Inici Actualitat Jaume Clotet i David de Montserrat presenten la novel·la “Lliures o morts”...

Jaume Clotet i David de Montserrat presenten la novel·la “Lliures o morts” a Taradell

0
COMPARTIR

El Centre cultural Costa i Font de Taradell va acollir aquest dijous al vespre la presentació del llibre “Lliures o morts” de Jaume Clotet i David de Montserrat. L’acte, organitzat per ERC Taradell, s’emmarcava en la Setmana de la República, que ha programat la secció d’ERC a Osona.

El portaveu d’ERC a Taradell, Jordi Freixas, i el taradellenc, Aleix Solà, també van participar en l’acte fent la introducció inicial. El periodista David Montserrat va destacar que la novel·la es centra en la figura d’Armengol Amill, un pagès el Pallars, que va participar en la guerra de Successió de 1714. Segons David Montserrat, la idea del llibre va sorgir el 2009 i va explicar que “Armengol Amill va perdre la guerra, però no va ser un vençut, i això ens va agradar”. I també va manifestar que valoraven l’opció de portar el llibre al cinema per fer conèixer internacionalment el fet català.

Per la seva banda, Jaume Clotet va explicar que després de 1714 hi havia una “obsessió per aniquilar políticament Catalunya” i es van fer accions per tal de castellanitzar totes les esferes públiques. Clotet també va reconèixer la feina feta per la Renaixença per recuperar la memòria històrica i recordar “que havíem estat un país normal”.

Podeu ampliar informació del llibre a la seva web.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments