Inici Actualitat L’Institut de Taradell participa en un projecte educatiu per conèixer el fet...

L’Institut de Taradell participa en un projecte educatiu per conèixer el fet migratori

0
COMPARTIR

projecte-perfils-institut-taradell-2015

Aquest mes de juny ha finalitzat la 5a edició del projecte Perfils, un projecte educatiu que vol afavorir que els i les joves s’apropin al fet migratori des d’una vessant acadèmica i humana. Enguany hi han participat un total de 129 alumnes de 3r d’ESO dels Instituts de Tona i de Taradell, qui per grups han establert una conversa/entrevista a 26 persones de 19 països diferents: Marroc, Guinea equatorial, Nigèria, Cap verd, Uruguai, Brasil, Colòmbia, Equador, Perú, Xile, Alemanya, Holanda, Romania, Irlanda, Polònia, Palestina, Xina, Malàisia i Índia.

El procés ha tingut una durada de quatre mesos, de març a juny, i ha constat d’un treball tant dins com fora les aules i en diversos formats. Per una banda, la tècnica de convivència de la Mancomunitat La Plana ha fet xerrades i dinàmiques a les aules entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també entorn els estereotips, prejudicis i rumors que hi ha respecte la immigració.

projecte-perfils-institut-taradell-20152Els alumnes s’han posat en contacte amb persones que han fet un procés migratori i que els han explicat la seva experiència com a emigrants dels seus països d’origen. I han preparat una entrevista/conversa per entrevistar-los i així fer un apropament personal a la migració. Aquestes trobades entre els i les alumnes han quedat enregistrades en un audiovisual per part de la professional Lorda Crusellas d’ACVic i han estat els mateixos estudiants qui posteriorment han fet el muntatge, amb el suport d’aquesta professional, per tal de poder-los visualitzar a les aules. El resultat final audiovisual ha estat recollit en un DVD.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments