Inici Actualitat Firmat el conveni per la construcció del nou edifici del col·legi Sant...

Firmat el conveni per la construcció del nou edifici del col·legi Sant Genís i Santa Agnès

0
COMPARTIRAmb un cert retard, aquest dilluns es va signar el conveni per la construcció del nou edifici del col·legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell. L’acte s’ha fet a la sala de plens de l’ajuntament, que estava plena de gom a gom i amb la maqueta del nou centre. Hi eren presents totes les parts: l’AMPA del col·legi, Les Germanes Dominiques de l’Anunciata, Caixa Manlleu, el Bisbat de Vic, l’ajuntament de Taradell, la direcció del col·legi i els promotors i constructors del projecte.

El conveni signat suposa un abans i un després pel col·legi. Així, el projecte, que porta per nom “Fem escola”, consistirà en l’enderrocament de l’edifici del carrer de la Vila, que fins ara acollia els cursos d’educació infantil. Al seu lloc s’hi construirà un carrer amb prioritat per als vianants i 16 pisos. Amb la venda d’aquests habitatges es finançarà la construcció d’un nou centre, annex a la de la rectoria que acull els cursos de primària. El nou equipament s’edificarà en terrenys del Bisbat de Vic.


L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha afirmat que “un tracte és un bon tracte si totes les parts surten contentes”, com era el cas. També ha reconegut que és un projecte complex i més en un context de crisi del món de la construcció. I ha elogiat el futur projecte que permetrà “crear un eix comercial molt més competitiu” i completar l’oferta educativa del poble constituïda per dues escoles bressol, dues escoles (una pública i una privada-concertada) i una escola rural, i un institut.

Francesc Homs, director de l’AMPA del col·legi, en els parlaments ha destacat la il·lusió que suposava disposar d’un nou centre i ha afirmat que “fins ara l’equipament no entrava pels ulls” en referència a la seva imatge exterior i l’acte d’avui “suposa plantar una llavor”.

Maria Àngels Vilar, directora del col·legi Sant Genís i Santa Agnès, també s’ha mostrat satisfeta perquè el nou equipament “permetrà tenir en un mateix edifici tota la vessant educativa dels 3 als 12 anys, millorant la coordinació i la qualitat de l’escola”.


Mentrestant el Bisbe de Vic, Romà Casanova, ha destacat que suposava “la primera pedra d’una nova etapa”. I la priora de les Germanes Dominiques, Montserrat Font, ha recordat la vinculació del centre a l’ordre monacal. Ha destacat que el centre de Taradell sempre ha estat especial per elles, perquè un any després de la creació de les Dominiques la primera mestra de l’ordre, Rosa Santeugènia, va fer de docent al col·legi Sant Genís i Santa Agnès. També ha afirmat que l’acte suposa “sentiments barrejats, de nostàlgia, però també de satisfacció per poder col·labaror en la millora de l’escola del poble”. Ha recordat que durant més de 150 anys han educat als infants de Taradell i que l’escola ha passat per moltes fases. Va començar essent pública per després ser privada i concertada, fusionant l’escola de nois i la de noies, i constituint una Fundació el 1987.

Finalment, va sol·licitar a l’ajuntament que el nou carrer que es crearà amb l’enderroc de l’escola original porti el nom de Sant Francesc Coll. Una petició que, ha agafat, amb bons ulls l’alcalde.

Avui Assemblea extraordinària de l’AMPA

Avui, a les 9 del vespre, es farà una Assemblea extraordinaria als pares de l’escola, on a diferencia d’ahir s’explicarà el projecte amb més detall,.COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments