Inici Actualitat Desarticulada una trama de dopatge esportiu amb un registre fet a Taradell

Desarticulada una trama de dopatge esportiu amb un registre fet a Taradell

0
COMPARTIR

trama-dopatge-esportiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut una mare i el seu company sentimental per presumptament vendre al mercat negre l’hormona del creixement que havien prescrit a la seva filla en un hospital de Terrassa, i deu persones que traficaven amb nombrosos productes dopants. Durant la investigació els Mossos van fer un registre en un domicili de Taradell.

Els registres, un total d’11, es van fer entre el 28 de març i 10 d’abril. A banda de Taradell, també se’n van fer a Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Terrassa, Badia del Vallès, Mataró i Barcelona, en domicilis particulars, el bar i una botiga de nutrició esportiva, i els detinguts estan en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Segons els Mossos d’Esquadra, els esportistes arrestats eren federats però feien competicions ciclistes ‘amateur’, per la qual cosa no es dopaven per diners sinó per “ego”, per poder tenir una més bona marca en el seu perfil de Facebook o al seu gimnàs. El matrimoni detingut és veí de Terrassa i venia a 100 euros les caixes d’hormona del creixement que rebia gratuïtament de l’administració -per a qui comporta un cost de 170 euros-. La venia a través d’un bar pròxim a la seva casa en la qual el fill del propietari és culturista, tot i que aquesta hormona, que només pot aconseguir-se a hospitals, pot arribar a costar 500 o 600 euros.

Aquest bar va ser el nexe d’unió dels detinguts, relacionats entre ells, i que consumien i traficaven amb dopants no per obtenir un alt rendiment econòmic sinó per poder seguir dopant-se a cost zero, molts d’aconseguits per internet procedents de la Xina.

trama-dopatge-esportiu2La investigació va començar el desembre per les sospites que un ciclista d’Osona, inscrit a la categoria Màster 40, estava relacionat amb el tràfic de dopants, i tirant del fil van descobrir la resta d’implicats. En total, en l’operació han confiscat 5.700 dosis de substàncies dopants valorades en uns 12.000 euros: EPO d’origen espanyol i xinès, hormona del creixement de procedència xinesa i turca, insulina, clenbuterol oral i injectable, HCG, efedrina i anabolitzants, com també l’anomenada ‘EPO dels pobres’, que consisteix en plasma de sang de vedell i que millora el rendiment dels esportistes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments