Inici Actualitat El Grup de Recerca Local organitza un taller de fotografia històrica i...

El Grup de Recerca Local organitza un taller de fotografia històrica i demana la col·laboració de tothom

0
COMPARTIR


El Grup de Recerca Local de Taradell continua fent feina, i per això us proposem un taller de fotografia històrica on busquem la col•laboració de la gent gran del poble. Aquest any el Grup de Recerca està treballant sobre un tema concret: el tema de l’ESCOLA a Taradell al s. XX.

Per a documentar aquest tema s’estan utilitzant diversos mètodes, el principal són les entrevistes de vida que ja hem fet o que anem fent als taradellencs i taradellenques més grans del poble. Però per complementar aquesta investigació sobre l’escola, el Grup de Recerca realitzarà un taller a partir de les fotografies que hi ha a l’Arxiu Fotogràfic on apareixen grups escolars, etc. i s’intentarà documentar-les i aconseguir el màxim d’informació d’aquestes fotos a través dels seus protagonistes.

Per això necessitem la vostra col•laboració per ajudar-nos a identificar les persones que hi apareixen, datar la imatge, identificar quina escola és, el mestre,… Aquests tallers seran una eina clau per ajudar-nos en la nostra recerca, a més de ser una activitat participativa on els assistents col•laboraran amb la documentació de les fotografies i amb l’ampliació del fons de l’arxiu.

Per tant, aquest taller també ha de servir per recuperar fotografies que molts veïns del municipi conservem en algun calaix de casa nostra i que ens serviran per explicar part de la història i de la vida quotidiana del poble. De les fotografies que ens porteu en farem una còpia en format digital i la original es retornarà al seu propietari al mateix moment, aquestes fotografies poden ser sobre el tema de l’escola o sobre qualsevol altra temàtica (imatges del poble, festes, pagesia, oficis,…).

Totes aquestes imatges les projectarem el dia de la cloenda dels tallers i les comentarem entre tots mentre berenem! També us animem a portar-nos objectes antics que tingueu sobre l’escola (llibres, quaderns, tinters, etc) per poder-los fotografiar.
Aquests mes de maig us esperem a tots als tallers IMATGES PER FER MEMÒRIA!!

DIES DELS TALLERS:

Els tallers els portarem a terme els dimecres i alguns divendres del mes de maig a la sala Lluïsos del Centre Cultural Costa i Font

DIMECRES: 5, 12, 19 i 26 de maig de 3 a 5 de la tarda
DIVENDRES: 14 i 28 de maig de 10 a 12 del matí
CLOENDA DELS TALLERS: 21 de juny a les 6 de la tarda

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments