Inici Actualitat Novetats literàries del mes de desembre de 2020 de la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de desembre de 2020 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de desembre de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Jo, Pol Rubio: la novel·la de Merlí: sapere aude | Héctor Lozano

Barcelona: Planeta, 2020

SinopsiEn Pol Rubio vol arribar a ser un “Merlí”. Recent graduat en filosofia, espera el moment en què rebrà una trucada d’Ensenyament per cobrir una substitució com a professor de filosofia. Mentre no li surt feina, rememora els seus inicis com a estudiant universitari.

Digueu-me Ju | Muriel Villanueva

Barcelona: La Galera, 2020

SinopsiEl mateix dia que la Ju és expulsada temporalment de l’institut per haver perpetrat una situació debullying greu, els seus pares li confessen que és adoptada. La Ju decidirà emprendre un viatge a la recerca dels seus orígens i, de pas, descobrir qui és ella mateixa.

Àngels caiguts | Susan Ee

Barcelona: Obscura Editorial, 2020

SinopsiHan passat sis setmanes des que els àngels de l’apocalipsi van arrasar la Terra. En pocs dies, la civilització ha quedat reduïda a una pila de runes i la humanitat ha arribat a límits insospitats per sobreviure. Quan enmig del caos un grup d’àngels s’enduu la seva germana petita, la Penryn Young farà qualsevol cosa per recuperar-la. Fins i tot pactar amb l’enemic. En Raffe és un guerrer caigut a qui han tallat les ales. Després de segles lliurant batalles, jeu a terra entre la vida i la mort quan la Penryn el rescata amb l’esperança que la condueixi fins a la seva germana.

Sentido y  sensibilidad | Jane Austen

Barcelona: Alma, 2019

SinopsiLes desventures de les germanes Elinor, Marianne i Margaret Dashwood es converteixen, gràcies a la mirada perspicaç i cínica d’Austen, en un retrat perfecte, tan sentit com a sensible, de la vida al camp anglès i de el paper de la dona en la societat britànica de començaments de segle XIX.

La cabanya | Natasha Preston

Barcelona: Fanbooks, 2018

SinopsiUn cap de setmana de festa en una cabanya remota és just el que la Mackenzie necessita per relaxar-se amb els seus amics. Però una boja nit de diversió acaba tràgicament amb dos assassinats.

 

Sol de mitjanit | Stephenie Meyer

Barcelona: Fanbooks, 2020

SinopsiLa història, a través dels ulls de l’Edward, agafa un nou i fosc gir. Conèixer la bonica i misteriosa Bella és el més intrigant i desconcertant que ha experimentat en la seva llarga vida com a vampir. A mesura que sabem detalls més fascinants sobre el passat de l’Edward i la complexitat dels seus pensaments interns, entenem per què aquesta és la seva lluita definitiva. Com és possible que s’enamori de la Bella tot i sabent que està posant la seva vida en perill?

El far de la dona absent | David Fernández Sifres

Barcelona: Baula, 2020

SinopsiUn tret als penya-segats, una dona que no existeix, un faroner misteriós i el secret d’un nom. Ara l’Hugo té sang a les mans. Què va veure realment? Quan intenta entendre-ho es troba davant d’un enigma que enfonsa les arrels en la Segona Guerra Mundial. La seva visita a Normandia pot esdevenir un viatge a la bogeria. Per a trobar respostes haurà de remoure dolorosos records i obrir velles ferides que trauran a la llum les millors i pitjors qualitats de l’essència humana. L’Hugo havia jurat no explicar res, però és el moment de fer-ho.

Loba negra | Juan Gómez-Jurado

Barcelona: Edicions B, 2019

Sinopsi: Antonia Scott és especial. No és policia ni criminalista. Mai ha fet servir una arma ni ha portat una placa però ha resolt desenes de crims. Fa un temps que no surt dela seu àtic de Lavapiés. Les coses que ha perdut li importen molt més que les que esperen allà fora. Tampoc rep visites. Per això no li agrada gens, gens, quan escolta uns passos desconeguts pujant les escales fins a l’últim pis. 

Blanc | Han Kang

Barcelona: Rata, 2020

SinopsiEn algunes cultures orientals el blanc és el color del dol. Potser les coses blanques que ens envolten preserven el nostre dolor, contenen una angoixa que no sabem veure a primer cop d’ull. Kang s’endinsa en una delicada indagació literària i cerca, a través de la descripció de coses quotidianes, el mal que sempre ha sentit per l’absència d’una germana a qui no va conèixer.

L’última carta: el Club de Postdata: t’estimo | Cecelia Ahern

Barcelona: Columna, 2019

SinopsiHan passat set anys des que el marit de la Holly Kennedy va morir, sis des que ella en va llegir l’última carta, la que l’animava a trobar el coratge per refer la seva vida. La Holly està orgullosa de com ha madurat i evolucionat des de llavors, però un dia un grup que es fa dir el Club de Postdata: t’estimo es posa en contacte amb ella. S’han inspirat en les cartes que en Gerry va deixar-li i ara li demanen que els ajudi a fer el mateix amb els seus éssers estimats.

El braçalet de granats | Aleksandr Kuprín

Barcelona: Viena Edicions, 2020

SinopsiFa temps que la princesa Vera rep apassionades cartes d’amor d’un home misteriós. Fins ara, no semblava que fos res que l’hagués d’inquietar. Però, tot d’una, l’enamorat secret fa un pas més: el dia del sant de la princesa li envia un braçalet de granats. Qui és aquest home i què espera d’ella? És un boig o bé es tracta d’un enamorat que, en el seu arravatament, ha perdut el sentit de la mesura? I, encara més enllà, existeix això que l’admirador secret anomena «l’amor vertader», una passió d’aquelles que només apareix un cop cada mil anys?

Appletown | David Marín

Lleida: Pagès Editors, 2020

SinopsiAppletown, el barri dels lleidatans de Nova York, torna a ser un lloc perillós. La lluita entre els dos clans mafiosos rivals,els Torra i els Vidal, s’ha agreujat. El detectiu Johnny Pelegrí va deixar el barri fa temps, però rebrà un encàrrec que nopodrà rebutjar i que el portarà de nou als carrerons foscos d’Appletown, on els gàngsters parlen amb accent lleidatà, el jazz es barreja amb els garrotins i la vida d’un home val el mateix que un plat de caragols a la llauna.

El tigre i la duquessa | Jordi Solé

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiUna dona bonica i ambiciosa ha estat assassinada i una policia en el seu pitjor moment personal resoldrà l’assassinat passi el que passi. Barcelona, 2017. Un encarregat de la neteja troba el cadàver d’una noia guapíssima, asseguda en un banc de la plaça de Medinaceli, amb un somriure als llavis. Es diria que dorm, si no fos perquè porta la roba amarada de sang. L’agent Elsa Giralt, que viu allà mateix, és la primera d’arribar-hi i s’ocupa del cas. L’Elsa està en hores baixes: el marit l’ha deixat per una amiga i el seu company ha quedat tetraplègic en un tiroteig perquè ella no el va saber protegir.

El pintor d’àngels | Aleix Cort

Tarragona: Arola Editors, 2020

SinopsiSergi “Swing” Vila i Paloma Hernández es veuen obligats a treballar en un cas que no han buscat després de comunicar-los que han utilitzat l’adreça de l’agència per a extorsionar a una artista reconeguda. Res no serà el que sembla a partir del moment que accepten l’encàrrec amb un tema de Brest i Dennis a l’orella i el cementiri de la ciutat de fons.

La llarga revetlla | Roger Bastida

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiLa Mimi Banús i en Mateu Serra celebren la revetlla de Sant Joan del 1935 al Club de Tennis Barcelona. Tot plegat, un miratge de lamé daurat, mantons de Manila, xampany, còctels, focs d’artifici i cambrers del Ritz. La Mimi i en Mateu volen passar-s’ho bé i aprofitar l’estiu: estan a punt de contraure matrimoni i endinsar-se en el laberint de les rígides convencions socials del seu entorn. 

Gener de sang | Alan Parks

Barcelona: Univers, 2020

SinopsiGlasgow, 1 de gener de 1973, presó de Barlinnie. Howie Nairn, un dels presos més perillosos, té un missatge per al detectiu Harry McCoy: una noia anomenada Lorna està a punt de morrir assassinada i només ell pot salvar-la. Harry McCoy és l’única persona que pot evitar la mort de la noia, però fa tard i la Lorna és assassinada a l’estació d’autobusos. Harry McCoy només té clara una cosa: l’atzar no hi té res a veure.

L’ombra de la Magui encara és al jardí | Sylvia Lagarda-Mata

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiEl Marc, un jove historiador i professor, està passant un moment sentimentalment complicat i per distreure’s comença a interessar-se en el que ell denomina “l’enigma familiar”, la desaparició de la Magui Viladalba, la germana de la seva besàvia, durant la revetlla de Sant Joan de 1919. Ara que tots els integrants del drama són morts, només els records difusos de l’àvia Marga i el llibre que el rebesavi va escriure poden apropar el Marc a la resolució del cas.

Crim a la botiga de joguines | Edmund Crispin

Barcelona: Univers, 2020

SinopsiAvorrit d’una existència plàcida, i amb cinquanta lliures del seu editor a la butxaca, el poeta Richard Cadogan marxa a Oxford, on diu que hi va a buscar la inspiració perduda. Quan hi arriba, ja de nit, troba una botiga de joguines oberta i, a dins, el cos sense vida d’una dona. En tornar-hi més tard amb la policia, la botiga i la dona s’han esfumat. Només hi ha una persona capaç d’esbrinar què ha passat: el seu antic company d’universitat, Gervase Fen, ara catedràtic de llengua i literatura i membre del consell del St. Christopher’s College, a més de detectiu aficionat.

Ignot | Manuel Baixauli

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiQuan Mateu, un pintor en hores baixes, rep l’encàrrec d’il·lustrar els textos d’un escriptor anomenat Crisòstom, accepta sense pensar-s’ho dues vegades. Però qui és, realment, Crisòstom? Per què no ha transcendit, la seva obra? A poc a poc, Mateu descobrirà un personatge humil però fascinant.

La noia de la resistència | Xulio Ricardo Trigo

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiAls anys noranta, la Meritxell és una escriptora d’èxit. Tot just acaba de saber que està molt malalta. Ha escrit innombrables històries, però mai ha aconseguit treure l’entrellat de la que realment li importa, la dels seus propis orígens. Sap que la mare era parisenca i que el pare va ser un combatent de la Guerra Civil, però no el va arribar a conèixer. Als anys quaranta, al París ocupat pels nazis, l’Anne-Marie viu al barri de Le Marais. A la petita pensió que regenten els seus pares hi arriba l’Armand; sembla que s’amaga dels invasors alemanys perquè fuig d’un camp de treball.

El bosque de los cuatro vientos | María Oruña

Barcelona: Ediciones Destino, 2010

SinopsiAl començament de segle XIX, el doctor Vallejo viatja de Valladolid a Galícia juntament amb la seva filla Marina per servir com a metge en un poderós monestir de Orense. Allà descobriran uns costums molt particulars i viuran la caiguda de l’Església. Marina, interessada en la medicina i la botànica però sense permís per estudiar, lluitarà contra les convencions que la seva època li imposa sobre el saber i l’amor i es veurà immersa en una aventura que guardarà un secret de més de mil anys.

La psicòloga | Helene Flood

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiLa Sara és psicòloga i ha muntat una consulta a la casa que han heretat recentment ella i el seu marit, en Sigurd. Ell és arquitecte i com que no tenen gaires diners han decidit anar-la restaurant poc a poc, però fa l’efecte que les obres no s’han d’acabar mai i ho tenen tot una mica a mitges. De repent, en Sigurd desapareix misteriosament, i a l’angoixa creixent pel fet de no localitzar-lo s’hi afegeix que comencen a passar alguns fets estranys en aquesta casa mig desmantellada: objectes que desapareixen i tornen a aparèixer, sorolls inexplicables…

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments