Inici Actualitat Una quinzena de carrosses i comparses participaran a la rua de Carnaval...

Una quinzena de carrosses i comparses participaran a la rua de Carnaval 2017 de Taradell

0
COMPARTIR

carnaval-taradell-2016-petiquipeti

Un total de 10 carrosses i 5 comparses participaran a la rua de Carnaval que es farà dissabte a Taradell. La majoria són de colles del municipi, però fins i tot n’hi ha una d’Igualada. Entre totes, sumen més de 500 persones que, des de fa dies i setmanes, preparen la seva carrossa o comparsa, vestits i coreografies per enamorar el jurat. Les xifres encara poden variar, perquè les inscripcions es tancaran aquest dijous. Es poden fer a través del web de Ràdio Taradell o a les oficines de l’Ajuntament.

Un any més, les millors tindran premi. La millor carrossa rebrà 400 euros; la segona, 300, i la tercera, 100. També es premiarà la millor comparsa amb 100 euros. El jurat, que s’ubicarà en un punt del recorregut, estarà format pel pregoner, Xavier Pérez Esquerdo; Isabel Campos, directora del Canal Taronja Osona; Isaac Moreno, periodista d’EL 9 TV; Christian López, expresident de l’entitat organitzadora del Carnaval de Terra Endins, i Agustí Bartrina, cap de colla d’Els Grillats, carrossa guanyadora del Carnaval de Torelló d’aquest any.

carnaval-taradell-2016-birratinsAquest any, tota la festa s’avança mitja hora. Així, el tret de sortida a la rua el donarà el periodista Xavier Pérez Esquerdo, conegut per formar part de La segona hora de RAC1. Ho farà a dos quarts de 7 des d’un escenari instal·lat a la plaça de l’Atlàntida. Un cop acabi, començarà la cercavila de carrosses i comparses que obrirà el Rei o Reina Carnestoltes. La concentració de carrosses serà a la Ronda dels Vilademany a dos quarts de 6. L’ordre amb el qual sortiran es farà per sorteig divendres a les 6 de la tarda en directe per Ràdio Taradell.

El recorregut també varia una mica aquest any perquè s’ha allargat. Passarà pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer de la Vila, carrer Catalunya, avinguda Montseny, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Mont-rodon, passeig de Sant Genís i carretera de Balenyà. Ara bé, les carrosses o comparses que ho desitgin o ho necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia.

Un cop acabi la rua, el final de festa serà a Can Costa. A la sala gran, es repartiran entrepans per als membres de les carrosses, i es lliuraran els premis. Tot seguit, començarà el fi de festa a la mateixa sala, sota l’organització de l’Ajuntament. Per setè any, Ràdio Taradell assumeix l’organització de la rua de Carnaval, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell i Protecció Civil-Voluntaris de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments