Inici Actualitat Aureli Trujillo i Joan Carles González guanyen el 15è Premi literari Solstici...

Aureli Trujillo i Joan Carles González guanyen el 15è Premi literari Solstici de Taradell

0
COMPARTIR

El Premi literari Solstici de Taradell ha complert 15 anys plenament consolidat. Aquest dissabte al migdia es van lliurar els guardons, recordant els inicis de premis literaris a Taradell cap a l’any 1974 i fent balanç. Entre els guanyadors hi ha dos taradellencs.

L’escriptor taradellenc, Antoni Pladevall, va recordar els avantatges i beneficis de tenir un premi literari i va explicar que en 15 anys havia tingut cap a uns 2.000 participants i un centenar de guanyadors. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va destacar el gran teixit cultural que té el municipi i el retorn social que suposa invertir en cultura.

1r premi infantil poesia

El premi literari Jordi Capell va tenir com a guanyadora, en l’apartat de poesia, la taradellenca Lisha Ye amb ‘Fantasia’. Mentrestant, en l’apartat de prosa va guanyar el manlleuenc Martí Mata amb ‘En Calimero al planeta dels extraterrestres sanguinolents’. Va recollir el guardó el seu pare. Com a premi es van endur un lot de llibres i la litografia amb el logotip del premi Solstici. En total, s’havien presentat 52 treballs (28 prosa i 24 poesia).

En l’apartat d’adults, en poesia el primer premi va ser per Aureli Trujillo, de Reus, amb ‘Serrell d’enigmes’. Com a premi es va endur la litografia i 300 euros. El segon premi, valorat en 200 euros, va ser pel taradellenc Joan Gimeno amb ‘L’arca de la vergonya’. En poesia s’havien presentat 33 treballs.

1r premi prosa

En l’apartat de prosa el primer premi va ser Joan Carles González, de Mataró, amb ‘L’altre’. González ja ha guanyat en tres ocasions el Premi Solstici al llarg dels 15 anys i es va endur 300 euros i la litografia. El segon premi va ser pel vigatà David Serradó amb ‘La mort d’un periodista. En prosa s’havien presentat 46 treballs.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, Pep Castanyer, membre d’Òmnium Cultural, Roser Capell, patrocinadora del Premi Jordi Capell, i l’escriptor Antoni Pladevall, en representació del jurat. Es va comptar amb l’acompanyament musical de Lluc Barcons i Núria Güell.

Muntatge realitzat per la Biblioteca de Taradell:

1r premi poesia
2n premi prosa
2n premi poesia
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments