Inici Actualitat El Passant dels Tres Tombs de Taradell 2019 aposta pel benestar dels...

El Passant dels Tres Tombs de Taradell 2019 aposta pel benestar dels animals

2
COMPARTIR

Una vuintantena de carruatges i desenes de genets van participar aquest diumenge al Passant dels Tres Tombs de la Festa dels Tonis de Taradell. Una edició amb una aposta clara per vetllar pel benestar dels animals que hi participaven. I és que la comissió dels Tonis de Taradell durant tot l’any ha estat treballant amb les entitats protectores dels equins per organitzar una festa que també tingui en compte que els animals no pateixin.

Així, durant el recorregut hi havia diferents punts amb aigua pels animals i veterinaris per mirar que els animals estessin bé. Al mateix temps, els carruatges carregats simulaven el carregament, ja que estaven plens de palla i només a la part superior i cobrint-la hi havia el carregament pel qual servien, ja fos blat de moro, sorra o troncs.

El Passant dels Tres Tombs, a més, va gaudir d’una bona meteorologia. Obria el Passant l’exhibició de Santi Serra de Sercam shows, ensinistrador de cavalls i especialista en espectacles eqüestres. Tot seguit, els abanderats d’enguany que eren l’exhereu Aleix Comas i Carles Xuriguera i Rafael Faixedas. Tot seguit, hi havia els abanderats juvenils i el carruatge amb Sant Antoni Abat, patró de la festa.

Cal destacar que com a novetat, aquest any els carruatges es van carregar a la Plaça 1 d’octubre perquè el públic pogués veure com es feia aquesta feina. El Passant va recórrer els carrers del centre de Taradell, sense oblidar la benedicció davant de l’Església Sant Genís. La Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, va presenciar la festa i, fins i tot, va poder recórrer els carrers en un carruatge.

Podeu veure més imatges en la Galeria que trobareu clicant a la imatge inferior.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Lidia
Lidia
14 gener 2019 12:19

Hi va anar tanta gent que desenes de nois i nòies que muntaven i venien d’una hípica propera es van quedar sense l’obsequi que es repartia a la resta de participants.

Jordi
Jordi
15 gener 2019 11:08
Reply to  Lidia

Doncs amb una mica de gràcia, Lídia, podries ficar-te i col·laborar a l’organització per millorar aquest aspecte. Tant fàcil és escriure en un lloc públic una cosa, com anar a una de les persones responsables de la festa i comentar-li per seguir millorant.

Però malauradament, segur que no et veurem ni als Tonis ni a cap entitat del poble, perquè segur que ets d’aquelles persones que critiquen però que mai et veurem arramengar-te amb una entitat.

Felicitats Tonis Taradell per la gran feina feta enguany i la festa tan maca que organitzeu!

Jordi