Inici Actualitat Més novetats literàries estiuenques 2016 a la Biblioteca de Taradell

Més novetats literàries estiuenques 2016 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest estiu 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-Manual-dones-fer-feinaManual per a dones de fer feina /Lucia Berlina

Barcelona : L’altra Editorial, 2016

Sinopsi: Manual per a dones de fer feines és una tria dels millors contes de Lucia Berlin, una autora poc reconeguda en vida que ara està rebent, per fi, l’atenció que es mereix. Els relats, gairebé sempre autobiogràfics, constitueixen un retrat de les angoixes i aventures de l’autora, que va afrontar sempre la seva vida convulsa i complicada amb alegria i bon humor. Cada conte és una mirada lúcida sobre la fragilitat humana, tots destil·len una comprensió profunda del caràcter femení i en copsen magistralment les febleses, fortaleses i particularitats sense impostures ni solemnitat. El conjunt és d’una autenticitat i una candidesa desarmants, uns contes vitals i lluminosos que tenen la força de Raymond Carver, l’humor de Grace Paley i una mescla d’enginy i malenconia purament marca de la casa. Berlin extreu miracles de la vida de cada dia i troba escenes elegants i memorables a les bugaderies de barri, les vivendes per a expresidiaris del sud dels Estats Units, les cases de la gent adinerada de Bay Area, o entre operadores i mares que van de bòlit per arribar a final de mes.

llibre-dits-enganxososDits enganxosos /Rafael Vallbona

Barcelona : Alrevés Editorial, 2016

Sinopsi: Som a l’any 1993. Al costat d’una Barcelona post olímpica i moderna s’hi amaguen també negocis clandestins, crim organitzat i l’arribada de bandes que pretenen apoderar-se d’un nou mercat emergent: la cocaïna. Sens dubte, és el preu que cal pagar pel cosmopolitisme. Mentrestant, un jove Pere Palau, acaba d’aterrar i somia en guanyar-se un lloc com a redactor en un diari de renom de la ciutat. Un aparent incendi forestal, una notícia sense massa importància, el durà a la petita localitat de Vilassís amb la intenció de fer-hi un reportatge amb un grup de veïns i alcaldes sobre les seves conseqüències. Ara bé, des del primer moment en aquella història hi ha marro: una parella jove apareix calcinada en un bosc reduït a brases i sembla ser que tot es tracta d’un homicidi. Mica en mica es van complicant les coses i la mala llet s’escampa per tot el poble: per què els han matat? què passava en aquell poble? qui protegia a qui?

A les mans teniu una investigació on no hi ha un pam de net. Un cop més, l’autor ens sorprèn amb una piràmide de personatges sospitosos, amb el seu sentit del ritme i la mesura i unes formidables facultats de fabulació. Ara només cal esbrineu qui hi té, veritablement, els dits enganxosos.

llibre-finestra-VermeerLa finestra de Vermeer /Pere Rovira

Barcelona : Proa, 2016

Sinopsi: En la pintura de Johannes Vermeer, abunden les escenes quotidianes en una habitació il·luminada per una finestra. El realisme minuciós dels seus quadres no seria possible sense aquesta font de llum. De la mateixa manera, per escriure sobre la intimitat d’una persona es necessiten llums que la il·luminin, des de dintre i des de fora, amb intel·ligència, franquesa, valentia i sentit de l’humor. La finestra de Vermeer és el diari d’un any de la vida d’un poeta culte i vital com el mateix Pere Rovira. Amb claredat i sense timidesa l’autor ofereix al lector gustos, amors, aversions i una visió del món neta com un matí ventejat d’hivern.

llibre-amor-fora-mapaL’amor fora de mapa / Roc Casagran

Barcelona :Sembra Llibres, 2016

Sinopsi: Després de trencar una llarga relació en un hotel d’Alacant, el Llull caurà en una espiral que l’obligarà a plantejar-se el sentit de la vida que l’envolta. Però, sobretot, a valorar les tres potes en què s’ha sustentat la seva fràgil estabilitat emocional: la Clàudia, l’activista social que s’enfronta als seus traumes amb fugides endavant; l’Eldar, el guitarrista d’origen bosnià que es guanya la vida en una funerària; i la poesia, l’arma amb què el Llull dispara contra els seus fantasmes.

llibre-víspera-casi-todoLa víspera de casi todo / Víctor del Árbol

Barcelona : Destino, 2016

Sinopsi: Germinal Ibarra és un policia desencantat però amb molts remordiments. Fa tres anys que va decidir portar la seva melancolia fins a una comissaria de La Coruña, a on va demanar el trasllat després de que la resolució del sonat cas d’assassinat de la petita Amanda el convertís en l’heroi que mai va voler ser. Però el refugi i anonimat que Germinal creia haver aconseguit queda trencat quan una nit el reclama una dona ingressada en un hospital amb contusions que mostren una gran violència.

llibre-puñalEl Puñal /Jorge Fernández Díaz

Barcelona : Destino, 2016

Sinopsi: Remil és un vell soldat, excombatent de les Malvines que treballa pel coronel Cálgaris a La Casita, un dels departaments més confidencials dels serveis secrets argentins i que no apareix a cap mapa. La seva mora és elàstica i la seva ètica s’atura allà on li ordena el seu cap, com tot a La Casita, un lloc on la llei és ambigua, impera el joc brut i on tot val per aconseguir informació amb l’objectiu d’influenciar a polítics, jutges, empresaris, actors i futbolistes.

llibre-abril-prodigiosUn abril prodigiós / Elizabeth Von Arnim

Barcelona : El cercle de Viena, 2016

Sinopsi: En una tarda grisa i humida de febrer, com totes les de l’hivern londinenc, la senyora Wilkins, que fullejava The Times, es va trobar aquest anunci sorprenent: «Per a amants de les glicines i la llum del sol. Es lloga petit castell italià medieval a la riba del Mediterrani durant el mes d’abril amb servei inclòs.» I per uns instants es va imaginar a la Riviera italiana, lluny de la boira i, sobretot, lluny del seu marit! Publicada el 1922, Un abril prodigios és una novel·la sobre quatre dones que trien ser independents.

llibre-confessio-lleonaLa confessió de la lleona / Mia Couto

Barcelona : Edicions del Periscopi, 2016

Sinopsi: La confessió de la lleona ens transporta a l’enigmàtic Kulumani, un poble aïllat de Moçambic, on les tradicions i creences ancestrals es veuen amenaçades des que una lleona fantasmagòrica ha començat a matar les dones que hi viuen. Escrit en un llenguatge poderós i captivador, el relat entrellaça les veus de l’Arcàngel, el caçador encarregat d’abatre la lleona en una persecució que es convertirà en mirall de les misèries humanes, i de la seva antiga amant, la Mariamar, confinada a casa després de la mort de la seva germana petita.

llibre-jambalaiaJambalaia /Albert Forns

Barcelona : Llibres Anagrama, 2016

Sinopsi: Això és una guia per sobreviure a Montauk, un tranquil poblet de pescadors envaït per milers de surfistes i hipsters de Nova York. Un tractat teorico-pràctic sobre la masturbació i el sexe dels astronautes. Un recull de les excentricitats de diversos tipus d’escriptor mentre conviuen en una granja aïllada. Un assaig sobre el neuromàrqueting, l’obesitat i els efectes de la dispersió urbana en la salut física i mental de la població americana. Una tirallonga de postals sagnants sobre la vida literària barcelonina. La reconstrucció de la infidelitat que va fer cèlebre Max Frisch amb la novel·la Montauk. Un reportatge gonzo sobre Walmart, Amazon i l’alcoholisme dels escriptors. Una galeria de retrats d’emprenedors de tota espècie que agradarà a la gent de dretes. Un estat de la qüestió sobre la pornografia en l’era d’Internet. La crònica d’una revolta ciutadana contra el turisme low cost. Un combat de diversos rounds dialèctics entre un dramaturg llegendari i cinc aprenents d’autor. Un manual per prevenir la malaltia de Lyme. Un elogi de l’arquitectura-objecte i una classe magistral de fotografia documental. I també una història d’amor; o unes quantes. Amb tots aquests ingredients i gèneres, una bona dosi d’humor i una prosa àgil i lluent, Albert Forns fa un pas més en la seva recerca sobre els mecanismes de l’autoficció i dissecciona el procés d’escriptura d’un llibre. Un making of que és, en realitat, una senyora novel·la sobre la síndrome de la segona novel·la.

llibre-un-cop-mortaUn cop morta / Laura Tejada

Barcelona : RBA La Magrana, 2016

Sinopsi:  “Voler matar la mare no va ser una idea brillant. I més quan la mare en qüestió és la Dolors Planas, la meva. Ara, si miro enrere, queda clar que no hi havia més opcions“. Tot hauria pogut ser molt diferent. La Dolors hauria pogut ser una mare com totes, que estima la filla; i la Clara, una filla com totes, que estima la mare. Però no és així. I quan la filla s’ha de fer càrrec de la mare, gran i malalta, entra en una espiral diabòlica.

llibre-eres-como-eresEres com eres / Melania G. Mazzuco

Barcelona : Anagrama, 2016

Sinopsi: Després d’una accidentada disputa en el metro de Milà amb els seus companys de classe, Eva Gagliardi decideix marxar a la recerca del seu pare, Giose, un músic punk-rock que va abandonar la seva carrera per cuidar d’ella i a qui no veu des de fa tres anys.

llibre-jonasJonàs /Isabel Clara Simó

Barcelona : Edicions 62, 2016

Sinopsi: Àlex és llatinista i viatja a Nova York per participar en un congrés. Hi coneix Jonàs, un fotògraf hàbil i creatiu, i hi descobreix la seva sexualitat oculta. Àlex és culte, neuròtic, pedant i enormement sensible; Jonàs és una bellesa, que commou tots els qui el coneixen. L’amor sorgeix entre tots dos i decideixen viure en parella. Aviat, però, la tragèdia marca la seva relació. La mort de la mare el fa tornar a Barcelona, on s’ha d’enfrontar a una família hostil i a una societat que no l’acaba d’entendre. Amb una escriptura sòbria i continguda, plena de diàlegs i introspeccions, Isabel-Clara Simó ha escrit una novel·la alhora realista, psicològica i intimista sobre la crisi contemporània del jo, la pèrdua de la innocència i el descobriment de l’homosexualitat.

llibre-senyoreta-buncleEl llibre de la senyoreta Buncle / D. E. Stevenson

Barcelona : El Cercle de Viena, 2016

Sinopsi: La senyoreta Buncle, una soltera de poble que ja quaranteja, s’ha quedat sense estalvis i ha de trobar urgentment una solució. Entre escriure una novel·la o criar gallines, acaba triant la primera possible font d’ingressos. I resulta que hi té traça, però li falta imaginació. Així que escriu sobre el que coneix millor: els seus veïns, però perquè no es noti tant té la precaució de canviar-los el nom i signar la novel·la amb un pseudònim, per si de cas… Encara que és tan improbable que ningú del poble llegeixi el seu llibre!

llibre-consultingConsulting /François Thomazeau

Barcelona : Alrevés, 2016

Sinopsi: Aquesta és una història cruel. I ho és en la mesura que ho són els homes i el sistema. Perquè, excepte les víctimes, els personatges d’aquesta novel·la semblen menysprear totes les formes de sinceritat i idealisme de la nostra societat . I és que el protagonista d’aquesta novel·la, l’Antoine Jacob treballa de consultor a “La Boîte”, una mena d’agència sindical que recorre als mètodes més reprovables per netejar paràsits i aconseguir la “pau social” a les empreses. Un bon dia, però, les coses canvien. La trobada fortuïta amb Pascal, un aturat sindicalista farà que tots dos es trobin encadenats en una història de violència, tractant de sobreviure en un món hostil, on els llops sempre devoren les ovelles. Una demostració de les relacions socials actuals servit amb un cinisme malsà, ple de girs i paranys per totes bandes. Un cop de destral a la societat podrida que ens envolta. En aquest cas és aconsellable malfiar-se i esperar el pitjor. Si no us ho creieu, jutge-ho vosaltres mateixos.

llibre-antologia-contesAntologia de contes / David Foster Wallace

Barcelona : Edicions El Periscopi, 2016

Sinopsi: Aquesta antologia recull les millors peces breus de Foster Wallace, reunides per primera vegada en un únic llibre a partir de la tria que n’ha fet Vicenç Pagès. Els relats, hipnòtics i pertorbadors, retraten la coherència increïble, la normalitat insòlita, l’absurditat hilarant i l’estranyesa familiar, i donen una mostra molt representativa de l’habilitat i la multiplicitat de recursos amb què Foster Wallace va radiografiar el nostre temps i bona part de les seves obsessions, alhora que revelen una mirada lúcida, irònica i inclement sobre la realitat i les relacions humanes. La seva lectura ens permet acompanyar l’autor en un descens vertiginós als indrets més ocults de l’ànima, armats amb l’humor càustic i la ironia mordaç d’aquesta veu inconfusible de la literatura contemporània.

llibre-nora-websterNora Webster / Colm Tóibín

Barcelona : Ara libres, 2016

Sinopsi: A la Irlanda rural de la dècada dels seixanta del segle passat, Nora Webster es queda vídua. Als quaranta anys i amb quatre fills dels quals ha de tenir cura, ha perdut l’amor de la seva vida, en Maurice, l’home que la va rescatar del món opressiu on va néixer. Ara, sense prou recursos econòmics per fer front a la nova situació, haurà de buscar un far que la guiï i la il·lumini a través de la foscor que l’envolta; una llum que trenqui el silenci de la seva solitud i que dibuixi un futur amb esperança.

llibre-MendelssonMendelsson és a la teulada / Jiri Weil

Barcelona : El cercle de Viena, 2015

Sinopsi: Amb una anècdota que, inevitablement, fa somriure, arrenca una novel·la que retrata la transformació de la vida quotidiana dels txecs durant l’ocupació nazi. Weil, que la va patir molt directament, hi descriu la lluita de la població civil per sobreviure en un règim en què el coratge, com l’humor, eren condicions necessàries per mantenir l’esperança i la humanitat.

Juvenil

llibre-first-loveFirst love. Nada que perder / James Patterson i Emily Raymond

Barcelona : Grup 62, 2015

Sinopsi: Amy és una adolescent que treu excel·lents, la típica llesta de classe que de tot sap. Un dia es dóna compte que està cansada de la seva vida, d’estudiar i de cuidar el seu pare, així que decideix organitzar un viatge per carretera travessant Amèrica amb el seu millor amic Robinson. El viatge serà per ells la gran escapada, però hi ha coses de les que no és possible escapar.

llibre-paraules-juliaParaules de Júlia /Joan Butos

Barcelona : Edicions del Bullent, 2016

Sinopsi: Júlia & Helena. Dues amigues, des de sempre i per sempre. Bojament enamorades (o no) del professor d'anglès. És estiu i la Júlia marxa als Estats Units, mentre que l’Helena ha de recuperar els suspensos. Però al setembre no es retroben, tot i les promeses que res no canviaria: la Júlia no vol saber res de l’Helena. Ni de ningú. Què va passar aquella nit de besos robats, just abans del viatge? Mentre no hi hagi respostes, quedaran les paraules. Paraules de Júlia.

llibre-nits-blanquesNits blanques /John Green, Maureen Johnson i Lauren Myracle

Barcelona : Editorial 62, 2016

Sinopsi: Una tempesta inesperada la Nit de Nadal enterra els habitants de Gracetown sota diversos peus de neu i causa una mica de caos. Una aventurera valenta surt del seu tren encallat durant la tempesta i posa en marxa una cadena d’esdeveniments que faran canviar algunes vides…

llibre-omniaÒmnia. Tot allò que puguis somiar /Laura Gallego

Barcelona : Edicions del Periscopi, 2016

Sinopsi: Tothom sap que a Òmnia, la gran botiga virtual, s’hi pot comprar qualsevol cosa. Al catàleg hi trobaràs tot allò que puguis imaginar i, fins i tot, objectes que ni tan sols sabies que existien. Per això, quan en Nico llença per accident a les escombraries el peluix preferit de la seva germana petita, no dubta a buscar-ne un d’igual a la web per substituir-lo. Però un error informàtic inesperat el conduirà fins al cor mateix d’Òmnia, un magatzem immens i extraordinari on la cerca del peluix serà només el començament d’una aventura molt emocionant.

llibre-herència-vell-pirataL’herència del vell pirata / Llorenç Capdevila

Barcelona : Editorial Cruïlla, 2015

Sinopsi:  L’avi del Met acaba de morir i, poc després del funeral, a la biblioteca de l’avi, el noi hi descobreix un sobre amb el seu nom. El sobre conté un enigma que el portarà a iniciar una aventura que li farà descobrir un passat del seu avi que desconeixia.

llibre-adam-thomasAdam i Thomas / Aharon Appelfeld

Barcelona : Editorial Cruïlla. 2015

Sinopsi: Aquest relat, basat en fets reals viscuts per l’autor durant la Segona Guerra Mundial, ens explica les aventures i les peripècies de l’Adam i el Thomas, dos nens jueus de caràcters i actituds molt diferents que es veuen obligats a amagar-se al bosc. Allà, no només han d’esmolar constantment l’enginy per poder sobreviure i enfrontar-se als perills que els envolten, sinó que també tenen temps per contemplar tot allò que els ofereix la natura i aprofundir en l’amistat que els uneix.

llibre-art-ser-normalL’art de ser normal / Lisa Williamson

Barcelona : Editorial 62, 2015

Sinopsi: En el seu primer dia de curs, en Leo només té un objectiu: passar desapercebut i que ningú s’assabenti del seu passat. Però les coses es compliquen: la noia més guapa de la classe s’enamora d’ell i, a més a més, comença a fer-se amic d’en David, el raret de la classe. Els secrets, però, són difícils de guardar…

llibre-venjança-panteresLa venjançan dels panteres negres / Gemma Lienas

Barcelona : Edicions Bromera, 2015

Sinopsi:  L’Òscar és un adolescent sense gaires perspectives de futur. Les seves úniques il·lusions són la seva germana petita, la Mabel, i els col·legues de la banda, els altres panteres negres. Amb ells se sent part d’alguna cosa. En canvi, el Baldo, el líder dels Black Panthers, sembla segur d’ell mateix, seductor i carismàtic. Però el mouen la violència i el desig de venjança: carregar-se en Daniel, el traïdor que fa un any el va denunciar i va fer que l’inspector López l’humiliés davant dels seus. Després d’haver fugit de la ciutat quan van passar els fets, en Daniel es veu obligat a tornar. Qui el trobarà primer, l’inspector López o els panteres? Al costat de qui es posarà l’Òscar?

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments