Inici Actualitat El taradellenc Xavier Coromina guanya el Premi de recerca de Batxillerat del...

El taradellenc Xavier Coromina guanya el Premi de recerca de Batxillerat del col·legi Sant Miquel de Vic

0
COMPARTIR

xevi-coromina-premi1

El taradellenc Xavier Coromina Bosch ha estat el guanyador, en l’apartat de Ciència-Biologia, de la 3a edició del Premi de Recerca, que atorga l’AMPA del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. Només es premia un treball de la categoria de Ciència-Biologia i un de la categoria de Socials-Humanitats.

xavier-coromina-premiEl treball guanyador porta per títol “Vibrant en Ressonància” i mostra l’estudi del funcionament del Microscopi de Forces Atòmiques, un dispositiu capaç de crear imatges de diverses mostres a escala nanomètrica i aportar informació sobre el material estudiat. El seu funcionament es basa en la detecció de les pertorbacions provocades per la mostra a un dispositiu oscil·lador que se situa a prop d’aquesta, anomenat cantilever. A partir dels resultats, un software interpreta les dades per obtenir la informació desitjada.

Després de la recerca d’informació sobre el seu funcionament, en Xavier va poder experimentar una estada a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN-2) amb la col·laboració del doctor Jordi Fraxedes, on va poder fer ús d’aquest dispositiu.

El tribunal que va donar el veredicte estava format per Miquel Nofrarias, investigador del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CRESA) i Àngels Leiva Presa, professora del Departament d’Indústries Agroalimentàries i Ciències Ambientals de l’Escola Politècnica Superior de la UVic.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments