Inici Actualitat Les novetats literàries de Sant Jordi 2017 de la Biblioteca de Taradell

Les novetats literàries de Sant Jordi 2017 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem més novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb motiu de Sant Jordi 2017. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

libre senyora stendhalLa senyora Stendhal | Rafel Nadal

Barcelona : Planeta, 2017

Sinopsi: Quan l’últim dia de la guerra una bala sega la vida de la Rosa en un tiroteig a la plaça de Sant Pere de Girona, el destí d’en Lluc queda lligat per sempre al de la senyora Stendhal, que el criarà com si fos fill seu. La força de la mare adoptiva, la rebel·lia del jove Dani i la saviesa de l’avi Dídac acompanyaran la mirada innocent del nen per un paisatge carregat d’emocions i de promeses. Fins que toparà amb l’ànsia de revenja dels vencedors decidits a passar comptes.

llibre nosaltres dosNosaltres dos Xavier Bosch

Barcelona : Grup 62, 2017

Sinopsi: El Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Vénen de mons molt diferents. Ell, seductor i despreocupat, és fill d’un hoteler del passeig de Gràcia de Barcelona. Ella, de Banyoles, és senzilla, idealista i sap que la vida es basa en els detalls. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l’amistat, superen els esculls del destí. Malgrat els seus camins divergents, saben que sempre hi són per ajudar-se. Tant se val la distància. Tant se val que triguin molt temps a retrobar-se. Són dos amics, com n’hi ha pocs, a prova de tot.És possible l’amistat entre un home i una dona?

llibre vida familiarVida familiar | Jenn Díaz

Barcelona : Edicions Proa, 2017

Sinopsi: Les històries de Jenn Díaz esclaten en la quotidianitat més pròxima: una nena que se separa de la seva mare com ho faria d’un amant, l’adolescent que viu el primer amor i la primera mort alhora, la mare sola davant el nen amb por, la noia que no entén la germana que ja no viu a casa, una festa d’aniversari, la nòvia secreta del pare… D’aquests personatges familiars, l’escriptora en capta els instants on es produeix una ruptura, una ferida, una il·luminació. Amb una escriptura a cau d’orella, fa un mapa de les relacions de família, l’herència emocional que salta de generació en generació, la incomunicació diària i també la inseguretat davant d’una vida que de vegades ofereix massa camins.

llibre memoria arbresLa memòria de l’arbre Tina Vallès

Barcelona : Editorial Anagrama, 2017

Sinopsi: «Em puc posar content?» No sap per què, el Jan intueix que no és tan bona notícia que ara siguin cinc a casa. Els avis Joan i Caterina han deixat Vilaverd i s’han instal·lat amb ells al pis del barri de Sant Antoni, a Barcelona. I aquest canvi alterarà el dia a dia a casa, on les paraules i els silencis prendran nous significats. Però el Jan i el Joan tenen el seu món, ple de passejades, arbres i lletres amb més significat del que sembla. Mentre els adults fan el possible perquè tot vagi com sempre, el Jan es fixa en els detalls del seu voltant i els va ajuntant per entendre què passa. Les converses entre avi i nét, amb preguntes sense resposta i respostes sense pregunta, construeixen un mosaic d’escenes per on avança la relació entre tots dos, i la història d’un desmai en serà el fil conductor.

llibre vida invisible euridiceLa vida invisible de Eurídice Gusmao | Marta Batalha

Barcelona : Editorial Seix Barral, 2017

Sinopsi: Una divertida novel·la sobre dues germanes, Eurídice i Guida, que van prendre camins molt diferents als anys 50. Mentres Guida s’escapa de casa per viure el seu amor amb un prestigiós doctor que acabarà abandonant-la i deixant-la sola amb una criatura, Eurídice, en canvi, es comporta de manera exemplar i segueix el què s’espera d’ella: és una bona esposa, mestressa de casa i mare. Però en realitat, cap de les dues és feliç.

llibre monarca sombrasEl monarca de las sombras Javier Cercas

Barcelona : Literatura Random House, 2017

Sinopsi: Explica la història de la recerca del rastre perdut d’un noi quasi anònim que va lluitar per una causa injusta i que va morir en el costat equivocat de la història. Es deia Manuel Mena i el 1936, quan va començar la Guerra Civil, es va incorporar a l’exèrcit de Franco. Dos anys després va morir combatent a la batalla de l’Ebre i durant dècades es va convertir en l’heroi oficial de la seva família.

llibre mort mar endinsMort mar endins | Andrea Camilleri

Barcelona : Edicions 62, 2017

Sinopsi: En els vuit relats que componen aquesta novel·la ‘matrioixca’, Camilleri ens fa retrocedir fi ns a la joventut del comissari Montalbano, quan encara no estava amoïnat per la vellesa però ja mostrava el seu caràcter llunàtic, de vegades esquerp, professionalment audaç. El retaule vigataníssim d’històries –l’incendi d’un hotel sense víctimes, una carnisseria d’amor, un lladre que cobra segons tarifa…– farà les delícies dels camillerians, que no hi trobaran a faltar cap dels personatges habituals perquè, més joves, hi surten tots. Començant per l’Adelina i la Lívia, la «promesa forastera» d’en Salvo, i seguint amb el doctor Pasquano i la seva addicció als cannoli, en Catarella amb la seva màscara grotesca, en Mimí, en Fazio…

libre setLa Set | Jo Nesbo

Pollença : Proa, 2017

Sinopsi: Aquest nou i addictiu volum reprèn els fets a partir de Policia, la darrera entrega de Harry Hole, uns anys més tard. En Harry segueix fent de professor a l’escola de policia, i tot d’una s’assabenta que en Valentin torna a passejar-se lliurement pels carrers d’Oslo. Per acabar-ho d’adobar, en Truls Bernsten, el seu enemic del cos, comença a treballar a Homicidis, sota les ordres de la Katrine Bratt. L’assassí contacta amb les seves víctimes a través de Tinder i, tot d’una, en Harry s’adonarà que potser no és en Valentin l’assassí, i que algú altre, encara més perillós, està jugant amb la policia noruega…

llibre rosa cendraRosa de cendra | Pilar Rahola

Barcelona : Columna, 2017

Sinopsi: L’Albert Corner i Espiga fa temps que va deixar enrere la guerra de Cuba. L’àvia Mariona li havia demanat que tornés viu i va complir la promesa. Però ja mai més no seria aquell soldat de lleva rebregat per la pobresa i la dissort, sinó un home nou, un supervivent. I amb l’instint de la supervivència va aconseguir acumular una fortuna, relacionar-se amb l’alta burgesia catalana i formar una família altiva i benestant. Són moments efervescents i les guspires comencen a saltar. La Lliga Regionalista guanya les eleccions del 1901 sota el lideratge de Cambó i Prat de la Riba. Els monàrquics i els lerrouxistes s’organitzen i l’estat activa la reacció. Catalunya viu moments de pors i d’incerteses, però també de grans il·lusions i esperances. I la família de l’Albert viu les violentes contradiccions d’una època convulsa que desemboca en la Setmana Tràgica del 1909.

llibre no ets mareTu no ets una mare com les altres | Angelika Schrobsdorff

Barcelona : La Campana, 2017

Sinopsi: Angelika Schrobsdorff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, l’Else, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín que viurà de ple els «bojos anys vint» i que tindrà tres fills de tres pares diferents, fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés. Amb passió però sense compassió, amb empatia i admiració, però alhora amb una mirada crítica, Angelika Schrobsdorff ho explica amb dues veus diferents: la de la dona adulta, que coneix fins al fons l’ànima humana i, per tant, no jutja, i la de la nena i l’adolescent que reviuen els records d’aquella mare tan poderosa.

llibre monstre ve veureUn monstre em ve a veure | Patrick Ness

Barcelona : Sembra, 2017

Sinopsi: Set minuts després de la mitjanit, en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que esperava, el del malson que té quasi totes les nits d’ençà que la seva mare va començar l’inacabable i pesat tractament. No, aquest monstre és diferent, antic i salvatge. I busca el més perillós de tot: la veritat. Patrick Ness teixeix aquesta extraordinària i emocionant història a partir de la idea original de Siobhan Dowd, que va morir de càncer abans de poder escriure-la. Traduïda a vint llengües, ha merescut el Premi Nacional Galaxy, votat pels llibreters; el Premi Red House, amb un jurat de joves lectors; i el Premi UKLA, atorgat pels mestres. A més, ha estat el primer llibre a guanyar dos dels premis més prestigiosos del món anglosaxó: la Medalla Carniegie al mèrit literari i la Medalla Kate Greenaway al mèrit artístic per les meravelloses il·lustracions de Jim Kay.

llibre menjar monI ens vam menjar el món | Xevi Sala

Barcelona : Columna, 2017

Sinopsi: L’Elias Barrera, sergent de l’exèrcit dels Estats Units, arriba a l’Estartit per assistir al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i per recollir l’antiga bandera familiar. Per recuperar-la, però, s’haurà d’entendre amb en Gori Vilar, pescador i militant comunista, que li explicarà la increïble història que va compartir amb Kirk Barrera, l’home que va salvar tot un país. Un relat divertit, tendre i emotiu per on desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Josep Pla o Salvador Dalí, i que conforma un fresc excepcional que gravita al voltant de les bases nord-americanes.

llibre darreres paraulesLes darreres paraules | Carme Riera

Barcelona : El Balancí, 2016

Sinopsi: En un manuscrit retrobat, Lluís Salvador d’Habsburg Lorena (Florència, 1847 – Txèquia, 1915) confessa els secrets dels seus amors, alguns de tràgics, ens ofereix punts de vista personals però objectius sobre els esdeveniments que canviaren el mapa europeu del segle xx, des de  Meyerling  fins a Sarajevo. Cosí de l’emperador Francesc Josep i de l’emperadriu Elisabet, la famosa Sissí, tal vegada tingué a l’abast  evitar el desencadenament de la Primera Guerra. Viatger impenitent i misteriós, home de lletres, naturalista i ecologista avant la lettre, l’arxiduc fou també un enamorat de Mallorca. A l’illa hi bastí el seu petit regne paradisíac. Les darreres paraules desvela, en unes suposades memòries, les vivències familiars, sentimentals i polítiques d’una personalitat extraordinària,  que, tot i  pertànyer a la Casa Imperial més important d’Europa, visqué allunyat dels convencionalismes.

llibre hotel blancL’hotel blanc de la platja | Alba Sabaté

Barcelona : Columna, 2016

Sinopsi: La Virgínia té cinquanta-dos anys i viu en un pis alt dels afores de Roma. Fa poc que li han extirpat un pit i que s’ha separat de l’Alberto. La mort del pare farà que hagi de tornar a Girona, la seva ciutat, després de molt temps de no ser-hi. El retrobament amb la família i sobretot amb un passat que semblava oblidat li desvetllarà emocions, records i enyorances. Amb un seguit de fotografies reals i imaginades, la protagonista d’aquesta intensa història intentarà redescobrir el seu cos i el seu present, i també l’amor.

llibre navegantEl navegant | Joan-Lluís Lluís

Barcelona : Proa, 2016

Sinopsi: El protagonista d’aquesta novel·la d’aventures és curiós i inexpert, però té un do insòlit, gairebé sobrenatural, que el fa ser diferent de totes les altres persones. I també té una passió sense límits per les llengües del món. Es diu Assiscle Xatot i viu a Perpinyà, a mitjan segle XIX. El seu do i la seva passió el portaran per camins que mai no hauria sospitat, fins al París encès de la guerra franco-prussiana i la revolució de la Comuna. Una mica més tard, el vent de l’aventura el durà fins a la llunyana Nova Caledònia, on, entre colons europeus i indígenes canacs, serà posat a prova diversos cops per aconseguir sobreviure. Lluny de les seves terres i de la seva estimada Josefa, es preguntarà: de què serveix tenir un do, si només comporta maldecaps i complicacions de tota mena?

llibre petita cronicaPetita crònica | Stefan Zweig

Girona : Trivium, 2015

Sinopsi: L’any 1929, en ple ascens del nazisme, Stefan Zweig va publicar un recull de relats breus que gaudirien d’un èxit extraordinari. Tot i la diversitat temàtica de cadascuna de les quatre narracions, aquest llibre constitueix una crònica literària de l’Europa d’entreguerres amb un fort component autobiogràfic.

llibre amor ciutatsL’amor que fa caure ciutats | Eileen Chang

Barcelona : Club editor, 2016

Sinopsi: A Shanghai, el 1943, una joveníssima escriptora de 23 anys es torna immensament famosa publicant en un magazín popular una sèrie de relats elegants i tràgics que parlen d’amor. Els seus lectors els devoren amb fruïció sota les bombes de l’exèrcit japonès, mentre la guerra civil sacseja el país. A aquells que la critiquen per no prou ideològica, ella respon: “Només vull escriure sobre els afers trivials d’un home i d’una dona. No hi ha guerra ni revolució en la meva obra, ja que crec que les persones, quan s’enamoren, són més innocents i desemparades que quan fan la guerra i la revolució.”

Eileen Chang és una de les escriptores més estimades pel públic xinès. El seu lloc en la literatura universal és prop de Zweig i de Schnitzler, com ella enamorats d’un món que s’acaba. Però en l’obra d’Eileen no hi ha ni un bri de nostàlgia: només lucidesa i comprensió.

llibre viduaLa vídua | Fiona Barton

Girona : Columna edicions, 2016

Sinopsi: En els judicis importants —crims sonats i terribles que han omplert titulars— m’he trobat observant l’esposa de l’home que seu al banc dels acusats i preguntant-me què en sabia ella realment, o què en volia saber. Tu també la deus haver vist, a les notícies. Potser t’hi has de fixar bé, però hi és, dreta i en silenci darrere del seu home a les escales dels jutjats. Assenteix i li estreny el braç mentre ell proclama la seva innocència perquè creu en ell. Però què passa quan les càmeres pleguen veles i el món deixa d’observar?”.

 

Adults

llibre caputxinadaLa caputxinada. Frares compromesos | Angelika Schrobsdorff

Barcelona : La Campana, 2017

Sinopsi: Angelika Schrobsdorff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, l’Else, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín que viurà de ple els «bojos anys vint» i que tindrà tres fills de tres pares diferents, fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés. Amb passió però sense compassió, amb empatia i admiració, però alhora amb una mirada crítica, Angelika Schrobsdorff ho explica amb dues veus diferents: la de la dona adulta, que coneix fins al fons l’ànima humana i, per tant, no jutja, i la de la nena i l’adolescent que reviuen els records d’aquella mare tan poderosa.

llibre educar adolescentsEducar adolescents… sense perdre la calma | Jaume Funes

Barcelona : Eumo Editorial, 2016

Sinopsi: «Vigila», «per aquí no», «espera», «compte!»… Així reaccionem sovint a comportaments de nois i noies adolescents. Hem oblidat que nosaltres també ho vam ser? I que sentíem el mateix desig d’explorar, d’anar més enllà? Jaume Funes ens parla de l’univers adolescent: l’atracció pel risc, els amors, la necessitat del grup, internet, l’escola… Però, sobretot, ens convida als adults a perdre la por i a veure-hi més enllà dels problemes, a no excedir-nos en el control, a saber escoltar i preguntar i a acompanyar els nois i les noies en aquesta etapa de maduració. Aquest llibre ajudarà que pares, mares i educadors puguem compartir la passió de conviure amb adolescents i voler continuar educant-los.

llibre montserrat roigLa memòria viva. Montserrat Roig | Aina Torres

Barcelona : Sembra Llibres, 2016

Sinopsi: A Montserrat Roig. La memòria viva, la periodista i escriptora Aina Torres ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Un llegat explicat també en aquest llibre per personalitats que van compartir la vida amb Montserrat Roig o que se’n senten deixebles.

llibre vida quotidianaLa vida quotidina a pagès | Llorenç Capdevila

Barcelona : Angle Editorial, 2016

Sinopsi: A pagès totes les feines de la família s’organitzaven al voltant de l’explotació principal, però sempre hi havia altres activitats necessàries: conservar els aliments, aconseguir aigua i llenya, anar al mercat, elaborar pa… Totes aquestes tasques quotidianes ocupaven bona part del dia i també calia reservar temps per participar en les festes i celebracions de l’entorn. Amb fotografies que il·lustren, sobretot, el primer terç del segle xx, La vida quotidiana a pagès pretén oferir una visió inèdita de la vida rural, posant de relleu expressions culturals, festives i familiars, avui sovint oblidades, tot i que era en aquestes expressions on el tarannà de la gent es manifestava. Era allà on la vida real bategava. Les escoles que canvien el món| César Bona. Rosa dels Vents.

llibre coses canvien monLes escoles que canvien el món | César Bona

Barcelona : Random House Mondadori, 2016

Sinopsi: El nou llibre de César Bona ens convida a conèixer de primera mà alguns dels casos més meravellosos que estan succeint en l’àmbit educatiu, excel·lents exemples de que l’educació dels nostres fills, la manera d’ensenyar-los, es pot fer d’una altra manera i, el millor de tot: que funciona. Hi ha escoles que estan canviant l’educació. No són a Finlàndia ni a Suècia, són aquí. Unes són rurals i altres públiques, algunes tenen alumnes d’infantil i de primària, altres, a més, de secundària, de batxillerat o d’FP, però totes són «escoles Changemarker» i estan preparades per liderar una autèntica transformació educativa.

llibre bruce springsteenBurn to run | Bruce Springsteen

Barcelona : Literatura Random House, 2016

Sinopsi: Tot va començar el 2009, en concloure l’actuació de Bruce Springsteen i la E Street Band a la mitja part de la Super Bowl. Va ser tan estimulant que en Bruce es va decidir a escriure sobre el que havia experimentat i així, sense saber ben bé què en sortiria de tot plegat i amb força discreció, posà fil a l’agulla i va anar filant-se aquesta monumental autobiografia. Ens descriu com va ser la seva infantesa a Freehold, Nova Jersey; una colpidora barreja de foscor, perill i poesia que va anar conformant l’imaginari de les seves cançons, tot conduint-nos al moment que ell defineix com el seu «Big Bang» particular: la primera vegada que va veure l’Elvis Presley al programa televisiu d’Ed Sullivan. També, amb sinceritat i humor, ens relata la seva lluita per convertir-se en músic, els seus inicis com a líder d’una banda, la formació de la E Street Band i tot el que s’amaga darrere la cançó «Born To Run», el seu himne personal.

llibre electroteniaElectrotècnia | José Duran, Herminio Martínez, Joan Domingo, Juan Gámiz, Juan Morón i Ramón Bargalló

Barcelona : Marcombo, 2016

Sinopsi: Aquest llibre desenvolupa el currículum del mòdul d’Electrotècnia corresponent al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’lnstal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments