Inici Actualitat Llepadits, la xocolata del Xocolater de Taradell amb motiu del centenari de...

Llepadits, la xocolata del Xocolater de Taradell amb motiu del centenari de Roald Dahl

0
COMPARTIR

presentacio-xocolata-roald-dahl2

El Xocolater de Taradell va presentar aquest dijous al vespre la xocolata que ha elaborat per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor Roald Dahl, autor del llibre ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’. Davant d’una Biblioteca Antoni Pladevall i Font plena a vessar, va desvetllar el nom de la nova xocolata: la Llepadits.

Aquesta xocolata es podrà comprar en forma de rajola amb tiquets daurats en el seu interior. En total n’hi haurà 5.000 reproduïnt la història del llibre de Dahl. Totes tindran tiquets numerats que entraran en el sorteig (es farà el 30 d’abril de 2016 davant de notari) d’un viatge a París amb tot pagat, un sopar degustació i una visita en una fàbrica de xocolata francesa.

Raül Cegarra, el Xocolater de Taradell, va recordar que la nova xocolata està elaborada amb dues varietats procedents de Mèxic i Santo Domingo i amb un 66% de cacau. Va reconèixer que portar a la realitat la idea era un somni i va finalitzar dient: “Quan compreu la rajola que té un tiquet, passi el que passi vosaltres sempre tindreu una xocolata”.

L’acte de presentació va comptar amb la presència sorpresa de Willy Wonka, el protagonista i propietari de la fàbrica de xocolata del llibre de Roald Dahl, que va posar el punt i final a l’acte. Abans quatre alumnes del col·legi Sant Genís i Santa Agnès van llegir fragments dels llibres ‘Les Bruixes’, ‘Agutrot’ i ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’.

presentacio-xocolata-roald-dahl3L’escriptora i especialista en Roald Dahl, Lola Casas, va explicar qui era l’escriptor destacant que també va escriure literatura per a adults i que sempre els seus personatges són “o molt bons o molt dolents”. Va tancar dient que l’escriptor “encara és viu perquè els seus llibres viuen”.

presentacio-xocolata-roald-dahl5El director del Museu de la Xocolata de Barcelona, Paco Gil, va donar dades sobre la xocolata. Va assegurar que no produexi càries ni acné, no és afrodisíaca ni antidepressiva o addictiva. També va explicar que a l’estat espanyol es consumeixen uns 3 quilograms de xocolata per habitant i any, lluny dels 10 o 15 en països com Japó, Estats Units o Suïssa. I va afirmar que Barcelona és la ciutat més xocolatera d’Europa perquè és on a finals del segle XVIII es va innovar convertint-la en un producte sòlid, ja que anteriorment només era líquida i es bevia. També va alegrar més d’un quan va dir que, segons estudis, la xocolata “aprima” si va acompanyada d’una dieta equilibrada i una vida no sedentària.

Al final de l’acte els presents van poder fer una degustació de la nova xocolata, que a partir d’ara ja es pot comprar a la botiga del Xocolater de Taradell.

presentacio-xocolata-roald-dahl

presentacio-xocolata-roald-dahl4

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments