Inici Actualitat Àngel Fabregat i Glòria Macià guanyen el Premi literari Solstici 2016

Àngel Fabregat i Glòria Macià guanyen el Premi literari Solstici 2016

0
COMPARTIR

premiats-premi-solstici-2016

Prop d’un centenar de treballs optaven enguany a la 14a edició del Premi literari Solstici de Taradell. Cal destacar que dels sis premis lliurats tres van ser per a taradellencs.

Pel que fa al premi literari infantil Jordi Capell, en l’apartat de poesia va ser guardonada la taradellenca Arola Rico amb ‘El joc’. Mentrestant en l’apartat de prosa un altre tardellenc, Bernat Pascual, va endur-se el premi per ‘Somnis i contes’. Els dos taradellencs es van endur de premi un lot de llibres i la litografia amb el logotip del premi Solstici.

1r premi poesia
1r premi poesia

En l’apartat d’adults, en poesia el primer premi va ser per Àngel Fabregat de Belianes (Alt Urgell) per ‘Regalim’. El jurat va valorar la varietat d’estils i temes poètics i el factor sorpresa i les metàfores. Com a premi es va endur la litografia i 300 euros. El segon premi, valorat en 200 euros, va ser per Josep Fàbrega de Calders per ‘Pecats de pensament’. En poesia es van presentar 21 treballs.

En l’apartat de prosa el primer premi va ser per Glòria Macià de Sabadell pel treball titulat ‘Escaldes de Malavella’. El jurat va valorar la història entranyable escrita amb ironia. Els premis van ser els mateixos que els de poesia. El segon premi va ser per un taradellenc, Xavier Solé, que va presentar el treball ‘Bio Soffio 10’. Aquesta és la segona vegada que en l’apartat d’adults es premia un taradellenc. En prosa es van presentar 37 treballs.

Premi infantil poesia
Premi infantil poesia

L’acte, celebrat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, va estar presidit per l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, Pep Castanyer, membre d’Òmnium Cultural, Carmet Bayot en representació del jurat, Roser Capell, patrocinadora del Premi Jordi Capell, i l’historiador Antoni Pladevall i Font que va recordar que Jordi Capell “va ser el primer home que es va preocupar per la cultura de Taradell”. L’acte es va acabar amb un petit aperitiu del Nou Montseny per als presents i va comptar amb l’acompanyament musical del Combo de l’escola de música de Taradell.

1r premi prosa
1r premi prosa
2n premi prosa
2n premi prosa
2n premi poesia
2n premi poesia
Premi prosa infantil
Premi prosa infantil

premi-solstici-2016

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments