Inici Opinió En sortir d’escola

En sortir d’escola

2
COMPARTIR

Aquests dies de Setmana Santa hem tingut dos d’aquells instants que es fixen en la memòria més íntima dels menuts de casa i les seves famílies.

I és que si l’Eva ha deixat les rodetes de la bicicleta i ja és una consumada ciclista que hasta sap arrencar ella soleta, l’Alex ha fet aquell pas tan important com innocent que suposa deixar el bolquer i regular allò que tots fem, però no se’n parla.

Però, ara que hi penso, què faig parlant de mi i les meves cabòries, si el que volia era escriure sobre els parcs infantils i les escoles?

La idea d’aquest escrit va sorgir el dimecres de Setmana Santa mentre feia el got a la terrassa del Taradell i els menuts de casa feien d’efímers constructors de castells de sorra.

El sorral que hi ha davant l’Església és tot un encert! Un encert que ajuda a socialitzar-nos, si més no, entre estiuejants i passavolants, a llaor de les connexions que els més menuts fan de manera molt més natural que els que ja ens hem fet grans.

Em diuen que, entre setmana, quan no és festa, al sorral hi ha més menuts. I jo en faig la relació amb la proximitat del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès que hi ha just darrera la nostra Rectoria.

I feta aquesta relació, penso si no fora bona idea de posar quatre columpios en algun racó del passeig. Una idea que ve a tomb del fet que, més enllà del Parc de Con Costa –que té l’Escola Bressol La Xarranca al costat–, no hi ha cap parc infantil a prop d’un centre escolar del poble.

Acostumat com estic de portar l’Eva i l’Alex als parcs infantils que envolten les escoles on van, se’m fa estrany pensar que, posem el cas de Les Pinedíques, no hi hagi un parc proper. Eps! Potser m’equivoco perquè nosaltres estem a l’altra punta de la vila, eh!

I m’estranya encara més quan els altres dos parcs que he freqüentat durant aquests dies, el de la Madriguera i el de la Vilanova, me’ls he trobat ben bruts, i no ho dic per les herbes que hi creixen, sinó per les llaunes, plàstics i d’altres brosses que ens hi hem trobat, i també per la manca d’indicacions sobre l’edat d’ús de cadascun dels jocs que hi ha instal·lats, tot i haver-hi el cartell on es diu que l’edat d’ús és indicada en aquests equipaments lúdics.

No ho sé, potser pixo fora de test. Però tinc la sensació que, en sortir d’escola a Taradell, la mainada deu jugar a casa. És així?

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
25 abril 2017 21:47

Just al costat de l’escola Les pinediques hi ha un parc on cada tarda està ple de nens. I a la Plaça del Sol on hi ha un parc, al barri dels Castellets, també hi ha molta canalla jugant. No crec que els nens de Taradell es quedin a casa a jugar, al contrari és un poble on els nens poden jugar al carrer tranquils.

m.angels
m.angels
25 abril 2017 16:50

No és que tinguem molts parcs, però n’hi ha un altre darrera el dispensari. Sortint del cole hi ha molta canalla.