Inici Actualitat Els Geganters de Taradell estrenen el gegantó Carles de Cruïlles i Vilademany

Els Geganters de Taradell estrenen el gegantó Carles de Cruïlles i Vilademany

0
COMPARTIR

Aprofitant la Festa Major d’estiu, la Colla jove de geganters i grallers de Taradell va estrenar nou gegantó aquest dissabte. Ho va fer abans de la cercavila matinal. El nou gegantó és Carles de Cruïlles i Vilademany, un personatge històric de gran transcendència pel poble, ja que ell va ser qui va fer construir la Torre de Don Carles el 1545 quan era senyor de la vila.

El nou gegantó va sorgir a iniciativa d’un jove taradellenc. Gerard Nasplè va tenir la idea i llavors al posar-se en contacte amb la Colla Gegantera es va posar fil a l’agulla per encarregar la seva fabricació. Es tracta d’un gegant més petit que els dos que tenia el poble fins ara, Guillem de Mont-rodon i Tiburgeta de Taradell. En aquest cas, el gegantó pesa uns 25 quilograms i té una altura de 2,90 metres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments