Inici Actualitat Els Tonis de Taradell obren les festes dels Tres Tombs aquest cap...

Els Tonis de Taradell obren les festes dels Tres Tombs aquest cap de setmana

0
COMPARTIR

presentacio-tonis-2017

Després del parèntesi nadalenc, Taradell no s’atura i continua de celebració. Arriben els Tonis de Taradell amb multitud de propostes, tot i que el pregó i el passant dels Tres Tombs són els actes estrella.

tonis-taradell-2016El passant tindrà lloc aquest diumenge 15 de gener i serà una bona ocasió per tornar a veure el museu ambulant del qual disposa la comissió de Tonis de Taradell després d’anys de recuperació de carros, eines i complements del món rural. Diumenge al migida els carrers més cèntrics del poble seran els protagonistes d’un centenar de carruatges de tipologies molt variades que recrearan antigues feines del camp i usos. Tot tindrà lloc després de la tradicional benedicció al davant de l’església de Sant Genís a quarts de 12 del matí. La novetat és que el recorregut serà diferent, ja que després de la benedicció es passarà pel carrer de l’Església, Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer fins a la rotonda, es pujarà per la carretera Montrodon i es trencarà cap al Passeig Sant Genís cap a la carretera de Balenyà. Al monument l’Atlàntida es girarà per tornar a passar per la carretera de Balenyà (tindrà dos sentits) cap al Passeig Domènec Sert per tornar a passar pel Passeig Sant Genís i la carretera de Balenyà i acabar pujant la Ronda dels Vilademany i baixar pel carrer de la Vila fins passar, com sempre, pel davant de l’Ajuntament.

L’altre novetat serà el Convidat d’Honor, que servirà per reconèixer una persona. Enguany l’homenatjat serà Santi Serra, de Sercam Shows especialista en espectacles amb cavalls.

Pregó i hereu

bernat-pladevall-hereu-taradell-2016L’altre acte rellevant serà l’elecció de l’Hereu de Taradell 2017 i la lectura del pregó dels Tonis. Aquest any la persona encarregada del pregó serà l’actual directora de la Biblioteca de Taradell, Eva Leucó. L’acte començarà a les 9 del vespre i comptarà amb l’actuació de l’Esbart dansaire Sant Genís.

Durant l’acte s’escollirà el nou hereu, que ha de substituir Bernat Pladevall. Hi ha tres candidats: Francesc Jordà, Jordi Serra i Nil Brugulat (a la web tenim una enquesta oberta). També es sortejaran dues paneres gentilesa de l’Agrupació de Botiguers de Taradell entre les persones que tenen tiquets pel tast del porc.

Altres actes complementaris

Les activitats ja començaran aquest divendres amb l’arribada d’autocaravanes en el marca de la 5a trobada. La Biblioteca Antoni Pladevall i Font també acollirà a les 6 de la tarda una hora del conte relacionada amb els Tonis i el Centre cultural Costa i Font serà escenari d’un taller sobre l’ofici de la ceràmica. Per a tots els actes i horaris podeu consultar a la nostra agenda.

Dissabte al matí Ràdio Taradell dedicarà la programació a la Festa dels Tonis amb entrevistes als protagonistes i candidats a hereu. A la tarda a les 4 hi haurà passejades amb burros catalans als jardins de can Costa. També hi haurà jocs de Guixot de 8.

A mitja tarda a la Biblioteca s’inaugurarà l’exposició sobre ceràmica dedicada a Joan Serra amb una taula rodona. Cap a quarts de 8 serà el torn per començar a encendre les fogueres de Sant Antoni Abat i fer el tradicional tast del porc als jardins de can Costa.

toni-honor-2016-club-super3El diumenge començarà amb un esmorzar pels participants al passant dels Tres Tombs. Mentrestant, per la resta de gent es podrà triar i remenar a la fira de liquidacions d’estocs ‘Duros a 4 peles’ al passeig Sant Genís o contemplar la demostració de feines antigues a l’aparcament de la Carpa. A les 10 a l’Ajuntament de Taradell es lliurarà el Toni d’honor, en l’acte més institucional de la festa amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Aquest any el guardó serà per la revista ‘Descobrir Catalunya’. A banda del Passant, a la tarda es tancarà amb un acte per recaptar diners per a la campanya Arnau 97, contra la malaltia X-ALD. El donatiu serà de 3 euros a partir de 2/4 de 6 de la tarda i hi actuaran l’Esbart dansaire Sant Genís, la Maga Game, l’Escola de Música de Taradell, Damià Álvarez i Supergreep, l’EAS Taradell, el Centre Excursionista Taradell i amics de bicitrial de l’Arnau.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments