Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’agost de 2020 de la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’agost de 2020 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’agost de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Tot, menys la pluja | Gisela Pou

Barcelona: Capital Books, 2020

Sinopsi: La Joana Badia arriba a Donostia disposada a trobar-se amb un vell amic de qui no sap res des de fa anys. Quan es van conèixer, ella voltava la trentena i a la seva parella, el Bernat Delclòs, li havien diagnosticat una malaltia que estava condicionant la relació. Arrencava la dècada dels noranta i aquell mal devastador feia estralls en una Barcelona que despertava de la transició, entre l’eufòria olímpica i la crisi econòmica. Gisela Pou ha creat un personatge, la Joana, que creixerà davant dels nostres ulls lectors per teixir una història delicada sobre la necessitat de viure, de donar i rebre amor; un relat sobre la compassió, la culpa i el desig.

L’inesperat final del senyor Monroe | Dan Mooney

Barcelona: Univers, 2019

Sinopsi: En Joel viu a la residència d’avis Hilltop, i l’odia amb tota la seva ànima. De fet, només hi ha una cosa que odiï més, i és que li diguin què ha de fer i quan ho ha de fer. Quan ha de menjar, quan és hora d’anar-se’n a dormir, quan ha de prendre’s les pastilles. Amb el seu nou company d’habitació, en Frank, un actor de telenovel·les retirat, emprendrà l’aventura més singular: la de posar fi a la seva vida d’una manera digna.

Els quaranta dies del Musa Dagh | Franz Werfel

Barcelona: Edicions de 1984, 2020

Sinopsi: La Gran Guerra assola Europa i els turcs inicien l’extermini dels pobladors armenis. Gabriel Bagradian, nascut armeni i convertit en parisenc, planta cara a l’esgarrifós destí que els espera i organitza la resistència..

 

Formigó | Thomas Bernhard

Pollença: Quid Pro Quo, 2020

Sinopsi: l musicòleg Rudolf viu en una casa al camp i no troba les condicions idònies per escriure l’estudi sobre Bartholdy. Fracassa ja en la primera frase i decideix deixar la seva casa per marxar a Mallorca.

 

Infelicitat perfecta | Peter Handke

Barcelona: L’Avenç, 2020

Sinopsi: La mare de Peter Handke era una dona invisible. Al llarg de la seva vida —que va abastar el període nazi, la guerra i la prosperitat de la postguerra— va fer el possible per mantenir les aparences, però va arribar a una conclusió terrible: “Ja no soc una persona.” No gaire després, es va suïcidar amb una sobredosi de somnífers. A Infelicitat perfecta, el seu fill s’asseu a posar per escrit allò que sap, o que creu que sap, sobre la vida i la mort de la seva mare, tot i que topa amb una “incapacitat d’expressió extrema”.

La teva ombra | Jordi Nopca

Barcelona: Proa, 2019

Sinopsi: L’estiu del 2010, en Pere, de vint-i-cinc anys, que viu a Barcelona amb els pares, es distreu amb la música electrònica, el projecte d’una pàgina web d’oci i cultura i les trobades sexuals amb la Kate, una violinista anglesa enigmàtica. Però no aconsegueix treure’s del cap la seva exnòvia Laura. Mentrestant, el seu germà gran, en Joan, un lector voraç que fa de mestre de primària porta una vida secreta que l’afectarà de ple.

Ametlla | Won-Pyung Sohn

Barcelona: Fanbooks, 2020

SinopsiEn Seon és un jove de setze anys que pateix alexitímia, és a dir, que és incapaç d’experimentar cap emoció. Quan la mare i l’àvia moren, haurà d’enfrontar-se al món tot sol. Fins que coneix en Gon, un noi molt conflictiu que ha estat en centres de menors i que no pot controlar l’agressivitat. Entre tots dos sorgeix una estranya amistat que, contra tot pronòstic, els transformarà.

El pot del llum | Lisa Thompson

Barcelona: Fanbooks, 2019

Sinopsi: En Nate, d’onze anys, i la seva mare han fugit de casa i s’amaguen en una cabana abandonada enmig d’un bosc. La mare li ha promès que tot anirà bé, però quan ella se’n va a buscar provisions i no torna, en Nate comença a preocupar-se. Que potser algú els ha seguit i ara l’està assetjant a ell des de la foscor? Just quan el noi se sent més indefens, apareix un vell conegut, en Sam, l’amic imaginari que tenia quan era petit…

L’anticrist | Joseph Roth

Martorell: Adesiara Editorial, 2020

SinopsiLa barbàrie i la intolerància s’han apoderat del món abans de l’esclat de la Segona Guerra Mundial. El nazisme ben consolidat, el comunisme més aparent que real, els patrioterismes de pa sucat amb oli i, sobretot, l’ús foraviat de les invencions tecnològiques —que tot ho governen sense que en siguem prou conscients— converteixen els homes i les dones en un reguitzell d’ombres que es venen al més-dient i que s’encaminen indefectiblement cap al desastre.

Metal·lúrgia | Víctor Nubla

Barcelona: Ed. Males Herbes, 2019

Sinopsi: El narrador d’aquesta història es recupera d’una operació en una residència d’Estragó de Dalt, un poble que sobreviu econòmicament gràcies a la Companyia Metal·lúrgica: una empresa local que utilitza dracs com a mà d’obra. Les dragues -perquè són totes de sexe femení- fonen el metall als seus estómacs a canvi d’un salari mínim a base de cavallers i princeses perfectament comestibles, mentre es dediquen a la investigació científica d’alt nivell. En les seves estones lliures, que són moltes, el narrador anirà descobrint l’entrellat que amaga aquesta curiosa societat.

El Napoleó de Notting Hill | G.K. Chesterton

Barcelona: Univers, 2019

Sinopsi: Londres, 1984. Quan l’Auberon Quin és nomenat rei d’una manera força atzarosa, decideix retornar a Londres els seus dies de glòria, i fa que cada barri reivindiqui el seu passat guarnint els límits fronterers, vestint els seus habitants amb els colors tradicionals i engalanant els carrers amb escuts heràldics. Ningú no se l’escolta, al rei Auberon, o només ho fa una persona, l’Adam Wayne, el jove pèl-roig, l’únic personatge prou foll en aquesta novel·la, o prou lúcid, per creure en les promeses d’un monarca boig..

L’Illa d’Arturo: memòries d’un noi | Elsa Morante

Barcelona: Falzia Editorial, 2019

Sinopsi: Pròixida és el regne d’Arturo, el camp de batalla de les seves fantasies i el lloc, on, de manera dolora es farà home. Aquesta és una novel·la d’iniciació, de creixement, de transformació en què veiem un nen que mentre confronta la bellesa dels paisatges, descobreix per primer cop la feixuguesa de la mort i l’embriaguesa de l’amor.

Una República com si… | Alaa Al Aswani

Barcelona: Edicions de 1984, 2020

Sinopsi: Mentre la mobilització popular es troba en el seu punt àlgid, l’Asma i en Mazen viuen el naixement del seu amor envoltats d’una immensa multitud. També hi ha en Khàled i la Dània, estudiants de medicina, que ajuden els ferits de la manifestació; ell és fill d’un simple xofer, ella és la filla del general Alwani, el cap de seguretat de l’Estat, que té ulls a tot arreu, especialment damunt d’ells dos.

Sonka | Ignacy Karpowicz

Barcelona: Raig Verd, 2020

Sinopsi: Un jove dramaturg d’èxit, l’Igor, es troba aïllat en un poble perdut entre Polònia i Bielorússia. La Sońka, una dona gran que només posseeix una vaca, l’acull a casa seva i li explica la tragèdia de la seva vida. Una història perduda en una de les guerres més terribles; una història d’odi, d’explotació i d’humiliació, però sobretot de desig i d’amor prohibit, poderós, inconcebible. L’Igor entén immediatament que es troba davant d’un material inigualable per a la seva nova producció teatral: honest i veritable.

Petó ferotge | Roberto Saviano

Barcelona: Editorial Anagrama, 2020

Sinopsi: Assistim a l’ascens del Maraja. Saviano retrata les guerres dels clans pel control del negoci de la droga, la presència de bandes de gitanos, xinesos i albanesos, els tentacles del crim organitzat que s’estenen cap al nord d’Itàlia, les venjances, les traïcions i la sang amb què es paguen. I de nou topem amb Nàpols, la ciutat devastada per la Camorra, i amb aquests joves que somien en cotxes de luxe, armes, sexe, cocaïna i violència que engendra més violència.

La fàbrica | Jordi Soler

Barcelona: Descontrol Editorial, 2019

Sinopsi: “De qui són les fàbriques, dels amos, dels que surten al registre de la propietat o bé de l’exèrcit d’obrers que hi deixen la pell i sovint els somnis d’un món nou? Les parets de les xemeneies i de les naus romanen amarades de la suor i la sang d’aquests herois i heroïnes anònimes”. Dues històries i un barri irredempt. Dos moments convulsos, dues revoltes en una ciutat de foc. Totes dues succeeixen al voltant de Can Batlló, el gran complex fabril de La Bordeta.

Idaho | Emily Ruskovich

Sant Cugat del Vallès: Editorial Les Hores, 2020

Sinopsi: Un dia calorós d’agost, una família condueix fins a una clariana de la muntanya per recollir llenya de bedoll. La mare, la Jenny, és l’encarregada de tallar les branques petites amb un destraló. En Wade, el pare, en fa l’apilament. Les dues filles, la June i la May, de nou i sis anys, beuen llimonada, fan fora els tàvecs, es fan la guitza i canten fragments de cançons mentre passa el temps. Però aleshores té lloc un fet impactant, totalment inesperat, un acte tan extrem que dispersarà la família en totes direccions.

La Panerola | Ian McEwan

Barcelona: Editorial Anagrama, 2020

Sinopsi: Un bon dia una panerola es desperta i descobreix que s’ha convertit en un ésser humà enorme, concretament en el primer ministre del Regne Unit, anomenat Jim Sams. I no és l’única panerola transformada en polític. El primer ministre invoca el poble per situar-se per sobre de tot i de tothom: l’oposició, els dissidents del seu propi partit i fins i tot el Parlament i les normes més elementals de la democràcia. El seu projecte estrella passa per posar en pràctica una absurda teoria econòmica anomenada «reversalisme» i canviar així la direcció del flux dels diners, de manera que cal pagar per treballar i es reben diners quan es compra. Una fórmula màgica que suposadament ho solucionarà tot.

La mà esquerra de la foscor | Ursula K. Le Guin

Barcelona: Raig Verd, 2019

Sinopsi: Ai arriba al planeta Hivern amb la intenció que aquest s’aliï a la Federació Galàctica de móns habitats per éssers humans, l’Ekumen. Ai no podia preveure les dificultats que s’hi trobaria tot i que no és la primera vegada que contacten amb aquest món. L’habiten dues civilitzacions enfrontades i Ai haurà de trobar quina pot ser l’adequada per a la seva proposta. A més, es troba una singularitat entre els éssers que hi viuen, no són ni homes ni dones, són hermafrodites que en el període de Kemmer o zel adopten un sexe o l’altre.

Elles parlen | Miriam Toews

Barcelona: Editorial Les Hores, 2020

Sinopsi: Una nit, vuit dones mennonites de diferents edats es troben en un paller per dur a terme una reunió secreta. Durant els darrers dos anys, aquestes dones, i més d’un centenar d’altres noies de la seva colònia, han estat violades repetidament de nit per dimonis que venen a castigar els seus pecats. Ara que les dones han descobert que havien estat drogades i atacades per un grup d’homes de la seva pròpia comunitat, estan decidides a protegir-se a si mateixes i a salvaguardar les seves filles de possibles mals futurs.

La vida que no va viure | Xavier Serrahima

Pollença: El Gall Editor, 2019

Sinopsi: Se li acosta. Li agafa la mà. Per primera vegada des de que és allí, ell reacciona, per més que sigui lleument, al seu contacte. D’entrada, un petit sacseig; després, una lleugera pressió; al final una de ben ferma. Li agafa la mà tan forta com quan ella era petita, quan se l’enduia a perseguir coloms per la plaça Vella, quan ell encara era el seu geni de la làmpada meravellosa, quan ell era el seu heroi, el seu únic, gran, invencible heroi, com si a través de la mà, del contacte pell a pell, volgués aferrar-se a la vida.

Llengua materna | Suzette Haden Elgin

Barcelona: Editorial Chronos, 2020

Sinopsi: En un futur no gaire llunyà s’han derogat els drets de les dones: depenen en exclusiva dels homes i el seu paper en la societat és merament marital. Només a les Nissagues, poderoses famílies que ostenten el poder econòmic gràcies a la seva capacitat per negociar amb espècies alienígenes, tenen un major grau de consideració social. Tot i això, viuen sota el jou implacable dels homes, atemorides i sovint maltractades. Al cor dels Casals, les comunitats en les quals s’organitzen les Nissagues, s’hi troben les Cases Ermes; en aquest indret es forjarà la revolució de les dones.

Cavalcarem tota la nit | Carlota Gurt

Barcelona: Proa, 2020

Sinopsi: Cavalcar tota la nit és avançar a les fosques cap a unes fronteres que semblen inabastables, però que no sempre ho són. Cavalcar tota la nit és no defallir i perseguir la lluna, infatigables. Cavalcar tota la nit és no tenir por de combatre la foscor que portem a dins ni la que ens ve de fora. Personatges que podrien ser el teu veí, la teva filla, la teva verdulaire o tu mateix protagonitzen aquest recull fent malabars amb l’amor que se’ls marceix als dits, la vida que se’ls emporta i el deure que els colga.

Cos |Olga Tokarczuk

Barcelona: Rata, 2019

Sinopsi: Un sorprenent viatge arreu del món, retrobant personatges històrics i fets insòlits, que ens fan veure d’una altra manera el cos humà. Un sorprenent viatge arreu del món, retrobant personatges històrics i fets insòlits, que ens fan veure d’una altra manera el cos humà.

 

La veritable història del llibreter assassí de Barcelona |Marcel Fité

Barcelona: Edicions de 1984, 2020

Sinopsi: La Barcelona tràgica del comte d’Espanya, la de les bullangues i la de la crema dels convents, la Barcelona oprimida, convulsa i revolucionària, la ciutat menestral, laboriosa, pacífica i religiosa, esclatà amb un foc i una fúria incontenibles el dia 25 de juliol de 1835. L’evocació expansiva d’aquells esdeveniments va fer córrer molta tinta i un dels textos literaris que es va fer ressò d’aquell rerefons revoltat i incendiari, amb una notable propagació al món cultural europeu, va ser, sens dubte, el relat de la llegenda del llibreter assassí de Barcelona.

La història del bon vell i la bonica joveneta |Italo Svevo

Martorell: Adesiara Editorial, 2019

Sinopsi: En el curs de la Primera Guerra Mundial, a Trieste, una dona humil demana feina per a la seva filla a un empresari ja gran, que mou els fils escaients per trobar-li una plaça de conductora de tramvies. Al cap de poc, la noia coincideix per atzar amb el vell i inicien una relació sentimental ambigua i singular -l’última per a ell-, que el farà emmalaltir i acabarà per treure a la llum les interioritats més pregones que el neguitegen (els dubtes morals, l’instint de protecció, la culpa, la gelosia, el remordiment…).

Les meves amigues les libèl·lules |Núria Felip i Jacas

Alzira: Neopàtria, 2019

Sinopsi: Des de ben petita a la Laura la volten les libèl·lules, unes bestioles estranyes amb qui conviu amb un cert neguit pels ensurts que s’enduu la gent del seu entorn però que ja són part del seu dia a dia. Les visions que té recurrentment del seu oncle Narcís, i que sovint la trasbalsen, l’impulsaran a investigar un dels episodis més foscos de la nostra història recent, però alhora li permetran viure una de les experiències vitals més meravelloses que mai s’hagués pogut imaginar.

Perdones les nostres culpes |Marie Vindy

Barcelona: Alrevés, 2019

Sinopsi: Entre 1984 i 1997 divuit dones joves van ser brutalment assassinades a la regió de la Borgonya. Catorze d’elles sense resoldre per part de la justícia, arxivats sense dictar sentència. Però, qui eren totes aquelles víctimes assassinades? Noies i dones fàcils, que només tenien el que es mereixien? Això és el que suggerien algunes persones malvades.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments