Inici Actualitat Les tombes de l’Esquis

Les tombes de l’Esquis

0
COMPARTIR
Pedra ubicada al cim del serrat que indica la presència de la necròpoli

A Taradell hi ha alguna necròpoli que data de l’època medieval i que forma part de la història i del patrimoni de Taradell com són les tombes de l’esquis, les tombes de Gasala o be les del “Puig-Castellar”.

Les de l’Esquis són el conjunt de tombes més important i característic de la Vila. Aquestes tombes es troben al Serrat de l’Esquis o Serrat del Cementiri que hi ha a tocar del restaurant de Goitallops. A mitjans del segle XX es podien identificar més d’una vintena de tombes, ara fa uns deu anys ja només n’hi havia 7 o 8 de identificables i a dia d’avui malauradament se’n poden identificar 3 o 4 i totes en molt mal estat.

Aquestes tombes, que són molt antigues, van ser excavades i estudiades l’any 1920 per la Secció d’exploracions del Centre Excursionista de Vic que hi van trobar unes monedes de Claudi II, el que va ser emperador de Roma de l’any 268 al 270. També es diu que a principis del segle XX van patir una forta degradació degut a que es van aprofitar les lloses per poder fer l’era de l’Esquis.

És realment una pena que no siguem capaços de conservar i promocionar el patrimoni que tenim, cal que sapiguem conjugar millor la restauració i conservació del patrimoni amb el turisme.

A continuació podeu veure una sèrie de fotografies de l’estat actual de les tombes.


Tombes completament tapades de fulles i brossa del bosc.


Era del l’Esquis amb les lloses que es van agafar de la necròpoli per construir-la a principis de segle XX.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments