer de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Aquitania | Eva García Sáenz de Urturi

Barcelona: Planeta, 2020

Sinopsi:1137. El duc d’Aquitània apareix mort a Compostel·la. El cos queda de color blau i amb la marca de l’«àguila de sang», una ancestral tortura normanda. La seva filla Eleanor decideix venjar-se i per a això es casa amb el fill de què creu el seu assassí: Luy VI el Gordo, rei de França. Però el mateix rei mor durant les noces en idèntiques circumstàncies.

Confessions d’un artista de merda: Jack Isidore (de Seville, Califòrnia): una crònica de fets científics verificats: 1945-1959 | Philip K. Dick

Barcelona: Faktoria K de Llibres, 2020

SinopsiJack Isidore no concep el món com la majoria de la gent. Després d’haver combatut a la Segona Guerra Mundial, ha reprès la seva afició preferida: recopilar de forma compulsiva teories conspiranoiques i idees estrafolàries. Per això en Charley, el marit de la seva germana Fay, l’ha definit com “un artista de merda”. Incapaç d’adaptar-se a la vida real, la seva germana es veu obligada a rescatar-lo del caos en el que viu, i acollir-lo en el seu luxós ranxo dels afores de San Francisco. Ella i el seu marit representen l’autèntic estil de vida americà, però sota la imatge idíl·lica de la parella hi ha tot d’obsessions nocives. En Jack, doncs, es veurà embolicat en una voràgine d’angoixa suburbana de la qual potser no serà capaç de fugir.

Doggerland | Élisabeth Filhol

Barcelona: Editorial Anagrama, 2020

SinopsiDesembre de 2013. La potent depressió atmosfèrica batejada com Xaver plana sobre el nord d’Europa convertida en una bomba meteorològica. Des del Met Office de Exeter, Ted Hamilton és un dels meteoròlegs que llança l’alerta sobre la perillosa tempesta que s’acosta. I avisa també a la seva germana Margaret, professora d’Arqueologia a la Universitat de St. Andrews, que té previst viatjar a Dinamarca per donar una conferència sobre Doggerland.

El consentiment | Vanessa Springora

Barcelona: Editorial Empúries, 2020

SinopsiSeduïda a l’edat de catorze anys per Gabriel Matzneff, cèlebre escriptor de cinquanta, Vanessa Springora desgrana, tres dècades més tard, el control i la manipulació que aquell home va exercir sobre ella, enamorada en cos i ànima, i l’empremta inesborrable de la relació al llarg de la seva vida. De Matzneff, com Springora va descobrir ben aviat, eren àmpliament conegudes les relacions depredadores i impunes amb menors de setze anys que, a més, nodrien la seva obra d’escriptor amb fama d’apassionat.

El dofí | Mark Haddon

Barcelona: Ara Llibres, 2020

SinopsiDes que la seva mare va morir en un tràgic accident aeri, l’Angelica ha crescut en una bombolla, aïllada del món, envoltada de luxes i sota l’atenta vigilància del seu pare. Però quan el jove Darius aconsegueix traspassar els murs del seu fortí, descobreix un secret que posarà la seva vida en joc. A partir d’aquest moment, tots dos emprendran una aventura que els transportarà a la Grècia clàssica i a un mar ple de naufragis, plagues, pirates i palaus.

El meu germà es diu Jessica | John Boyne

Barcelona: Empúries, 2020

SinopsiEn Sam adora el seu germà Jason: és amable, popular i el millor jugador de futbol que ha vist mai. Però una tarda en Jason reuneix la família per dir-los que fa temps que porta un secret a dins, un secret que els vol explicar. Els pares, en sentir-lo, no en volen saber res i en Sam, simplement, no ho entén. Perquè què has de pensar si el teu germà et diu que és una noia i que sempre s’ha sentit així?

Els testaments | Margaret Atwood

Barcelona: Quaderns de Crema, 2020

SinopsiQuinze anys després dels fets d’El conte de la Serventa, el règim teocràtic de la República de Galaad, tot i haver entrat en decadència, s’aferra al poder. Les vides de tres dones radicalment diferents convergeixen en aquest moment crucial; dues han crescut a bandes oposades de la frontera, l’una a Galaad, com a filla d’un Senyor d’alt rang, i l’altra al Canadà, on participa en les manifestacions contra la dictadura i en segueix amb horror les notícies a la televisió.

La ciutat de vapor | Carlos Ruiz Zafón

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiUn noi decideix fer-se escriptor quan descobreix que les seves invencions li regalen una estona més d’atenció de la nena rica que li té el cor robat. Un arquitecte fuig de Constantinoble amb els plànols d’una biblioteca inexpugnable. Un estrany cavaller tempta Cervantes perquè escrigui un llibre com no ha existit mai. I Gaudí, navegant cap a una misteriosa cita a Nova York, es complau amb la llum i el vapor, la matèria de la qual haurien d’estar fetes les ciutats.

La puerta | Manel Loureiro

Barcelona: Planeta, 2020

SinopsiLa troballa del cadàver d’una jove, assassinada mitjançant una antiga forma ritual als peus de la mítica Porta de Alén, desconcerta als seus investigadors. L’agent Raquel Pujol és una nouvinguda a aquest racó perdut de Galícia per intentar salvar el seu fill,  que la medicina ja no pot curar.

 

L’adversari | Emmanuel Carrère

Barcelona: Anagrama, 2020

SinopsiEl 9 de gener de 1993, Jean-Claude Romand va matar la seva dona, els seus fills i els seus pares, i va intentar, sense èxit, suïcidar-se. La investigació va revelar que no era metge, tal com ell pretenia, però tampoc era cap altra cosa. Mentia des que tenia divuit anys. A punt de veure’s descobert, va preferir eliminar les persones a qui no hauria pogut sostenir la mirada. El juliol de 1996 va ser condemnat a cadena perpètua, i l’abril de 2019 va sortir de la presó en llibertat condicional.

L’estranya desparició d’Esme Lennox | Maggie O’Farrell

Barcelona: L’Altra Editorial, 2020

SinopsiUn dia, mentre s’ocupa de la seva petita botiga de roba de segona mà, l’Iris Lockhart rep una notícia sorprenent: una germana de la seva àvia de qui no ha sentit a parlar mai està a punt de sortir de l’hospital psiquiàtric on ha passat part de la seva vida. L’àvia de l’Iris sempre havia dit que era filla única, pero els documents proven que no hi ha cap error: l’Esme Lennox es la seva tia àvia.

Los guardianes | John Grisham

Barcelona: Plaza & Janés, 2020

SinopsiA la petita ciutat de Seabrook, Florida, un prometedor advocat anomenat Keith Russo va ser assassinat a trets una nit mentre treballava fins tard al seu despatx. La policia aviat va sospitar de Quincy Miller, un jove negre que havia estat client de Russo. Miller va ser jutjat i condemnat a cadena perpètua. Durant vint-i-anys llanguir a la presó, mantenint la seva innocència sense que ningú l’escoltés.

Reflexos en un ull daurat | Carsona McCullers

Barcelona: L’Altra Editorial, 2020

SinopsiHistòria del capità Penderton, un oficial turmentat per la seva sexualitat, la seva dona Leonora, frívola i coqueta, i el soldat Williams, un jove solitari i introvertit. Amb l’arribada a la base del Major Langdon, casat amb la fràgil i vulnerable Alison, les tensions esclaten en un infern asfixiant i claustrofobic.

Sanga la neu | Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2020

Sinopsi: L’Olav Johansen té la vida solitària d’un assassí a sou. Amb un talent extraordinari, per cert. Però quan la teva feina és fer desaparèixer gent -per sempre- és difícil fer-se gaire amb ningú. També té una estranya capacitat per a la compassió i la tendresa. I, ara, finalment ha conegut una dona amb qui pot imaginar una vida junts. Però hi ha dos problemes. És la dona del seu cap. I acaba d’encarregar a l’Olav que la mati.

Temps de dones | Carmen Korn

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiHamburg, 1949. La guerra s’ha acabat i les quatre amigues inseparables intenten refer la seva vida en una ciutat que ha quedat en runes: la Henny no aconsegueix oblidar la seva amiga Käthe; si ha sobreviscut a la guerra, per què no s’ha posat en contacte amb ella? D’altra banda, la Lina ha obert una llibreria amb molta il·lusió, i l’Ida es replanteja la relació amb en Tian.

Un dolor tan dolç | David Nicholls

Barcelona: Empúries, 2020

SinopsiUn dolor tan dolç és la història de l’estiu que li canvia la vida a en Charlie Lewis. L’estiu comença, els exàmens no li han anat bé i no té perspectives d’entrar a la universitat. A casa, ha de tenir cura del seu pare, quan segurament hauria de ser a l’inrevés; i si mai pensa en el futur, és amb una mena d’angoixa. I llavors és quan la Fran Fisher irromp a la seva vida i, tot i que és inconcebible, en Charlie comença a tenir esperança.

Un lloc anomenat Antany | Olga Tokarczuk

Barcelona: Proa, 2020

SinopsiLa Gran Guerra, sota les banderes del tsar; l’ocupació nazi i després la soviètica durant la Segona Guerra Mundial; el règim comunista, la corrupció i el pes de la dictadura… El pas de la història deixa sentir els seus efectes en els habitants de l’Antany i les seves vides. I els horrors i la il·lusió de felicitat del segle xx s’encarnen en un trencadís de personatges inoblidables i les seves històries entrecreuades.

Vestida de corto | Marie Gauthier

Madrid: Nórdica Libros, 2020

SinopsiFèlix té 14 anys i va a passar l’estiu treballant en un poble de l’interior de França. El seu cap li dona allotjament. Allà viu també la Gilberte, Gil, de 16 anys, la filla de l’amo, que treballa al supermercaat i s’encarrega de la casa i dels àpats. En el temps lliure, desapareix amb homes, quasi sempre més grans que ella. Fascinat per la jove, Fèlix viu esperant una mirada de la gil, una senyal.

Els cinc continents de l’amor | Javier Ruescas, Francesc Miralles

Barcelona: Fanbooks, 2020

Sinopsi: L’estiu que l’Olímpia fa divuit anys rep com a regal un vell atles amb anotacions sobre les cinc maneres d’estimar relacionades amb els cinc continents. Animada pel seu amic, la noia accepta el repte de conèixer un amor a cada continent per descobrir on pertany el seu cor.

Els elegits | Veronica Roth

Barcelona: Destino, 2020

SinopsiFa deu anys, cinc adolescents, els Elegits, van derrotar l’Obscur, que havia sotmès la humanitat a una cruel dictadura. Ara el món ha avançat i les noves generacions ja no recorden els anys de terror. Quan un dels Elegits mor, els altres són catapultats a un món paral·lel en què l’Obscur encara existeix. Aconseguiran tornar-lo a vèncer i canviar el destí del món una altra vegada?

La casa de l’Iggie | Judy Blume

Barcelona: Viena Edicions, 2020

SinopsiL’Iggie se n’ha anat a viure a Tòquio amb els seus pares. Una tragèdia, perquè ara la seva amiga Winnie –una noia d’onze anys que viu a la casa del costat– s’ha quedat una mica sola al carrer Grove, preguntant-se amb qui sortirà a jugar la resta de l’estiu. Fins que li diuen que una família ha comprat la casa de l’Iggie: són els Garber, una parella amb tres fills. Quan desembarquen a la casa, la sorpresa és majúscula: són negres, els primers del barri!

Trueno | Neal Shusterman

Madrid: Nocturna Ediciones, 2020

SinopsiTot va canviar fa tres anys: va ser llavors quan Anastasia i Llucifer van desaparèixer; quan el segador Goddard va arribar a el poder; quan el Nimbo va retirar la paraula a tota la humanitat, menys a Grayson Tolliver.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments