Inici Actualitat La font de Cassanell és la més contaminada d’Osona, segons un informe...

La font de Cassanell és la més contaminada d’Osona, segons un informe del GDT

0
COMPARTIR

Font Cassanell

El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha presentat aquest dimecres 18 de març l’informe del 2015 sobre la contaminació per nitrats de les fonts d’Osona i el Lluçanès. Segons els resultats, la font de Cassanell de Taradell és la més contaminada de la comarca amb un nivell de 456 mg/l. Al 2014 aquesta font era la tercera més contaminada amb 360 mg/l.

A l’informe també apareixen altres fonts de Taradell: la font de la Madriguera (174,2 mg/l), la font del Rabetó (124,3 mg/l) i la font del Raig (157,7 mg/l).

Segons el GDT, s’ha incrementat el contingut mitjà en nitrats a les fonts i una de cada quatre fonts analitzades a Osona quadriplica els nivells permesos de nitrats establerts per la Organització Mundial de la Salut (OMS). S’han recollit mostres a 151 fonts i la mitjana de nitrats per font és de 78 mg/l (fa un any era de 64 mg/l), una xifra que supera el llindar de 50 mg/l permès. La OMS determina que, per sobre de 50mg/l, l’aigua està contaminada i es recomana no consumir-la a partir dels 25mg/l.

Pel president del CGT, Sergi Solà, aquest increment es deu principalment al tancament de les plantes de purins i l’augment de la cabana porcina. Les mostres de les analítiques fa més de deu anys que es prenen amb la col·laboració de voluntaris.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments