Inici Actualitat La unitat del poble dona la clau per alliberar el bandoler Toca-Sons

La unitat del poble dona la clau per alliberar el bandoler Toca-Sons

1
COMPARTIR

El bandoler Toca-Sons es va salvar aquest diumenge de la forca gràcies a la clau que va arribar-li producte de la unitat del poble taradellenc. El bandoler havia estat engabiat després que el jurat popular el declarés culpable i, per tant, condemant a ser penjat a la forca. Però després de demanar que es ballés una dansa per la llibertat, el poble va fer pinya i va carregar un castell d’on va despenjar-se una pancarta amb la paraula ‘Unitat’. Això va fer que aparegués una clau gegant que es va dirigir directe a la gàbia per alliberar el bandoler. Mentrestant al dipòsit de can Costa s’il·luminava un llaç groc gegant.

Jordi Merino, taradellenc de 27 anys, va ser l’encarregat d’interpretar el paper del famós baondoler, precisament l’any que complia l’edició 27. L’agutzil va ser el taradellenc Ramon Codina, que el dia abans ja havia fet el pregó i alertat de la presència del bandoler pels voltants. Durant tota la tarda, bandolers i sometents es van anar enfrontant pels carrers de Taradell amb els tradicionals saquejos de bars i pastisseries.

Cal destacar que al moment de pau i treva aquest any es va homenatjar a Josep Gallés, que fa uns mesos va morir i havia estat membre de la comissió de la Festa d’en Toca-sons. L’homenatge es va fer amb la presència de la seva família. Però la pau va durar poc, ja que a la Plaça de les Eres en Toca-sons va ser capturat mentre es ballava la seva sardana.

Ja al judici moltes referències a les eleccions municipals de Taradell i al resultat que va donar el triomf d’ERC i a la patacada que va suposar per Junts per Taradell perdre l’alcaldia. Precisament, van aparèixer els dos regidors que encapçalaven aquesta llista i fent referència al tàndem anaven amb una bici de dos que acabava pel terra.

Podeu veure més imatges en aquesta galeria que hem preparat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Lluís Presegué
Lluís Presegué
26 agost 2019 17:41

Com a membre i un dels directors del grup de Teatre GOTTIC volia fer un petit cometari sobre el judici de la Festa de’n Toca-Sons. Crec que el guió va ser molt encertat tocant el tema de les eleccions municipals i personalment em va agradar molt de la forma que es va fer. A la presentació l’advocat va fer un comentari que no s’ajusta a la realitat, es va dir que era la primera vegada en els 27 anys de la festa d’en Toca-Sons que hi havia una jutgessa, doncs no és correcte ja que en la vuitena edició, a… Llegeix més »