Inici Actualitat El Col·legi Sant Genís i Santa Agnès col·labora a la Marató de...

El Col·legi Sant Genís i Santa Agnès col·labora a la Marató de TV3 amb més de 200 grues de paper

0
COMPARTIR

grues-paper-colegi-sant-genis2

La Marató de TV3, enguany dedicada a l’obesitat i la diabetis, comptarà amb col·laboració solidària taradellenca. Els alumnes de 3r de Primària del col·legi Sant Genís i Santa Agnès hi han posat el seu gra de sorra. Durant les últimes setmanes han estat realitzant amb les seves pròpies mans i la col·laboració dels alumnes de 6è un total de 201 grues de paper, a través de la tècnica de l’origami (papiroflèxia) japonès.

grues-paper-colegi-sant-genis4Aquestes grues de paper serviran per col·laborar amb la Marató a través de la Fundació Mútua General de Catalunya. Aquesta institució ha posat en marxa la iniciativa “1 origami 1 euro” i així per cada grua de paper rebuda, ingressarà un euro a la Marató de TV3 d’aquest diumenge.

grues-paper-colegi-sant-genisL’origami japonès té un significat de pau. El seu significat es remunta al llançament de la bomba atòmica a la ciutat d’Hiroshima. Una nena japonesa, Sadako Sasaki, va rebre radiació de la bomba quan tenia dos anys. Quan en tenia 11 se li va diagnosticar leucemia. A l’hospital va ser on una companya d’habitació li va explicar la llegenda japonesa, segons la qual qualsevol que plegués 1.000 grupes de paper podria tenir un desig. No va superar la malaltia, però l’origami es va convertir en un símbol de la pau.

grues-paper-colegi-sant-genis5

grues-paper-colegi-sant-genis3

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments