Inici Actualitat Aquest divendres a Taradell es commemora el Dia internacional contra la violència...

Aquest divendres a Taradell es commemora el Dia internacional contra la violència de gènere

0
COMPARTIR

Aquest divendres, 25 de novembre, és del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per això, el col·lectiu Som Dones de Taradell ha programat activitats per aquest divendres. A les 8 del vespre a la biblioteca Antoni Pladevall i Font es llegirà el manifest i es podrà gaudir d’un espectacle i una exposició.

En concret es posarà en escena l’espectacle “La dona sola” per Bea Insa a càrrec de Lapsus Espectacles. Un cop acabat, s’inaugurarà l’exposició “Fotògrafes pioneres a Catalunya”, cedida per l’Institut Català de la Dona i que es podrà veure fins el 10 de desembre.

L’Ajuntament de Taradell també penjarà un llaç a la façana contra la violència vers les dones.

El dissabte Som Dones ha organitzat un autocar per anar a gaudir de l’obra de teatre “La maternitat d’Elna” al SAT-Sant Andreu Tetare de Barcelona. Ja hi ha més d’una vintena de persones inscrites.

Les activitats ja van començar dissabte passat amb el cine-fòrum de la pel·lícula “Te doy mis ojos”. L’objectiu és reivindicar el degoteig constant de víctimes per maltractaments. Segons l’Observatori contra la violència domèstica i de gènere, un milió i mig de dones a Espanya ha estat alguna vegada a la seva vida víctima de la violència masclista. S’estima que, actualment, hi ha unes 400.000 dones que pateixen maltractaments. Entre 7 i 8 de cada 10 dones maltractades no ho denuncien. Aquest any a Espanya ja s’han registrat 61 víctimes de violència masclista.

Podeu consultar el manifest aquí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments