Inici Actualitat La taradellenca Lioba Costa denuncia que un socorrista no va atendre el...

La taradellenca Lioba Costa denuncia que un socorrista no va atendre el seu fill per una picada de medusa per parlar català

12
COMPARTIR

Una denúncia via facebook de la taradellenca Lioba Costa ha generat una gran expectació a les xarxes socials. Segons ella, diumenge a la platja de la Fosca de Palamós una medusa va picar el seu fill. En anar al socorrista de la platja perquè l’atengués, aquest, segons Lioba Costa, no va voler atendre’l perquè se li havien dirigit en català. Llavors van demanar-li en castellà, però va mantenir la seva negativa. Aquest fet va indignar la família, ja que assegura ‘la salut passa per davant de qualsevol disputa lingüística’.

denuncia-lioba-costa-socorrista

Taradell.com ha parlat amb Lioba Costa que explica que es va dirigir al socorrista en català i aquest li va respondre: ‘No te entiendo, no voy a venir’. Llavors s’hi va dirigir en castellà i la resposta va ser la mateixa. Mentrestant, el fill estava amb el pare a dins de l’aigua perquè li toqués aigua de mar. La Lioba va localitzar amb la vista la caseta dels socorristes a l’altra punta de la platja, i allà i dirigint-se en castellà, finalment va ser atès.

socorristaAquesta és la versió que ha fet circular per facebook i que s’ha convertit en una denúncia viral. Segons informa Aragirona.cat, el servei de vigilància a les platges de Palamós va a càrrec de l’empresa Proactiva. Aquesta en el seu perfil de facebook ha penjat un primer comunicat on explica que ha obert un expedient per aclarir els fets:

“Sobre els fets que es comenten a les xarxes socials i que van tenir lloc el dia d’ahir a la platja de La Fosca de Palamós, cal dir que s’ha obert un expedient per poder aclarir aquesta situació i volem remarcar que en tot cas, el nen va rebre l’atenció adequada al lloc de socors de la platja i no a la cadira de vigilància, donat que la cadira no és un espai sanitari i totes les atencions sanitàries s’efectuen als llocs de socors.

En breus s’emetrà un comunicat oficial aclarint tota la situació.”

De moment, Lioba Costa ja ha iniciat els tràmits per presentar una denúncia per negació d’auxili. De moment, ha interposat denuncia a través de Drets.cat, una entitat que desinteressadament per defensar atacs catalanofòbs. També ha interposat denúncia a l’Ajuntament de Palamós i properament ho farà al Jutjat de Vic i al Síndic de Greuges. La publicació a facebook ja s’ha compartit més de 7.000 vegades amb molts comentaris indignats.

Actualitzat dimarts 12 a les 19:00h

comunicat-proactivaAquest dimarts a les 18:45h la direcció de l’empresa Pro-Activa ha publicat el següent comunicat:

“En resposta a la publicació a les xarxes socials per part de la senyora Lioba Costa, usuària de la platja de La Fosca de la població de Palamós (Girona); on s’exposa una presumpta denegació d’auxili per part d’un socorrista aqüàtic de Pro-activa Serveis AqUàtics SL cap a la senyora Costa i un nen menor d’edat; una vegada finalitzada la investigació per tal d’esclarir els fets, analitzades les declaracions d’implicats, testimonis i registres existents, podem concloure el següent:

1- Que al voltant de les 18:30 hores del passat diumenge dia 10 de juliol de 2016, el socorrista aqüàtic ubicat a la cadira de vigilància de la platja de La Fosca, en compliment de les seves tasques de vigilàncisa de la làmina d’aigua, en ser requerit per una atenció sanitària lleu, va adreçar a la senyora Costa i a un nen menor d’edat cap al lloc de socors, espai destinat per realitzar assistències sanitàries i on efectivament va ser atès el menor, marxant del punt assistencial als vols de les 18:45 hores.

2- Que l’actuació per part del treballador, tot i no ésser la òptima, no és sancionable.

3- Que degut a les amenaces rebudes contra la integritat física del treballador, s’estan estudiant les mesures oportunes a prendre per tal d’intentar evitar que aquestes es duguin a terme.”

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

12 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Alfons Jimenez Morera
19 juliol 2016 22:02

Sabeu en què s’assembla un cambrer del Baleària Eivissa-Formentera, un socorrista de Palamós i un guàrdia civil de la comissaria de Vic?? que tots tres s’han topat amb un català/na fins les pilotes de tanta tonteria.

N\'hi ha que neixen estrellats
N\'hi ha que neixen estrellats
18 juliol 2016 17:03

Un socorrista no pot abandonar el seu lloc, ni un sol minut, per raons obvies (algú pot ofegar-se mentre s’ocupa de curar una microscòpica picadeta de medusa). El socorrista és d’Albacete, però podria ser perfectament de l’Argentina (dels millors socorristes del món…venen a fer la temporada d’estiu aquí perquè al seu pais és hivern) que tampoc entendria el català. Però, potser que la Sra.Costa preferiria un socorrista poc experimentat però que parlés “clar i català”…perquè “la salut passa per davant de qualsevol disputa linguística”, no?

man
man
19 juliol 2016 2:25

Sí, és clar a Catalunya contracten socorristes d’Argentina, a més cal veure la foto d’aquest paio per saber que està una mica grassonet i fa pinta que ha estat endollat per amics.

Bé, no saben qui menteix, si aquest paio o aquesta senyora, no podem fer cas de perfils falsos de Facebook senyors.

N\\\'hi ha que neixen estrellats
N\\\'hi ha que neixen estrellats
20 juliol 2016 12:57
Reply to  man

Hi ha més argentins socorristes a les platges catalanes del que us penseu…la Creu Roja és especialista en “l’importació”!

Alfons Jimenez Morera
16 juliol 2016 17:55

Sabent la versió d’uns i altres: 1) la Lioba és independentista? Sí, com la majoria. 2) que massa vegades no podem parlar en català a Catalunya perquè el nostre interlocutor, un empleat públic, no ens entén. També és evident. 3) que ningú monta un pollo, i se’n va a fer denúncies gratuïtes, si se li diu “lo siento, no puedo abandonar mi sitio, pero su hijo será bién atendido en la CruzRoja”. És impepinable. 4) l’empresa es posa de part de l’empleat, per no tenir responsabilitats subsidiàries, però reconeix q l’actuació del socorrista no va ser “l’òptima” 5) la “testimoni”… Llegeix més »

Paco Calcos
Paco Calcos
17 juliol 2016 5:28

Alfons, antes de argumentar y mandar a la gente con las cabras, entérate de lo que realmente pasó y luego juzga. Porque si eres tan inocente de creer lo primero que te cuentan…. Al menos hay 2 testimonios, uno de ellos en un comentario de un mosso d’esquadra testigo de los hechos en esta propia noticia, que desmiente lo que dice este señora. Y no solo eso, sino que la foto de la espalda del noi, una leve picadura que apenas se ve, da que pensar que la señora se puso un poco histérica y ha montado un circo de… Llegeix més »

Alfons Jiménez Morera
17 juliol 2016 22:30
Reply to  Paco Calcos

Hola Paco Calcos. m’hauries de passar els enllaços d’on t’informes tu per així saber “el què realment va passar”, perquè entenc que tu t’has informat per internet i t’has cregut l’escrit de qualsevol. Lo del mosso testimoni no m’apareix per enlloc, ho he buscat. Tampoc apareix per enlloc la testimoni “Vane Domingo”, jo també puc crear 100 perfils a facebook, comentar el què vulgui i desaparèixer. Repeteixo, i si m’equivoco, corregeix-me: 1) El socorrista NO ha de parlar català si no vol, però seria exigible que l’entengués si treballa a Catalunya, o jo no tinc dret a parlar en català… Llegeix més »

Susi
Susi
13 juliol 2016 9:14

Sabent la versió de uns i dels altres:

1. Paraula sola de la taradellenca.

2. L’empresa aclara uns fets.

3. Aquests fets s’ajusten justament al d’algun testimoni.

No sé si riure o plorar per aquesta situació, però si l’empresa i el socorrista volen, li poden tornar la gran jugada per difondre la imatge d’un treballador o vigilant de seguretat per tot el país quan ell té un dret a no ser fotografiat!

En fi… Abans de fer una cosa, cal pensar i si més no, no esbombar la fotografia, només el text.

Albert
Albert
12 juliol 2016 20:02

Esto esta extraído de un texto puesto en Facebook por una testigo de los hechos. Yo tampoco me creo que el chico se negase a socorrerlo. También quiero decir que esta cortado y pegado de un comentario en un post de la propia Lioba y mi sorpresa a sido que cuando he ido a hacer una captura de pantalla ya había sido borrado. Cada uno que saque sus conclusiones después de leer esto. “Quiero hacer una aclaración sobre este tema ya que casualmente nos encontrabamos justo al lado del socorrista y vimos en persona loque pasó. El socorrista en ningun… Llegeix més »

Charly
12 juliol 2016 17:43

La señora Lioba Costa podría ser que lo que explica, no sea del todo cierto. Según testigos y empresa, la mandó a la Cruz Roja donde la atenderían por la picada. El vigilante no podía abandonar su puesto.

Susi Vilalta
Susi Vilalta
12 juliol 2016 11:36

Abans de jutjar:

1. Hauríem de saber la versió del socorrista. Segons el que diu l’empresa s’acosta més a la versió que diuen alguns testimonis allà presents.

2. Hauríem de saber la versió de testimonis (que n’hi ha) i segons diuen la dona del vostre poble, ha borrat del seu compte de facebook. Mireu pàgina de facebook al comunicat de l’empresa Pro-activa Servicios Acuaticos i hi ha una foto d’aquest comentari dels testimonis al Facebook de la mare i que és borrat seguidament…

Potser és que això se li ha anat una mica de les mans…

David
David
12 juliol 2016 17:54
Reply to  Susi Vilalta

Alguna cosa grinyola, no m’ho crec. Evident falta informació