Inici Actualitat En Toca-sons se salva gràcies a una Declaració unilateral d’innocència

En Toca-sons se salva gràcies a una Declaració unilateral d’innocència

0
COMPARTIR

toca-sons-20162

Toca-sons amb connotacions polítiques i independentistes. El 24è Toca-sons es va salvar de la forca després que els jutges acceptessin una DUI (Declaració Unilateral d’Innocència), un cop escoltats els tres testimonis al judici.

toca-sons-2016Francesc Casanovas va ser el taradellenc que va fer el paper del bandoler taradellenc. Mentre que Guillem Codina va ser l’altre taradellenc que va representar el paper d’agutzil. Els dos, juntament amb la quadrilla de bandolers i grup de sometents, es van anar enfrontant en diversos moments i llocs del poble. L’entrada del bandoler es va fer per la zona de la Tomba que connecta a la Plaça de Santa Llúcia, una de les novetats d’aquesta edició.

També hi va haver una escena de taverna amb la mare d’una filla il·legítima del bandoler, saquejos a bars, robatori a una pastisseria i una lluita d’arròs al tros d’un arrosaire descontent. No hi va faltar el moment de treva, que va servir per fer un homenatge a una entitat que des dels inicis ha estat vinculada a la Festa d’en Toca-sons, l’Agrupació Sardanista Taradell.

Malgrat tot, la calma es va trencar quan el bandoler va ser apresat a la Plaça de les Eres i portat a judici als jardins de can Costa. Allà el judici va comptar amb un advocat defensor cupaire (Candidatura Ultra Popular), una fiscal de Ciutadans i dos jutges: un jutge S i un jutge I que junts feien Junts pel Sí. Amb tres testimonis, dos a favor de la innocència del bandoler i un en contra, els jutges van decidir donar la llibertat a en Toca-sons a través d’una DUI per tal de poder celebrar el 25è aniversari l’any vinent.

toca-sons-2016-muntatge

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments